Μετά από 2000km ήρθε η ώρα για τις εντυπώσεις...
Από την 1η ημέρα που έβαλα τον Exedy δίσκο, παρατήρησα ότι είναι πιο "απότομος"...
Μετά από μερικές ημέρες, παρατήρησα κάποια σκορτσαρίσματα.... τι εννοώ?

όταν έκανα μικρές κινήσεις (για παρκάρισμα π.χ.) όπου ίσα πατάς το γκάζι ελαφρά και "κινείς" το αμάξι με τον συμπλέκτη, ένοιωθα ένα "κλώτσημα" λες και παει να σβήσει το αμάξι... μόλις πάταγα λίγο περισσότερο το γκάζι (με αντίστοιχο συμπλεκτάρισμα) το σκορτσάρισμα σταματούσε...
Επίσης τα ίδιο έκανε και κατά τις "μικροκινήσεις" με 1η αργό (π.χ. για οδήγηση με πολύ μικρή ταχύτητα σε βράχια)
Με εκνεύρισε αυτό μπορώ να πω, γιατί έπρεπε να αλλάξω την συνήθειά μου στο τρόπο χειρισμού του γκαζιού/συμπλέκτη κατά το παρκάρισμα...
Το ανέφερα στο μηχανικό μου και αυτός με τη σειρά του το ανέφερε στον αντιπρόσωπο του δίσκου, ο οποίος μας είπε πως αν θέλαμε μπορούσαμε να πάρουμε έναν άλλον ας ήταν και άλλη μάρκα αν θέλαμε
Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας μου για 2 μήνες δεν μπορούσα να κάνω τίποτα...
Κάποια στιγμή σε ένα ταξίδι, ένοιωσα τον συμπλέκτη να "χάνει"... Σταματάω, και το ποτηράκι των υγρών ήταν άδειο... γεμίζω (έχω πάντα ένα μπουκαλάκι μαζί μου) και όλα καλά, συνέχισα το ταξίδι μου
Επιστρέφοντας πρωί-πρωί πάω στο μηχανικό όπου κάνουμε εξαέρωση, έβγαλε φυσικά αέρα, συμπληρώσαμε κλπ οπότε και μειώθηκε πάρα πολύ το σκορτσάρισμα....
Όταν είχαμε αλλάξει τον δίσκο, η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε ασχοληθεί καθόλου με τα υγρά του συμπλέκτη (δεν γνωρίζω αν έπρεπε...)
Πέρασαν έτσι άλλες 3 βδομάδες οπότε και ήρθε η ώρα για το Service, όπου έπρεπε να αλλάξω και τα υγρά συμπλέκτη. Το service έγινε στην αντιπροσωπεία, όπου τους είπα όλο το ιστορικό με τον δίσκο.
Μετά και από το Service λοιπόν και την ολική αντικατάσταση των υγρών συμπλέκτη, το σκορτσάρισμα έχει σχεδόν εξαφανιστεί...
Ψάχνοντας στο internet για αναφορές για τον exedy δίσκο, είδα ότι γενικώς και άλλοι (σε άλλα αυτοκίνητα) παρατηρούν σκορτσαρίσματα...
Αλλά και κάποιοι που έχουν βάλει πάλι τον μαμά συμπλέκτη, κάποιοι έχουν και αυτοί σκορτσαρίσματα.... τι να πει κανείς...
Το σίγουρο είναι ότι την επόμενη φορά θα περιμένω τον μαμά δίσκο (AISIN)