Ξεκίνησα λοιπόν να κοιτάω για το επόμενο! Τα βλέπω δυσκολότερα από την προηγούμενη φορά, λιγότερη προσφορά και πιο τσιμπημένες τιμές...
Βρήκα κάτι ενδιαφέρον μακριά από τον τόπο κατοικίας μου:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7051553/Ο έμπορος (Auto-Expert, Χανιά) μου ανέφερε ότι στο κοντέρ έχει "γυρισμένα" χιλιόμετρα γύρω στα 45.000, αλλά έχει ρωτήσει από ΚΤΕΟ και έχει βρει τα "πραγματικά" που τα αναφέρει και την αγγελία (69.000+). Ανησυχητικό πάντως ακόμα και σαν κίνηση. Επίσης ότι ήταν leasing, 1ο χέρι. Δεν έχει βιβλίο σέρβις ούτε στοιχεία της ασφάλειας όσο ήταν σε χρήση.
Βρήκα από το vitaraclub αναφορά σε συνεργείο στα Χανιά που απευθύνονται μέλη του (Δρακάκης Κωνσταντίνος, λεωφ. Σούδας), μίλησα μαζί του και μπορεί να μου κάνει τεχνικό έλεγχο. Και ο έμπορος είναι πρόθυμος να το πάει μέχρι εκεί για έλεγχο.
Βασίζομαι στο ότι το όχημα γενικά δεν βγάζει βλάβες, και ό,τι μηχανικό έχει πάθει δεν θα είναι δύσκολο να φανεί. Από ζημιές σασί κλπ δεν έχω άλλο τρόπο ελέγχου, ποντάρω στο αξιόπιστο του συνεργείου λόγω και συνεργασίας με μέλη.
Επίσης έστειλα αριθμό πλαισίου και πινακίδα στην Suzuki για να μου πουν ό,τι ιστορικό έχει με επίσημους επισκευαστές.
Από ασφαλιστική και Υπουργείο Μεταφορών δεν μπορώ να αντλήσω πληροφορίες, καθώς μου αναφέρουν για προσωπικά δεδομένα.
Έχει κάποιος εμπειρία από τον συγκεκριμένο έμπορο; Γενικά πιστεύετε ότι αξίζει να συνεχίσω μια τέτοια κίνηση αν μάθω από αυτές τις πηγές ότι το όχημα δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα;
Update: το συνεργείο με ενημέρωσε για μικρή διαρροή από τσιμούχα στον άξονα που φεύγει από το transfer και πάει στον πίσω άξονα, αλλαγμένο μπροστά αριστερά φανάρι και βαμμένο προφυλακτήρα, πολλές γρατζουνιές στα πλαστικά του χώρου αποσκευών, και μπροστινά καινούρια λάστιχα. Τελευταία επίσκεψη στη Suzuki Νοέμβριος 2015, με 44804χλμ, τώρα γράφει 44812χλμ (και καλά). Κατά τα άλλα επιβραδύνει και επιταχύνει ευθεία, τετρακίνηση μπαίνει και βγαίνει κανονικά, σασί απείραχτο, κινητήρας δεν έχει ανοίξει και έχει ΟΚ ήχο.
Ευχαριστώ πολύ