Έτσι λοιπόν ψάχτηκα αρκετά στο διαδίκτυο για μια καλή και φθηνή λύση, αλλά ταυτόχρονα και εύκολη (έχω ipod , αλλά το έχω σχεδόν μόνιμα στο ηχοσύστημα του σπιτιού, άσε που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο η εισαγωγή των τραγουδιών). Οι κινέζικες οθόνες με android, αρκετά δελεαστικές (και από χαρακτηριστικά και από τιμή), αλλά από θέμα εγγύησης και αντοχής στο χρόνο............δεν.
Μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκα και αγόρασα αυτό: μίνι πλακέτα
Περίμενα 22 ημέρες και τελικά προχθές ήρθε:
Έχει υποδοχή για usb flash drive και micro sd card. Έχει είσοδο micro usb (για ήχο, από κάποια πηγή) είσοδο micro usb για τροφοδοσία ρεύματος και έξοδο jack για τα ηχεία. Επίσης έχει και bluetooth για σύνδεση με το κινητό και bt streaming αρχείων μουσικής καθώς και ματάκι ir για το ασύρματο τηλεχειριστήριο.
Ακολούθησε η προετοιμασία στο αυτοκίνητο.
Το kenwwod ddx-6029 έχει μια τριπλή είσοδο av με βύσματα rca (2 για ήχο και ένα για εικόνα). Με ένα τέτοιο
χρησιμοποίησα τις 2 εισόδους για τον ήχο και η άκρη του jack βγήκε κάτω σχεδόν από το ντουλαπάκι του συνοδηγού.
Η στερέωση της πλακέτας έγινε με τα λεγόμενα patafix
στο πλάι της κονσόλας.
Την τροφοδοσία ανέλαβε ένας μίνι φορτιστής αυτοκινήτου usb:
μαζί με ένα καλώδιο usb to micro-usb:
και έτσι το συνολικό αποτέλεσμα είναι αυτό:
Στο kenwwod επιλέγουμε σαν source την tv και πατάμε video
και πλέον ακούμε τα τραγουδάκια μας από την μίνι πλακέτα!
Η βοήθεια του τηλεχειριστηρίου είναι αδιαμφισβήτητη (τοποθέτησα έτσι την πλακέτα για να υπάρχει οπτική επαφή με το ματάκι ir).
Να σημειώσω ότι τα πόδια του συνοδηγού δεν ενοχλούνται καθόλου από την ύπαρξη της πλακέτας αλλά και των καλωδίων.
Κόστος: μόνο η αγορά από το e-bay (τα υπόλοιπα υπήρχαν και υπάρχουν και άλλα στο σπίτι,

Ήχος: εξαιρετικός γιατί, εκτός που η πλακέτα έχει δικό της equalizer, αυξάνω όσο θέλω την ένταση και από το kenwwod χωρίς παραμόρφωση.
BT streaming δεν δοκίμασα (δεν με απασχολεί, μια 4Gb καρτούλα βρήκα στα πράγματά μου από παλιό κινητό και της φόρτωσα αρκέτα mp3)
Φτηνά και ωραία!!!