Σωστό !! και 2 -3 ατμόσφαιρες στα λάστιχα πάνω - κάτω τα 20 χιλιοστά χάνονται κερδίζονται . Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα . Γνώμη μου πάντα αυτό .
Άσε που με μεγαλύτερο βήμα θα συγκλίνει με την πραγματική τιμή του GPS η ταχύτητα.
Περισσότερο πρόβλημα δημιουργείται με το φάρδος παρά με το ύψος .
Τώρα σε τι κατέληξα στις προτάσεις που σου δίνω .
Καταρχήν ψάχνουμε για ένα ελαστικό το οποίο θα αντικαταστά τις αλυσίδες στο φρέσκο χιόνι 1-2 ημερών , στο παγωμένο - κρύο οδόστρωμα και στον βρεμένο δρόμο .
Κάτι που του δρόμου δεν μπορεί να τα καταφέρει .
Υπάρχουν και τα all seasons τα οποία είναι μέτρια στον χειμώνα και μέτρια στο καλοκαίρι .
Οπότε τι λύσεις υπάρχουν ?
Φυσικά βγάζω εκτός τα all terren μιας που εμένα δεν με ενδιαφέρουν .Α/Τ - Τ/Α κτλπ.
Ή Κρατάς τα δρόμου με αλυσίδες στις δύσκολες μέρες ,που για μένα , αν θα έπαιρνα αλυσίδες θα έβαζα τις Spider με τους αντάπτορες .
Ή θα άλλαζα ανά εποχή χειμερινά - καλοκαιρινά που είναι αυτά που φοράμε .
Έψαξα να βρω από youtube - γνώμες - σχολιασμούς κτλπ ένα χειμερινό - χιονιού λάστιχο το οποίο να μην ανεβάζει τον δείκτη της κατανάλωσης πάνω από C και να έχει κράτημα στον βρεμένο δρόμο όχι κάτω από C επίσης .
Βέβαια βασικό κριτήριο είναι και ο θόρυβος ο οποίος να μην ξεπερνά τα 72 db που έχει το ήδη υπάρχον λάστιχο μιας και η καμπίνα δεν είναι και εκκλησία στον δρόμο.
Οπότε για χειμερινό πρώτη μου επιλογή :
Nokian WR D4 215/60 R17 96H με καλές τιμές σε κατανάλωση (καλύτερες απο το υπάρχον) πρόσφυσης και θορύβου (καλύτερες και εδώ απο το υπάρχον). Τιμή στα 640 τα 4 περίπου
2η επιλογή
Nexen Winguard Sport 215/60 R17 96H Με καλές κρητικές και καλές τιμές σε όλα . Τιμή γύρω στα 440 ευρώ τα 4.
3η επιλογή και πιο φθηνή .
Petlas Explero W671 215/60R17 100H Με μέτριες τιμές κατανάλωσης κτλπ και τελική τιμή γύρο στα 320 ευρώ.
Τώρα για να καταλάβεις διαφορές δες τα παρακάτω βίντεο στο youtube .
https://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI https://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4sΑξίζει τον κόπο .
Μήπως θα πρέπει να μεταφερθεί στην ενότητα για ελαστικά ή επειδή μιλάω για χιόνια θα μείνω εδώ ?