θα σας περιγράψω πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΔΙΟΝΥΣΟ
είμαι στον ΔΙΟΝΥΣΟ στην πίσω πλευρά της ΠΕΝΤΕΛΗΣ που είναι καταπράσινη!
η ώρα ήταν 17:00
στο ψηλότερο σημείο είναι το υδραγωγείο!
εκεί έχουν μαζευτεί υδροφόρες πυροσβεστικά και ερπιστριοφορα!
μαζί με αυτούς ειναι και μερικοί εθελοντές απλοί πολίτες με κλαδιά και φτυάρια και μπετονια με νερό.
παρακολουθούσα τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα να κάθονται και να μην επιχειρούν ούτε καν να προσπαθούν.
μετά από μια ώρα και αφού βλέπαμε ότι τα οχήματα και οι υπάλληλοι του δήμου δεν έκαναν τίποτα αποφάσισε η ομάδα των εθελοντών να μπουν και να σβήσουν την φωτιά μόνοι τους με τα λιγοστά μέσα που είχαν.
έτσι τους ακολούθησα και εγώ!
προς έκπληξη μου είδα να υπάρχει δρόμος και δεξαμενές που τις είχαν τοποθετήσει εκεί σε περίπτωση φωτιάς για να γεμίσουν τα πυροσβεστικά!
κατεβαίνω αλαφιασμένος και φωνάζω στους υπευθύνους ότι υπάρχει δρόμος και δεξαμενές με νερό.
τους παρακίνησα να μπουν με τα πυροσβεστικά και να κόψουν την φωτιά στον δρόμο ώστε να μην συνεχίσει προς ΕΚΑΛΗ.
η απάθεια και το δημόσιο υπαλληλικό ύφος τους με τσάντισε και με έκανε να βγω εκτός εαυτού.
απαντούσαν με φτηνές δικαιολογίες και ασυναρτησίες και ψεματα!
ο ένας λέει θα τουμπάρει το πυροσβεστικό σε αυτούς τους δρόμους ο άλλος λέει το ερπιστριοφορο είναι πολύ βαρύ και δεν μπορεί να παει γιατι θα τουμπάρει και αυτό!!!
όταν τους ρώτησα καλά πως τις γεμίσατε τις δεξαμενές πάνω στο βουνό από τον ίδιο δρόμο με τα βυτία μου είπαν οτι τελικά μπορούν να πάνε τα οχήματα απλά δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν να χάσουν κανένα όχημα γιατί είναι δημοτικά και όχι της πυροσβεστικής.
τα δε ειρωνικά σχόλια να πάω εγώ με το αμάξι μου και το τι ξέρω εγώ από φωτιές με εξόργισαν ακόμα περισσότερο.
όταν τους έδειξα τις σόλες από τα παπούτσια μου που είχαν καεί το βούλωσαν και κοιτούσαν αδιάφορα!
το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι:
πρόβλεψη υπάρχει γιατί όταν πήραν τις δεξαμενές πήραν και μίζες!
όταν πήραν τα πυροσβεστικά πάλι πήραν μίζες.
όταν πλήρωναν τις υδροφόρες για να γεμίσουν τις δεξαμενές πάλι πήραν μίζες.
οι υπάλληλοι του δήμου δεν νοιαζόντουσαν για το δάσος παρά μόνο για τα οχήματα γιατί αν πάθαινε κάτι το όχημα μετά που θα τον έβαζαν να ειναι οδηγός ???
όταν είναι οδηγός πυροσβεστικού κάθεται όλη μέρα χαζός είναι να το ρισκάρει!!!
παρόλο που είναι οδηγός πυροσβεστικού δεν έχει ιδέα από φωτιές και πολύ πιθανό να μην έχει εκπαιδευτεί καν.
τελικά οι αποφάσεις για το που θα επιχειρήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις παίρνονται από ανθρώπους που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4.
ντρέπομαι που ζω σε ένα τέτοιο κράτος.
τον χειμώνα να αναδασώνω και το καλοκαίρι να τα καίνε