Καλησπέρα παιδιά,
Όταν συνδέετε το κινητό σας με bluetooth στο infotainment system του Vitara και το χρησιμοποιείτε για να μιλήσετε (πάντα μέσω bluetooth) πώς είναι η ένταση με το συνομιλούντα; Εγώ συνήθως χρειάζεται να την ανεβάσω αρκετά για ν' ακούγεται καλά απ' τα ηχεία ο συνομιλητής (ενώ εμένα μ' ακούει καλά ανεξάρτητα απ' την ένταση), δηλαδή τουλάχιστον στο 20, μπορεί και στο 25 (με ανώτατο το 30). Από την άλλη σε ακρόαση μουσικής το βάζω το πολύ ως το 15, όπου η ένταση είναι ήδη αρκετά μεγάλη (ευτυχώς κρατάει ξεχωριστά τη ρύθμιση για την ένταση ομιλίας και μουσικής οπότε δε χρειάζεται να το δυναμώνεις/χαμηλώνεις όταν εναλάσσεσαι μεταξύ των δύο). Άρα καταλήγω ότι δε φταίει ο ενισχυτής αφού μουσική ακούω μια χαρά αλλά μάλλον η σύνδεση με bluetooth (ή το κινητό; αλλά το έχω δοκιμάσει με δύο κινητά με το ίδιο αποτέλεσμα). Καλά και με το bluetooth δεν είναι ότι έχω πρόβλημα, θέλω να πω μιλάω μια χαρά, απλά πρέπει να δυναμώσω αρκετά την ένταση για να φτάσω στα επίπεδα της μουσικής. Εννοείται ότι και στη μουσική υπάρχουν διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι (ανάλογα σε τι στάθμη έχει γίνει η εγγραφή) αλλά κατά μέσο όρο η μουσική ακούγεται αρκετά δυνατότερα απ' το bluetooth στο ίδιο επίπεδο έντασης του ηχοσυστήματος.
Σ' εσάς πώς είναι τα πράγματα; Παρατηρείτε κάτι παρόμοιο; Αν βάλετε στο ίδιο επίπεδο τη μουσική και το bluetooth (π.χ. και τα δύο στο 15) ακούτε με παρόμοια ένταση ή χρειάζετε να δυναμώσετε το bluetooth αρκετά;
Επίσης το γεγονός ότι ανεβάζω αρκετά τον ήχο στο bluetooth θεωρείτε ότι προκαλεί κάποιο πρόβλημα στα ηχεία; Νομίζω πως όχι γιατί το θέμα είναι να μην έχεις πολύ δυνατά την ένταση για πολλή ώρα και μέσω bluetooth μπορεί ν' ανεβάζω ψηλά την ένδειξη της έντασης αλλά αντικειμενικά ο ήχος ακούγεται με μέτρια ένταση (όπως η μουσική στη μέση της ρύθμισης).