Αγαπητοί φίλοι,
προσπαθώντας να εξοικειωθώ με το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου, εδώ και ένα μήνα δεν έχω μπορέσει να πραγματοποιήσω τηλεφωνική κλήση μέ τη χρήση του πλήκτρου Voice Command κάτω αριστερά στο τιμόνι.
Συνέδεσα κανονικά το τηλέφωνο (Samsung Galaxy S7 Edge) μέσω Bluetooth και μπορώ να χρησιμοποιώ την ανοιχτή ακρόαση όταν δέχομαι κλήσεις ή όταν εγώ καλώ από την οθόνη του κινητού αλλά αν πατήσω το πλήκτρο Voice Command, το Infotainment δεν κάνει τίποτα ενώ στη οθόνη εμφανίζονται διάφορες επιλογές του τύπου:
call <name>
call <number>
Τι κάνω λάθος ή τι άλλο πρέπει να κάνω ώστε να μπορέσω να κάνω κλήσεις με το Voice Command;
Πίστευα ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά διότι η εμπειρία που είχα σε άλλο αυτοκίνητο (Honda CR-V) ήταν η εξής:
1. Συνέδεες το κινητό μέσω Bluetooth με το αυτοκίνητο.
2. Το αμάξι "διάβαζε" τον τηλεφωνικό κατάλογο.
3. Πάταγες το Voice Command και την πρώτη φορά που το έκανες αυτό σου έλεγε ότι δεν υπάρχουν Voice Tags αποθηκευμένα οπότε εσύ διάλεγες, μέσω της οθόνης του ηχοσυστήματος, ένα - ένα τα τηλέφωνα που σε ενδιέφεραν και με την προτροπή του αυτοκινήτου εκφωνούσες ένα όνομα / συνθηματικό για κάθε ένα από τους επιλεγμένους αριθμούς.
Έτσι π.χ. έλεγα "Μαρία Κινητό" και το αντιστοίχιζα στο κινητό της γυναίκας μου ενώ το συνθηματικό "Μαρία Γραφείο" το αντιστοίχιζα στον τηλεφωνικό αριθμό του γραφείου της.
Μετά από αυτή την αποθήκευση πάταγα απλώς το Voice Command και εκφωνούσα το συνθηματικό.
Τόσο απλά και ξένοιαζα μια για πάντα.
Εδώ τι πρέπει να κάνω; Το manual δεν δίνει συγκεκριμένες οδηγίες.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.