tsatsar έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Μιχάλης από Αθήνα, 30+, φρεσκοπαντρεμένος, χωρίς προηγούμενη εμπειρία από SUV-Jeep κλπ.
Μαζί με την γυναίκα σκεφτόμαστε σοβαρότατα για NVG JLXE (πλούσιο), αλλά υπάρχει το δίλημμα που αναγράφω στον τίτλο. Το off-road κομμάτι δεν μας απασχολεί τόσο, ούτε και ψάχνουμε άλλη μάρκα οχήματος.
Με τις τελευταίες μειώσεις από εδώ κι από εκεί, έχει φτάσει το NGV 2,4 στην τιμή του 2,0 (διαφορά 100 ευρώ, σήμερα ρωτήσαμε), με τον ίδιο πάντα εξοπλισμό.
Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι στο 2,4 ο κινητήρας είναι διαφορετικός, το αμάξι τραβάει περισσότερο (λογικό το βρίσκω) τα σέρβις είναι τα ίδια με το 2,0, ότι δήθεν έχουν μεγάλη διαφορά σε οδική συμπεριφορά, ότι καίνε περίπου το ίδιο κλπ.
Εμεις πάλι σκεφτόμαστε τα τέλη κυκλοφορίας (διαφορά 134 ευρώ, κι αν ανέβουν κι άλλο.....) ασφάλιστρα (διαφορά γύρω στα 30 ευρώ) κι αν όντως τα σερβις είναι τα ίδια, ενώ από πηγές ΙΝΤΕΡΝΕΤ διαβάζω ότι όντως το 2,4 "φυσάει"
Κάθε γνώμη και άποψη για ένα νέο ζευγάρι να ξεπεράσει το δίλημμα αυτο (ίσως είναι για πολλούς χαζό δίλημμα) είναι ευπρόσδεκτη. Το μεσημέρι δεν κοιμηθήκαμε κάνοντας αυτές τις σκέψεις.
Περιμένω τις απόψεις σας και ευχαριστώ προκαταβολικά...
Φίλε εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή.
Όλα έχουν να κάνουν με το τι εσύ θέλεις από το αυτοκίνητο σου.
Εγώ έχω το καινούργιο 2,4 ΑUTO.
Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή.
Μπορείς να με ρωτήσεις ότι θέλεις.Ηδη έχω κάνει 22.000 χιλ εντός και εκτός Αθηνών.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ.....