Σε 15-20 ημερες θα αλλαξω λαστιχα στο φορτηγακι μου , γνωστης μαρκας (οχι βεβαια κορυφαιας) ,στη μιση σχεδον τιμη απο τον ανταγωνισμο!!!!
Τα εχω παραγγειλει, με την τελευταια εισαγωγη που θα κανει η αντιπροσωπεια, οποτε πιστευω θα ειναι και νεας παραγωγης. Δεν τα ειχαν ετοιμοπαραδοτα.
Ετσι , αφου τα "φορεσω",θα παρω μια πρωτη ΓΕΝΙΚΗ εντυπωση οσο αφορα αυτη την μαρκα ..
Εαν ολα πανε καλα θα βαλω στο NGV 1.9 Ddis τα 225/70/17 Α/Τ που βγαζει η συγκεκριμενη εταιρια .
Φυσικα θα τα παρω μονο
ΕΑΝ μου τα αφησουν στην ΜΙΣΗ περιπου τιμη σε σχεση με τα G012 Yoko Geolander.
Αυτα τα λαστιχα για τα οποια μιλαω εχουν :
Δεικτη καυσιμων = Ε εναντι F του Ιαπωνα
Στο βρεγμενο = Ε εναντι C του Ιαπωνα-->(οταν ειναι ακομη καινουργια τα G012...μην το ξεχναμε αυτο ..)
Θορυβος = 71 db εναντι 75 db του Ιαπωνα-->(οταν ειναι ακομη καινουργια τα G012 ο οποιος χειροτερευει οταν γινουν πιο σκληρα )
Ταχυτητα = T--> 190 Km/h εναντι H-->210 Km/h του Ιαπωνα ...
Δεικτης φορτιου = 108--->1000 Kg εναντι 102--->850 Kg του Ιαπωνα....
ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ....225/70/17 με ---> 225/65/17 τα G012
Εαν δουμε τα 225/70/17 της Yokohama εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα φορτιου και ταχυτητας.....Ομως δεν τα φερνει στην Ελλαδα η επισημη αντιπροσωπια .
Στο Συριο τα G012 A/T-S 225/70/17 τα βρισκω 156 περιπου ευρω το ενα.
http://www.siriocenter.gr/Proionta/All? ... %2F70%2F17 Σε αυτα τα χρηματα θα πρεπει να προσθεσουμε τα εξοδα ζυγοσταθμισης - τοποθετησης (50 ευρω περιπου) και τα εξοδα αποστολης (10-15 ευρω περιπου).
Συνολικα εξοδα κοντα στα 690 ευρω !!!!!!!!
Κατι θα χασω κατι θα κερδισω......
ΥΠΕΡ-Περισσοτερη οικονομια στη χρηση του αυτοκινητου απο δυο λογους :1)απο το ιδιο το λαστιχο και 2)απο την διαμετρο του!!!!
-Λιγοτερο θορυβο κύλισης.
-Λιγοτερες στροφες με την 5η ταχ. στην εθνικη οδο.(κατι που το εχουν αναγκη τα ddis μεχρι τα 2010 μοντελα)
-Λιγο πιο ανετο στο χωμα λογω μεγαλυτερου προφιλ.
-Περισσοτερο φορτιο ανα τροχο -----> 1000 Kg.
-Αρκετα πιο φθηνο ( εαν τα πραγματα ειναι οπως τα υπολογιζω ...)
-Το κοντερ θα ελθει στα "ισια του". Δεν θα εχει αποκλιση απο τα πραγματικα Km/h.
-Θα ψηλωσει ακίνδυνα το αμαξι κατα 1cm.
-Και στο κρεμασμα του τροχου (στην αναρτηση) θα κερδισει 1 cm.
ΚΑΤΑ-Θα χασω λιγο απο συμπεριφορα στο βρεγμενο...(ουτως ή άλλως τα G012 την χανουν σχετικα γρηγορα).
-Θα χασω λιγο απο συμπεριφορα στο χιονι ...Δεν εχουν το σηματακι του χιονιου ( * ).
-Θα χασω και λιγη ροπη που ούτως ή άλλως εχω αφθονη!!
-Θα γινει το αμαξι λιγο πιο ασφαλτινο ,
Προς το παρον δεν αναφερω το ονομα....Πρωτα θα τα τεσταρω και θα παρω τιμη .
Οι εποχες εχουν αλλαξει ....!!!Πρεπει να προσαρμοστουμε στα νεα οικονομικα δεδομενα.

- 225-70-17 All-Terren5.jpg (22.24 KiB) 6650 προβολές
Υ.Σ.Μην ξεχναμε οτι στα G012 βρηκα καποιες σχισμες οταν ηταν ακομη πολυ καινουργια..!
(Να σημειωσω οτι απο το διαδίκτυο δεν θελω να αγορασω λαστιχα γιατι δεν ξερω τι στελνουν!!)