Καλησπέρα και απο μένα, μετράω πλέον 4200 χιλιόμετρα και οφείλω να παραθέσω και εγώ κάποιες διαπιστώσεις θετικές και αρνητικές.
Με τον καιρό συνήθισα στο μέγεθος του ,οριακά το βάζω στα μικρομεσαία με 4,17μ αλλά σχετικά compact μπορεί να κινηθεί και μέσα στην πόλη .Απο άποψη χώρων το θεωρώ τίμιο για το μέγεθος του, τα 375 λίτρα είναι περισσότερα και απο το opel mokka, jeep renegade fiat 500 x.Θετικό και το διπλό πάτωμα.
Η οδική συμπεριφορά του και η ποιότητα κύλισης είναι αψεγάδιαστη αν και υπάρχει ημιάκαμπτος άξονας η ανάρτηση είναι άνετη χωρίς να έχει κλίσεις στις στροφές.
Τα ηλεκτρονικά λειτουργούν για να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη

το adaptive cc εμπειρία αν και θέλει οπωσδήποτε ανοιχτό δρόμο, hill hold/hdc εξίσου σημαντικά το δεύτερο εκτός δρόμου.Δεν ξέχασα και το radar brake support ... το οποίο σε τρομάζει, μερικές φορές ενεργοποιείται χωρίς τίποτα μπροστά μου ενώ αναγνώρισε και ποδηλάτες ! πρόσφατα
Driving modes: Τον πρώτο καιρό μόνο auto τώρα σχεδόν 75/25 με το sport! στην χρήση, ειδικά σε θέματα προσπεράσεων που θέλεις στο δεξί σου πόδι αυτά τα 32,6 nm ροπής, το vitara πετάει στο πρόγραμμα αυτό ,θα ήθελα πιο
βαρύ τιμόνι βέβαια.Snow/mud -Lock: Περιστασιακή χρήση χωρίς προβλήματα κίνησης σε χωματόδρομους-νεροφαγώματα, λίγη λάσπη(ελλείψη βροχών), αλλά και σε ορεινό δρόμο με πολλές φυτευτές πέτρες και αρκετή κλίση.Το vitara έχει εκπληκτική πρόσφυση και η ανάρτηση ισοπεδώνει τα πάντα
Κατανάλωση: χαμόγελα και εδώ, με 5,4 lt μέση κατανάλωση πέρα απο τις προσδοκίες μου(ποιό άλλο 4χ4 crossover/suv έχει καλύτερες τιμές;)
Κατά τα λοιπά με ενοχλούν κάποιοι τριγμοί στο ταμπλό όταν το αμάξι είναι στον ήλιο πολύ ώρα επίσης η οθόνη στο multimedia αν και αρκετά φωτεινή είναι ευαίσθητη στις γρατζουνιές.
Τέλος η ηχομόνωση είναι άνω του μέσου όρου για μένα, δεν καταλαβαίνω μέσα στην καμπίνα την χροιά του diesel ακόμα και στο ρελαντί.
υ.γ Στο θέμα με τα ελαστικά ενόψει χειμώνα για πιο off-road χρήση θα πρέπει να πάμε σε 215-60-17 ή 215-60-16 με κάποια σιδερένια ζάντα.(το κόστος δεν νομίζω να διαφέρει αρκετά.)
Συμπερασματικά η suzuki έκανε διάνα με την αναβίωση του vitara αν και του έδωσε crossover χαρακτήρα.Στα χρήματα του είναι ένα all around vehicle , είναι οικονομικό, είναι compact , off roader εν συγκρίσει με ανταγωνισμό και τραβάει και τα βλέμματα
Αντε και καλές μας βόλτες