Έχει εντοπίσει κάνεις λάστιχο Α/Τ η τουλάχιστον κάτι που να πλησιάσει λίγο σε Α/Τ με καλοκαιρινα χαρακτηριστικά και M/S σήμανση, κάτι κοντά σε Geolandar δηλαδή αλλά με 55ρι ύψος μιας και τα Geolandar ξεκινούν από 60;
Περαιτέρω, να σας ενημερώσω και τα αποτελέσματα της έρευνας μου που έκανα σχετικά με την αλλαγή διαστάσεων / βήματος του λάστιχου σε μη προτεινόμενο, ρωτώντας μηχανικούς, αντιπροσωπεία, τεχνικούς ελαστικών και αρκετών ατόμων που ασχολούνται "ενεργά" με το θέμα. Το να εγκαταστήσουμε 60ρι λάστιχο στη 17ρα ζάντα, που θα είχε συνεπώς επίπτωση στο βήμα, θα ήταν πιο σοβαρό από απλά την λάθος ένδειξη ταχύτητας. Το ecu του αυτοκινήτου, καθώς και του κιβωτίου ταχυτήτων είναι προγραμματισμένα με αυτές τις προδιαγραφές και αλλάζοντας το παραμικρό όμως πολλοί έχουν αναφέρει, ίσως να μην δείξει άμεσα κάποιο σοβαρό πρόβλημα αλλά μακροπρόθεσμα ίσως δημιουργήσει ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων η ίσως το ABS να μην λειτουργήσει όπως πρέπει και ο οδηγός ούτε καν να το καταλάβει. Επίσης το 60ρι λάστιχο θα μειώσει την απόσταση του τροχού με το chassis με αποτέλεσμα να κτυπά ο τροχός σε περίπτωση που θα σκορσαριστεί πολύ η ανάρτηση. Έχω μιλήσει και με τον αρχιμηχανικο της αντιπροσωπείας και μου είπε ότι ακόμα και ζαντες να αλλάξω σε 16ρες, ο εγκέφαλος ήρθε εργοστασιακα προγραμματισμένος για 17ρι και αν το κάνω, θα πρέπει να περάσω από κοντά τους να μου προγραμματίσουν σωστά το ECU για τις νέες διαστάσεις. Με όλα όσα έχω αναφέρει, έχουν συμφωνήσει όλοι όσοι ρώτησα και πως έχω αναφέρει, δεν ρώτησα τυχαία άτομα η χομπιστες, ρώτησα επαγγελματίες. Όλα αυτά τα αναφέρω σαν πληροφορίες για τα άτομα που έχουν ρωτήσει την ίδια απορία και για όσους το έχουν ήδη δοκιμάσει. Προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις για να απαντήσω στην αντίθετη άποψη απλά έχω αποφασίσει να μείνω με τα 17 και να δω τι καλύτερο μπορώ να βρω.