Μετά από 9 έτη και 80.000km αποφάσισα να αλλάξω και εγώ τα φρένα μου.
Δεν είχα κάποιο πρόβλημα (με εξαίρεση την αίσθηση του ότι δεν φρέναρε πλέον όπως παλιότερα και μιας ελαφριάς αστάθειας των τροχών την ώρα της επιβράδυνσης), απλά ήθελα να είμαι σίγουρος ότι τα φρένα μου είναι σε καλή κατάσταση. Έτσι με την ευκαιρία της ετήσιας αλλαγής λαδιών και αλλαγής βαλβολίνων έγινε αντικατάσταση των εργοστασιακών Hitachi τακακίων και των 2 μπροστινών δισκόπλακων.
Τα τακάκια έβγαζαν ακόμα τόσα km (σχεδόν άφθαρτα ήταν) αλλά όπως μου είπε και ο μάστορας μου ήταν πολύ σκληρά.. Αλήθεια ο χρόνος επηρρεάζει το υλικό τους ;
Οι μπροστινές δισκόπλακες επίσης ήταν χωρίς καθόλου δόντι αλλά μια ιδέα είχαν στραβώσει (για αυτό και η αίσθηση της αστάθειας).
Μπήκαν Ferodo τακάκια μπροστά- πίσω (τα πίσω μαμά σημειωτέον δεν πατούσαν σε όλη την επιφάνεια της δισκόπλακας!!!) και μπήκαν 2 Brembo πλάκες μπροστά .
https://www.bremboparts.com/europe/en/catalogue/disc/09-A538-10 Σύνολο εργατικών-ανταλλακτικών φρένων& λαδιών/βαλβολίνων 350€.

Δεν είχα κάνει καθόλου έρευνα κόστους ή επιλογής ανταλλακτικών λόγο έλλειψης χρόνου. Εδώ θέλω την γνώμη σας, εάν και πλέον τα έδωσα

Εντυπώσεις από την αλλαγή αφού κάνω κανένα ταξιδάκι γιατί προς το παρόν 1km έκανα