fiverg έγραψε:tsilos έγραψε:fiverg έγραψε:Ψάχνοντας λίγο τις διαστάσεις και τα ελαστικά βρήκα ότι υπάρχει η
διάσταση 225/55/17 η οποία έχει αμελητέες διαφορές με την 215/55/17 που φοράμε,
σχεδόν στο όριο του 1% που θεωρείται γενικά αποδεκτό.
Συγκεκριμένα
Περιφέρεια +1.6%, απόκλιση ταχυμέτρου αντίστοιχη (πας με 1.6% μεγαλύτερη ταχύτητα
απ όση νομίζει ο εγκέφαλος, στο ταχύμετρο έτσι κι αλλιώς σε κλέβει)
Αύξηση προφίλ ("ψήλωμα"), +0.5 cm
Tην αναφέρω γιατί εδώ υπάρχει και επιλογή για "περίπου" all-terrain και M+S ελαστικά
όπως τα Michelin Latitude Cross (πιθανόν και άλλα που δεν γνωρίζω)
Μου ειπε και εμενα λαστιχας καλυτερα να βαλω αυτην την διαστασή 225/55/17 απο την 215/60/17.Να ειναι καλυτερα απο θεμα αποκλισης βήματος?Παντως Πρεπει να αλλαχθει το μαμα λαστιχο με κατι ποιο offroad πχ Michelin Latitude Cross !!γιατι με βλεπω να μενω αργα η γρηγορα σε καποια διαδρομη πουθα κανω εκτος.Αλλα Δεν ξερω και εγω προβληματίζομαι για τα ηλεκτρονικα του για ενδειξεις σφαλμάτων σε αλλαγή διάσταση.Πιστευω να μας βοηθησει καποιος φιλος εδω μεσα με την αλλαγη διαστασεων μετα απο καιρο αν εχει καποια προβληματα οι πιθανον καποιες ενδειξεις την εμπειρια του γενικα.Να παμε στις μαμα διαστασεις σε 4 εποχων η χιονολαστιχα αντε μετα να μπεις σε κανα χωματοδρομο μαζι με την λασπη θα ξεκολανε και τα τακουνια μαζι.Γενικα υπαρχει ενα θεματακι με τα λαστιχα δυστηχως
Ναι, στο 215/60/17 η απόκλιση βήματος είναι περίπου +3% και η αύξηση ύψους σχεδόν +1.5cm.
Κι εγώ όποτε πάω για αλλαγή με βλέπω σε latitude cross 225/55/17 με τα τωρινά δεδομένα, εκτός
και αν η μαμά "χαλαρώσει" τις οδηγίες με την πάροδο του χρόνου και μας πει ότι δεν υπάρχει θέμα
(ή σου κάνει κάποιο reconfigure στα ηλεκτρονικά;). Και με το 215/60/17 πάντως δεν μιλάμε για
καμιά φοβερή απόκλιση, όσοι το έχουν κάνει εδώ δεν έχουν δει πρόβλημα και έχω την άποψη ότι
από πλευράς "κοπανήματος" το ψηλότερο προφίλ του 215/60/17 θα βοηθούσε την άνεση περισσότερο.
Πάρτε κι έναν βενζινοκίνητο Ρώσο(;) που το έχει κάνει μπαλόνι κι έχει βάλει ρόδες/λαστιχα από το
NGV.
https://www.youtube.com/watch?v=-XhoXhi0Lyw
Καλημέρα
Σκέφτομαι κι εγώ την αλλαγή σε 225/55/17 (latitude cross) από την 1η μέρα. Ειναι πολύ χρησιμη η συζήτηση που γίνεται εδώ. ελπίζω να μην δημιουργηθεί θέμα στο ΝV με την συγκεκριμενη αλλαγή.
-------------Edit by panoshm------------- (αν οι διαχειριστές πιστευουν ότι πρεπει να διαγραφεί η αναρτηση, ευχαριστως. απλά είμαι νεο μέλος και δεν έχω συμπληρώσει τις 100 αναρτήσεις)