Είμαι πιστός κάτοχος Suzuki jeep τα τελευταία 15 χρόνια. Το πρώτο μου Jimny το πήρα το 2001 το οποίο και το έλιωσα σε χώμα και σε λάσπη (245.000 χιλιόμετρα). Ο λόγος που το έδωσα το 2014, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα άλλο Jimny από leasing (λίγα χιλιόμετρα, ολοκαίνουργο κλπ.). Πριν όμως κλείσω χρόνο μου το έκλεψαν έξω από το σπίτι μου. Κλάμα πολύ και ακόμα περισσότερη αγωνία μήπως βρεθεί. Τελικά μετά από 3 μήνες δεν βρέθηκε (αναμενόμενο) και πήρα την αποζημίωση από την ΑΧΑ. Δεν αγόρασα ξανά Jimny γιατί είναι στην 1η πεντάδα των αυτοκινήτων που κλέβονται. Σαν πιστός οπαδός της Suzuki, έψαξα και αγόρασα τελικά ένα Grand Vitara 2007, 3d 1600cc, σχεδόν καινούργιο και αυτό.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έχει όλα τα καλούδια που θα ήθελε ένας SUV οδηγός: χώρους, δερμάτινα καθίσματα, TV, φιμέ τζάμια, κρατήματα, τελικές, μουράτη όψη και άλλα πολλά. Δεν είναι όμως Jimny

Για να μην έχουμε όμως παρεξηγήσεις, θα πρέπει να εξηγήσω την παραπάνω μου έκφραση. Με το Jimny, έχοντας Dueler A/T και καρφωμένο το αργό κιβώτιο, δεν κόλλησα στην κυριολεξία πουθενά!! Ακόμα και στο πολύ το χιόνι (Δρακοφωλιά Βαρδουσίων), όταν κολλούσαν τα Wrangler εγώ με 4 αλυσίδες (μπρος - πίσω) συνέχισα το δρομολόγιο και άνοιγα δρόμο στους πίσω. Σε ότι αφορά την άμμο (τραβάω και ένα σκάφος 4.60) και εκεί είχα τις ίδιες επιτυχίες! Είτε κροκάλα, είτε παχιά άμμος είτε φύκια, το Jimny με έβγαζε παλικάρι!!! Έχει τύχει να βγάλω από αμμουδιά 5μετρο φουσκωτό φίλου, ο οποίος με Subaru Forester 2lt δεν τόλμαγε καν να μπει στην παραλία.
Έρχεται λοιπόν το 2015 και αγοράζω το GV και αρχίζω να ξεχνώ σιγά σιγά αυτά που έκανα. Στην άμμο το έβαλα χωρίς τρέιλερ και σκάφος και κόλλησα αμέσως. Προφανώς τα ασφάλτινα λάστιχα δεν βοήθησαν αλλά το πρόβλημα κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν α) η έλλειψη αργού κιβωτίου και β) το μεγαλύτερο βάρος του αμαξώματος.
Πριν λοιπόν το πουλήσω και γυρίσω στα παλιά, σκέφτηκα να εξαντλήσω τις πιθανότητες βελτίωσης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Για τον λόγο ξεκίνησα να αναζητώ αν υπάρχει βελτίωση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου προσθέτοντας αργό κιβώτιο. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;