kaliakouda έγραψε:Μπράβο ρε παιδιά, πανέμορφα μέρη αλλά προς τα που κατευθυνθήκατε? το βάπτισμα μου θυμίζει δεξιά του Προκοπίου στον Κυρέα
Με την πρωτη ευκαιρία μόλις ξελασκαρω απο την δουλεια και φυσικά καταφέρω και ανακτησω τις φωτός θα πω και λιγα λογακια για την περιήγηση... Παρεμπιπτόντως το ποταμάκι είναι το μαγαρεμα κοντά στο χωριό Σετα(κεντρικη Εύβοια)...
Δυστυχως με την καρτα του τηλ δεν καταφερα κατι ακομα ,αν και οι φωτο και τα βιδεο του τελευταιας στιγμης συμμετοχοντος Dennis ηταν σωτηρια .Παρολλα αυτα η εκδρομη αυτη τα ειχε ολα!Η Ευβοια ειναι πλουσια σε τοπια και νερα!! Μετα την κατω Στενη λοιπον και μπαινοντας δεξια στον δρομο προς Αγ.Κυριακη Κατω Καμπια(εκκλησακι μεσα στην πετρα και το ρεμα του παλιομυλου, με παγκους περιξ αυτης με φυσικα τοπικα προιοντα)ανηφορισαμε προς Ανω Μαυροπουλο διασχιζοντας το ρεμα κουμαρη.Εν συνεχεια κατευθυνθηκαμε προς Μαυροπουλο και πριν φτασουμε τον Μιστρο στριψαμε αρ μπαινοντας για τα καλα στα ψηλωσωμα πευκα προς κατευθυνση κορυφη στον Αγ Νικολαο οπου και καναμε και τον τραπεζοτακο με θεα απο ψηλα(εκει μας εμαθε η κ.Βουλα και το μαζεμα χορτου αγριοαγκιναρας)... Αφου κτυπησαμε τα μεζεδοτσιπουρακια προχωρησαμε προς Σετα ,Γεραντανη βρυση και το ομορφο περασμα του μαγαρεματος...Ολιγολεπτη σταση Αγ Τριαδα Αμπουδιωτισσα με την κρυσταλινη πηγη και κατευθυνση προς καταβοθρα που δεν φτασαμε ποτε... Στο σημειο αυτο υπαρχουν δυο εναλλακτικες διαδρομες προς Καταβοθρα πνιγμενες κυριολεκτικα μεσα στα ελατα που κανουν την μερα νυχτα,οι οποιες ειναι τα μονα περασματα προς τα Μαυρα ελατα και την αλλη μιση διαδρομη.Υπηρξαν σημεια με 40-50 ποντους παγωμενο χιονι σε ανωφερεια(απιστευτο μετα απο τετοιες καλοκαιριες) μηκους 100 περιπου μετρων.Ετσι λοιπον μετα απο κανα-δυο ματαιες προσπαθειες ,επιστρεψαμε και καναμε τον δευτερο τακο διπλα στο περασμα του μαγαρεματος με την δροσια του ρεματος και την σκεψη μου για εναλλακτικη προς ν.ανατολικη κατευθυνση και διποταμο(Μανικια). Στην διασταυρωση για κατω Σετα ο ΔΕΝΝΙΣΛΑ πηρε την δημοσια(ασφαλτο) προς Ερετρια και επιστροφη ,ενω με τον Οδυσσεα συνεχισαμε προς Μακρυχωρι,Μανικια με το καταπληκτικο φαραγγι του Μανικιατη περνωντας απο τα χωρια Γαια,Κοιλι,Μονοδρυο,Ωρολογιο και Αυλωναρι. Προσπαθησα να περιγραψω με λιγα λογια την περιηγηση αυτη και με συνδιασμο των φωτος και βιδεα του Διονυση να ταξιδεψει η φαντασια ολων... Μεσα στο μυαλο μου υπαρχει ζωντανη η ανησυχια της υπολοιπομενης διαδρομης και δεν κρυβω το σκεφτομαι σοβαρα ξανα για το ΣΚ που ερχεται Ευχαριστω τους συμμετεχοντες κ.Οδυσσεα-κ.Βουλας και φυσικα το σγουροtroll για την καλη παρεα και βοηθεια που προσεφεραν οπου χρειαστηκε...
καλημερα σας.ως νεο μελος θα με ενδιεφερε συμμετοχη σε πιθανο προορισμο της ομαδας στην περιοχη μου(λαρισα/θεσσαλια),με το καλο να βρεθουμε, να γνωριστουμε και να πουμε για τα κοινα μας ενδιαφεροντα(φυση, εκκδρομες, μηχανοκινητος αθλητισμος..)