Μετά από και αφού είδα και απόειδα, τελικά έβαλα το ένα χέρι στην τσέπα και το άλλο στα εργαλεία και προέκυψε το παρακάτω κατασκεύασμα... Όπως είπα και άλλες φορές δύσκολα θα τοποθετούσα εργάτη στο αυτοκίνητο αλλά στο μυαλό μου τριγυρνούσε η φορητή εκδοχή του θέματος(με την οποία έχω ήδη βοηθηθεί μια φορά). Υλικά: *Warrior winch 4500 ewc (4500lbs) *Παροπλισμένη εργαλειοθήκη *2x λάμες 8mm *Τροχαλία *βίδες, σπρέυ κλπ κλπ
Οι δυνατότητες της συγκεκριμένης λύσης είναι περιορισμένες αλλά (θεωρώ) αρκετές για το είδος των εξορμήσεων που πρόκειται να υποστηρίξουν. Βασικά ενθαρρυντικά χαρακτηριστικά της είναι α)ο διπλασιασμός της ελκτικής δύναμης με την χρήση της τροχαλίας, β) η τοποθέτηση και πίσω (όταν με το καλό κάνω την προέκταση) γ)portable, άρα χρήση κ από άλλο αυτοκίνητο δ)in-out συρματόσχοινου...
Πάμε λοιπόν:
εργαλειοθήκη
βάση εργάτη
μπροστά μέρος χωρίς ραουλιέρα
πριζάκι χειριστηρίου
με χειριστήριο
SY2CJI Πάρτε τα "γαϊδούρια" σας και άιντε στα βουνά!!
Θα βάλεις βάσεις στο αυτοκίνητο για το στερεώνεις οταν χρειάζεται?? Και αν ναι που? Μπροστά και πίσω?
•Τα όρια της ζωή σου ειναι απλως επινοήσεις του εαυτού σου. •Εξερεύνησε, Ονειρέψου, Ανακάλυψε. •Ακολούθησε τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μην σταματήσεις.
Πολύ ωραίο και έξυπνο. Και εγώ την ερώτηση του Θοδωρή θα σου έκανα. Να σου δώσω και μια ιδέα :μπορείς να βάλεις από την αντίθετη πλευρά που βγαίνει το συρματοσχοινο, έναν γάτζο που θα τον πιάνεις πάνω στις θηλιές του αυτοκινήτου.
αντίστοιχες θηλιές με τις δυο μπροστινές(κόκκινες) υπάρχουν και από την πίσω πλευρά. Το σκεπτικό είναι οτι βάζεις εναν ιμάντα σε σχηματισμό V απο την δέστρα του αυτοκινήτου με τις άκρες του να είναι με ναυτικά πιασμένες στην πίσω μεριά της βάσης(κόκκινη) του εργάτη. Αντίστοιχα οι μπροστινές θηλιές(αριστερά-δεξιά της ραουλιέρας) χρησιμεύουν για χρήση τροχαλίας.
Βίκτορα την λύση σου την σκέφτηκα αλλά νομίζω θα έρθει πολύ κοντά στον προφυλακτήρα με αποτέλεσμα πιθανόν να τον χτυπάει..
Untitled.jpg (21.88 KiB) 6864 προβολές
•Τα όρια της ζωή σου ειναι απλως επινοήσεις του εαυτού σου. •Εξερεύνησε, Ονειρέψου, Ανακάλυψε. •Ακολούθησε τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μην σταματήσεις.
Σας ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια, και εμένα ΜΕ άρεσε πολύ Η ιδέα δεν είναι δική μου, είναι "δανεισμένη" από την .. (με διαφορά τις 4500lbs(αντι 4000lbs), 1,95hp(αντι 1,4hp), συρματοσχοινο Φ-7,6mm(αντι 4,8mm), life time warranty (αντί 2years) και κόκκινο χρώμα(αντί κίτρινο)
panoshm έγραψε:Όμως πρέπει να σκεφτείς τις "ευθείες" των δυνάμεων που θα αναπτυχθούν κατά το τράβηγμα, λόγω της πρόσδεσης του εργάτη στο αυτοκίνητο με ιμάντα
(εάν καταλαβαίνω καλά αυτό που θέλεις να πείς) δεν με πειράζει εάν δεν είναι σε ευθεία όταν τραβάει,λογικά θα μπρουμιτίζει λίγο μέχρι και κωλοτούμπα(που λέει..) μπορεί να κάνει!! Ούτως η άλλως ραουλιέρα υπάρχει και ο εργάτης είναι κατασκευασμένος να λειτουργεί ύπο οποιαδήποτε γωνία( )
panoshm έγραψε:Πιστεύω ότι θα σου "στραπατσάρει" την κατασκευή.... λόγω ότι θα τρώει ζόρια η βάση του εργάτη...
Καταρχήν η κανονική βάση του εργάτη βρίσκεται μέσα στο κουτί. οι κόκκινες λάμες ειναι ουσιαστικά σαν προέκταση της. Αυτό που με "ανησυχεί" ,και αν κατάλαβα καλά λες και εσύ, για τις τραβέρσες... είναι οτι ενώ έλεγα να βάλω 4βίδες ανά λάμα τελικά δεν τα κατάφερα(έβρισκαν στον εργάτη) με αποτέλεσμα να μείνουν 2. Άρα σε ένα δυνατό τράβηγμα εάν κόψει κάποια βίδα θα "κλείσει" τις λάμες.. Γι'αυτο (τώρα που είδα τελικά που έχω ελεύθερο χώρο) σκέφτομαι να γεφυρώσω τις λάμες (πχ κάπου στο κέντρο τους) για να δουλεύει σαν "ένα σώμα" και η εξωτερική κατασκευή.
Δεν νομίζω ότι είναι λιγότερο ασφαλές απο άλλους εργάτες, ακόμη και τοποθετημένους σε σταθερή βάση.. Για πες μου όμως τι έχεις στο μυαλό σου; Διευκρυνίζω οτι η μόνη χρήση που έχει η εργαλειοθήκη είναι για προστασία, ορθογωνοποίηση της κατασκευής και κουβάλημα. Οτι συμμετέχει στην έλξη, εργάτης, ραουλιέρα, λάμες (κόκκινες) κλπ είναι όλα βιδωμένα στην κανονική βάση του εργατη που φαίνετε στην δεύτερη φωτό.
Τέο η πρόσθετη μπροστινή δέστρα είναι στο πενταετές.. ετσι κ αλλιώς ήδη υπάρχει "κάτι" εκει, απλά δεν ειναι τόσο άνετη όπως του Καλια..