Συνάδελφοι καλημέρα σας.
Την βοήθεια σας παρακαλώ. Είχα πάει το αμάξι για service ( λαδια, μπουζι, φιλτρα, βαλβολινες) και για αλλαγη των μπροστινων ρουλεμαν διοτι εκαναν εντονο θορυβο και μαρκουτσια φρενων. Σε επικοινωνια με τον μαστορα μου ειπε οτι αλλαξε και τις δισκοπλακες διοτι η μια ηταν στραβη και πιθανων να μου εκανε τρεμουλο αν παταγα φρενο με μεγαλη ταχυτητα. Εγω αν και δεν το παω ποτε πανω απο 100 δεν ειχα παρατηρησει ποτε προβλημα. Τελος παντων.
Μετα μου αρχισε κατι ιστοριες οτι κανει καποιον θορυβο στις πλημνες κτλ κτλ... και οτι μαλλον υπηρχε ο θορυβος αλλα δεν τον ειχα παρατηρησει λογο του θορυβου απο τα ρολεμαν....
Εντελει παω να κανω βολτα το αμαξι μαζι του και βλεπω οτι οταν παω με μικρη ταχυτητα και παω να σταματησω μεχρι να σταματησω ακουγεται θορυβος απο το μπροστινο μερος. Μου λεει ειναι απο ABS διοτι δεν διαβαζει σωστα και οντως οταν μου εβγαλε την φυσα του ABS δεν υπηρχε ο θορυβος αλλα τα φρενα ηταν χαλια. Μου λεει ειναι φυσιολογικο που δεν πιανει καλα το φρενο διοτι ειναι καινουργιες οι δισκοπλακες και τα τακακια ( εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο)
Αφου βλεπει οτι εχω στραβωσει και δεν απανταω, μου λεει θα το κρατησω να του κανω εξαερωση αλλα για το ABS δεν εχω ευθυνη, καπου αλλου στο εχουν πειραξει. Του εξηγω φυσικα οτι σε καμια περιπτωση το αμαξι δεν εκανε αυτον τον θορυβο και το ABS δεν το εχει πειραξει κανενας στο παρελθον. Βρηκε πατημα οτι στην φυσα του ABS και ασφαλιζε καλα. Βλακειες.
Εγω με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω καταλαβαινω οτι καπου στην διαδικασια που ειχε λυσει τους τροχους να αλλαξει τα ρουλεμαν, (τα οποια εγω του ειπα διοτι μου το ειχαν αναφερει σε ελεγχο που ειχα κανει στην Suzuki ενω αυτος νομιζε οτι ειναι απο τα λαστιχα) απο απροσεξια ή λαθος καπου δημιουργηθηκε το προβλημα με το ABS. Ειδε οτι κανει θορυβο σου λεει θα ειναι τα φρενα, θα του τα αλλαξω και θα του πω οτι ηταν στραβη η πλακα. Αφου ειδε το προβλημα παραμενει και τελικα βρηκε απο που ειναι θα του πω οτι το ειχε και θα το παιξω κινεζος.
Ως τεχνικος και εγω θεωρω φυσιολογικο πανω σε μια επισκευη να γινει μια στραβη. Το να λες ομως στον αλλο " Αααα δεν ξερω τιποτα το ειχες το προβλημα ειναι ακρως αντιεπαγγελματικο" Πες εγινε ζημια θα το φτιαξω εγω με δικα μου εξοδα. Τι πιο τιμιο ?
Τελος Παντως
Επειδη δεν ξερω αν βγαλω ακρη και φοβαμαι οτι μεχρι να διορθωσει το προβλημα θα αλλαξει το μισο αμαξι υπαρχει μηπως κατι που μπορω να δω εγω ή τουλαχιστον τι μπορει να φταιεει απο την εμπειρια σας ?
Ευχαριστω
Δημήτρης