Να μαι...
Αν αρχίσω να περιγράφω περιπέτειες και ευτράπελα, θα πρέπει να γεμίσω σελίδες μετά από σχεδόν εκατομμύριο χλμ. ως παλαιός αναβάτης, ας βάλω λοιπόν κάνα δυό συμβάντα που μου έχουν μείνει ανεξίτηλα γραμμένα στο κρανίο μου
Αύγουστος 1988Μηχανάκι
KAWASAKI GPZ 900R NINJA λίγων μηνών, δώρο γάμου μόλις στρωμένο με 10.000χλμ. στο κοντέρ
Συνεπιβάτης
ΜαράνιαΠρόφαση 
Γαμήλιο Ταξίδι
Εξοπλισμός ύπνου 
σκηνή-υπνόσακκοι
Προορισμοί
Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι- Ιταλία από Νάπολη και πάνω-Μονακό-Γαλλία, αξέχαστη η επαρχία της 3 φορές την έχω διασχίσει και τις 3 έβρεχε, αλλά πανέμορφη
Ισπανία-Πορτογαλία-ξανά Ισπανία από άλλη διαδρομή-Ανδόρα για ψώνια δερμάτινων στολών -Ελβετία- Γαλλία προς τα Βόρεια για Αννεσύ για πέρασμα προς Ιταλία μέσω του πανέμορφου περάσματος της Δομοδοσόλας-Ιταλία προς Πρίντεζι-Ηγουμενίτσα-Πάργα για μπανάκιαΔιάρκεια άδειας 
1 μήνας
Βρισκόμαστε Βαρκελώνη και κάποια ίωση μας έχει χτυπήσει, με κολλάει η Μαράνια αλλά δεν υπήρχε χρόνος και θα χάναμε τόπους της Ισπανίας, έτσι οδηγούσα 2 ημέρες με πυρετό, όλα καλά όμως και συνεχίζουμε
Έχουμε κάνει ήδη 4.000κμ και η κούραση έχει αρχίσει και με καταβάλλει, ρίχνω την ιδέα να μην πάμε Πορτογαλία αλλά να την πέσουμε σε κάνα θέρετρο Νότια
Η Μαράνια φρίττει μόλις το ακούει
΄΄Εγώ δεν έφτασα μέχρι εδώ για να μην πάω Πορτογαλία, θα πάρω το τραίνο για Πορτογαλία και μετά θα κατέβω Μαρόκο
΄΄Ας κάνω και αλλιώς, Μαδρίτη-Λισσαβώνα 500κμ. και είμαστε σούρουπο σύνορα, εδώ αρχίζει το αξέχαστο..
Μου έκανε εντύπωση ότι δεν νύχτωνε, ρίχνω μια ματιά στους καθρέπτες και βλέπω πίσω μου την Ισπανία σκοτεινή, μπροστά ο ήλιος ακόμη έφεγγε κανονικά
Φυσικά αυτό οφείλεται στην μία ώρα διαφορά που έχουν οι δύο χώρες
Σταματήσαμε και θαυμάσαμε κάτι που εδώ στη χώρα μας δεν μπορείς να το συναντήσεις, μπορεί σε κάποιους να φανεί αστείο αλλά εντυπωσιαστήκαμε και φρόντισα στον γυρισμό να δούμε ακριβώς το αντίθετο φαινόμενο
Αυτά προς το παρών φίλοι

ΥΓ1. Όσοι σκέφτονται να πάνε Ισπανία και δεν επισκεφτούν την Πορτογαλία έχασαν, πρόκειται για μια φανταστική και καταπράσινη χώρα, θα σας πω απλά ότι στο κέντρο της Μαδρίτης τα θερμόμετρα έγραφαν 45' C ενώ Πορτογαλία αναπνεύσαμε με 10 βαθμούς κάτω, ο Ατλαντικός βλέπεις δροσίζει κάργα..
ΥΓ2. Ευτυχώς για Μαρόκο χρειάζονταν τότε εμβόλια και πείστηκε..

ΥΓ3. πατώντας οι ρόδες μου Αθήνα το κοντέρ έγραφε 20.000κμ.