Λοιπόν μετά απο δοκιμές και ερωτήσεις κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:
1. Επειδή το μοτέρ αέρα καμπίνας δεν είναι καθόλου ισχυρό οποιοδήποτε πυκνό φίλτρο θα μειώνει πάρα πολύ την έξοδο του αέρα στους αεραγωγούς της καμπίνας. Οι δοκιμές που έκανα ήταν με δύο κοινά φίλτρα απορροφητήρα διαφορετικού είδους τα οποία φαίνονται στις παρακάτω φωτό:
Συνεπώς ξεχάστε τα φίλτρα απορροφητήρα!
2. Κανονικό φίλτρο αυτοκινήτου δεν μπαίνει για τον ίδιο λόγο!!! (η δοκιμή έγινε με φίλτρο από ένα yiarris).
3. Το μόνο "φίλτρο" που μπορεί να μπει είναι το τούλι από μπομπονιέρα! Γυρίστε λοιπόν από όλα τα βαφτίσια και τους γάμους της γειτονιάς σας και μαζέψτε τούλια!!!

Όσο πιο μικρές οι τρύπες από το τούλι τόσο το καλύτερο. Το ερώτημα τώρα είναι πως να το τοποθετήσουμε! Παρακάτω σας δείχνω την διαδικασία αναλυτικά:
α) Αφαιρέστε το ντουλαπάκι (το δικό μου για να αφαιρεθεί πρέπει πρώτα να ξεβιδώσω μια βίδα από το εσωτερικό του την οποία υποψιάζομαι ότι την έβαλε κάποιος μάστορας στο παρελθόν που έκανε βλακεία κατά την εξαγωγή του και το έσπασε!)
β) Βγάζοντας το ντουλαπάκι βλέπουμε την παρακάτω εικόνα όπου αριστερά είναι το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται ο ανεμιστήρας καμπίνας (σημειωμένος με κόκκινο)
γ) Αφαιρέστε το μαλακό χωνί-σωλήνα και καθαρίστε τον από σκόνη-χώματα. Η αφαίρεση γίνεται πιέζοντας το άκρο από την πλευρά του ανεμιστήρα προς τα αριστερά (Απο την πλευρά που είναι οι σπείρες)
δ) Κόψτε ένα κομμάτι τούλι και βάλτε το διπλό ή τριπλό ή τετραπλό ανάλογα με το πόσο μεγάλες τρύπες έχει απο την μικρή πλευρά του σωλήνα και στεραιώστε το με ένα χοντρό λάστιχο.
ε) Τέλος συρναμολογήστε όλα τα εξαρτήματα με αντίθετη φορά προσέχοντας να μην καταστρέψετε το τούλι κατά την τοποθέτηση του σωλήνα καθώς και να πετύχετε την σωστή τοποθέτηση του σωλήνα από όλες τις πλευρές του οδηγού που έχει (για να μην έχετε απώλειες αέρα).
Τώρα τι θα σταματάει στο τούλι εξαρτάται από την σωστή επιλογή του!
Ελπίζω να σας βοήθησα!!!