tzem έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Έχοντας και εγώ το καινουριο vitara εδω και 2 εβδομάδες, περνοντας το απο την αντιπροσωπεία μου λέει ο τεχνικός. Καθε μήνα να το βγάζεις εθνική και με τετάρτη να πηγαίνεις 3100 στροφες για κανα 5-10 λεπτά.
Εγω το πηρα με 55000 χιλ πραγματικα.Σε 14 μηνεs εκανα 21000 τα μισα Αθηνα Θεσαλονικη βαζω απο συνκεκριμενο πρατηριο το v pauer kαι μεχρι τωρα κανενα προβλημα
Γεια σας Μου έβγαλε και μένα ένδειξη για το dpf.. μόλις 5600 κμ, οδήγηση κατά 90% εκτός πόλης, με 120 κμ σταθερά. κάνω 85 κμ να πάω στη δουλειά και 85 να γυρίσω. καύσιμο βάζω από ένα βενζινάδικο αποκλειστικά από τη στιγμή που πήρα το αυτοκίνητο και μόνο το βελτιωμένο πετρέλαιο της εταιρείας.
kaliakouda έγραψε:ΔΕΝ κάνουν τα diesel για μικρές αποστάσεις εντός πόλεων._
Ολα είναι σχετικά. Εγώ χρησιμοποιώ καθημερινά ένα nissan navara επαγγελματικό με αποκλειστική χρήση στην πόλη και λίγο off road και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλη μα μέχρι τώρα (24000 χλμ). Βέβαια το ξεκαπνίζω καθημερινά
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την τελευταια φράση του Βικτωρα περί ξεκαπνισματος(θα το λεγα και λειτουργια του συστήματος στροβιλοφυσητηρα σε υψηλοτερες πιεσεις,που σημαίνει καθαρισμος κυλίνδρων,καθώς και υπερπλήρωση αυτών,με αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα καύσεως,καυσαεριων και πολύ καλύτερη απόδοση του κινητήρα....Αν και μπορω να εμβαθυνω λόγω ειδικότητας με τιμες,παραδείγματα και περαιτέρω θεωριες προς τεκμηρίωση των οσων προαναφερω,νομιζω θα σας κουρασω και δεν είναι απαραίτητο.Αυτά τα ολίγα και φυσικά σε συνθήκες και δεδομενα συμφώνως κατασκευαστή...
Επειδή ξεκινάω για δουλειά πολύ πρωί, μέχρι να βγω εθνική πάω χαλαρά. Εθνική μετά έχω 6η σταθερά και 2000-2500 στροφές. Επιστροφή το ίδιο, μεσημέρι βέβαια.
Shell v power σε εταιρικό βάζω, στην πόλη μου ένα είναι. Συνήθως μέσα στην πόλη χρησιμοποιώ το άλλο αυτοκίνητο, με το vitara κάνω ελάχιστα κμ εντός. Αύριο το πρωί που θα πάω δουλειά, με ίδιους ρυθμούς να κινηθώ για να κάνει regeneration;
Τελικά στα 120 έχει λίγο κάτω από 2000 στροφές. Αναγέννηση έκανε σε 15 χιλιόμετρα περίπου, με 130 και ελάχιστα πάνω από 2000 στροφές.
Λόγω άδειας από την δουλειά, 5-6 μέρες το αμάξι δεν είχε κουνηθεί και άλλες 5-6 είχε κάνει λίγα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη σίγουρα χωρίς αναγέννηση, δεν ξέρω αν αυτό δικαιολογεί την ένδειξη.
Ολοι Οι μηχανικοί που έχω ρωτήσει ο έχουν πει πως παρά την φρενίτιδα που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα για την αγορά πετρελαίου τα αυτοκίνητα αυτά πρέπει να οδηγούνται με μεγάλες ταχύτητες σε πολύ συχνά Για να μην πω καθημερινά διαστήματα γιατί αλλιώς μπουκώνουν τα φίλτρα !
Φίλε ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΟΛΩΜΟΣ καλημέρα.Για να μπορείς να συμμετέχεις στις συζητήσεις μας πρέπει να περάσεις από την ενότητα αυτή και αφού ανοίξεις ένα νέο θέμα να μας πεις δύο λόγια για σένα και το αυτοκίνητο σου από που μας γράφεις και να σε καλωσορίσουμε. Επίσης μπορείς να διαβάσεις θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τη λειτουργία του φόρουμ.
καλημερα σας.ως νεο μελος θα με ενδιεφερε συμμετοχη σε πιθανο προορισμο της ομαδας στην περιοχη μου(λαρισα/θεσσαλια),με το καλο να βρεθουμε, να γνωριστουμε και να πουμε για τα κοινα μας ενδιαφεροντα(φυση, εκκδρομες, μηχανοκινητος αθλητισμος..)