vagelisfil έγραψε:Καλημέρα παρέα.
Ως κάτοχος του Νέου Vitara 1.6 DDiS 2WD θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου. Το αυτοκίνητο το παρέλαβα περίπου στα μέσα Νοέμβρη σε Λευκό χρώμα και σε έκδοση εξοπλισμού GL+ από τη Suzuki Κατερίνης (χωριό γυναίκας). Επίσης με την αγορά τοποθετήθηκε ο εργοστασιακός τεμπέλης και πήρα και τις γνήσιες μπάρες οροφής (σχάρα).
Τη στιγμή που σας γράφω έχω κάνει 7.000χλμ σε όλο τον οδικό άξονα της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ τα περισσότερα εκ των οποίων είναι γραμμένα στο κέντρο της Αθήνας και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το σύνολο του αυτοκινήτου.
Η κατανάλωση σε εθνικό δίκτυο με το cruise control κλειδωμένο στα 120χλμ κυμαίνεται μεταξύ 4.8 με 5.0 ενώ στην Αθήνα με ομαλή οδήγηση φτάνει κατά μέσο όρο τα 5.5 και έχοντας κάνει ρεκόρ με νευρική οδήγηση τα 6.8. Πάρα πολύ καλές τιμές για την κατηγορία του αυτοκινήτου. Παρότι έχει μικρό σχετικά ρεζερβουάρ (45 λίτρα) σε ταξίδι κάποιος μπορεί να κάνει από 800 έως το πολύ 1000 χλμ με ένα γέμισμα ανάλογα την οδήγηση του. Ένα ενδεικτικό κόστος ταξιδιού με τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου κίνησης (0,90 €/λ) είναι 25€ ευρώ ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, δηλαδή συμφέρει πιο πολύ και από φοιτητικό εισιτήριο ΚΤΕΛ.
Οι επιδόσεις θεωρώ ότι είναι πραγματικά άριστες, ειδικά στην έκδοση πετρελαίου η ροπή είναι τεράστια, κολλάς πίσω σε προσπέραση ακόμα και σε ανηφόρα. Πολύ άνετο στην οδήγηση εντός και εκτός πόλης. Η τελική επειδή είδα κάποιες δημοσιεύσεις σε άλλο topic μετά βίας φτάνει τα 200, θα έλεγα κοντερίσια είναι περίπου στα 195 δοκιμασμένη σε απόλυτη ευθεία επί 5 λεπτά συνεχόμενα και με σχετική άπνοια. Για του λόγου το αληθές στο youtube υπάρχουν και 2 πολύ καλά βίντεο για να δει κάποιος τις πραγματικές επιδόσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=ik1M5rNRl7c (1.6 DDiS AllGrip)
https://www.youtube.com/watch?v=hmHbg2biBXw (1.6 AllGrip)
Ο εξοπλισμός πάλι σε σχέση με την τιμή του αυτοκινήτου είναι επίσης πολύ καλός. Βρίσκεις όλες τις νέες τεχνολογίες με μερικές μικρές ελλείψεις που ίσως υπάρχουν στον ανταγωνισμό αλλά έχει σχεδόν τα πάντα. Βέβαια πρέπει πάντα να μιλάμε ανάλογα και με την κατηγορία, δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον εξοπλισμό του Vitara με SUV των 50.000+€ ούτε να πούμε ότι είναι υπερπλήρες επειδή το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχαμε ήταν του 1970 και μας φαίνεται διαστημόπλοιο μπροστά του.
Τα ελαστικά Continental που φοράει με τις 17’’ ζάντες είναι καθαρά ασφάλτινα και δε θα έπρεπε. Σε συνθήκες βροχής και ειδικά χιονιού είναι πολύ επικίνδυνα και γλιστράνε απίστευτα. Προσωπική εμπειρία: Πήγαινα πίσω από το γκρέιντερ που πέταγε αλάτι και καθάριζε το δρόμο και δε πήγαινε μία το αυτοκίνητο, με προσπέρασε μέχρι λεωφορείο και διπλή νταλίκα χωρίς αλυσίδες. Εκείνη τη στιγμή ήθελα απλά να το πετάξω στο γκρεμό.
Σχετικά με τον άμεσο ανταγωνισμό, δηλαδή Qashqai, Juκe, Capture, Duster, Tivoli, ASX και HR-V είναι το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα το πιο καλό και γι’ αυτό το επέλεξα. Το Qashqai μπορώ να πω ότι σε εξοπλισμό υπερτερεί ελαφρώς αλλά έχει και σχετικά πολύ μεγαλύτερη τιμή. Ενώ ένα άλλο μεγάλο + για εμένα είναι ότι δεν κυκλοφορεί πολύ στο δρόμο σε αντίθεση με τα Nissan ας πούμε που σε κάθε φανάρι σταματάνε 2-3 Qashqai και Juke δίπλα μου.
Αυτό που θα ήθελα να πω κλείνοντας είναι ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο πιστεύω αξίζει να αγοράσει κανείς μόνο την AllGrip έκδοση με το GLX εξοπλισμό, κάτι που έχω χιλιο-μετανιώσει εγώ προσωπικά (αφού άκουσα τη γυναίκα). Αξίζει να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω για να έχει πραγματικά αυτό που πληρώνεις και όχι κάτι απλά για μόστρα μιας και το 2WD είναι καθαρά αυτοκίνητο πόλης χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα εκτός δρόμου. Η GLX έκδοση είναι όλα τα λεφτά. Έχει όλες τις πολυτέλειες που θέλεις ή πιστεύεις ότι θέλεις σε μια σχετικά καλή τιμή. Γούστα είναι αυτά απλά το λέω για όσους είναι ακόμα προβληματισμένοι για πια έκδοση να επιλέξουν.
Καλές, ασφαλείς και οικονομικές διαδρομές σε όλους!
haritak έγραψε:
Τί κινητήρα φοράει ξέρουμε, έβγαλε η suzuki δικό της diesel ή είναι κάποιος της renault όπως και ο παλιος;
vagelisfil έγραψε: Ένα ενδεικτικό κόστος ταξιδιού με τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου κίνησης (0,90 €/λ) είναι 25€ ευρώ ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη
kaliakouda έγραψε:Δεν θέλω να στεναχωρήσω τους νέους φίλους μας, αλλά αυτή
μιας και κάποιοι από εσάς ήδη έχετε ζητήσει κάτι πιο χαλαρό για αρχή
grvitara έγραψε:
ΥΓ. Η γυναίκα σε ένα αμάξι διαλέγει μόνο το χρώμα![]()
![]()
vagelisfil έγραψε:Καλημέρα παρέα.
Ως κάτοχος του Νέου Vitara 1.6 DDiS 2WD θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου. Το αυτοκίνητο το παρέλαβα περίπου στα μέσα Νοέμβρη σε Λευκό χρώμα και σε έκδοση εξοπλισμού GL+ από τη Suzuki Κατερίνης (χωριό γυναίκας). Επίσης με την αγορά τοποθετήθηκε ο εργοστασιακός τεμπέλης και πήρα και τις γνήσιες μπάρες οροφής (σχάρα).
Τη στιγμή που σας γράφω έχω κάνει 7.000χλμ σε όλο τον οδικό άξονα της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ τα περισσότερα εκ των οποίων είναι γραμμένα στο κέντρο της Αθήνας και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το σύνολο του αυτοκινήτου.
Η κατανάλωση σε εθνικό δίκτυο με το cruise control κλειδωμένο στα 120χλμ κυμαίνεται μεταξύ 4.8 με 5.0 ενώ στην Αθήνα με ομαλή οδήγηση φτάνει κατά μέσο όρο τα 5.5 και έχοντας κάνει ρεκόρ με νευρική οδήγηση τα 6.8. Πάρα πολύ καλές τιμές για την κατηγορία του αυτοκινήτου. Παρότι έχει μικρό σχετικά ρεζερβουάρ (45 λίτρα) σε ταξίδι κάποιος μπορεί να κάνει από 800 έως το πολύ 1000 χλμ με ένα γέμισμα ανάλογα την οδήγηση του. Ένα ενδεικτικό κόστος ταξιδιού με τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου κίνησης (0,90 €/λ) είναι 25€ ευρώ ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, δηλαδή συμφέρει πιο πολύ και από φοιτητικό εισιτήριο ΚΤΕΛ.
Οι επιδόσεις θεωρώ ότι είναι πραγματικά άριστες, ειδικά στην έκδοση πετρελαίου η ροπή είναι τεράστια, κολλάς πίσω σε προσπέραση ακόμα και σε ανηφόρα. Πολύ άνετο στην οδήγηση εντός και εκτός πόλης. Η τελική επειδή είδα κάποιες δημοσιεύσεις σε άλλο topic μετά βίας φτάνει τα 200, θα έλεγα κοντερίσια είναι περίπου στα 195 δοκιμασμένη σε απόλυτη ευθεία επί 5 λεπτά συνεχόμενα και με σχετική άπνοια. Για του λόγου το αληθές στο youtube υπάρχουν και 2 πολύ καλά βίντεο για να δει κάποιος τις πραγματικές επιδόσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=ik1M5rNRl7c (1.6 DDiS AllGrip)
https://www.youtube.com/watch?v=hmHbg2biBXw (1.6 AllGrip)
Ο εξοπλισμός πάλι σε σχέση με την τιμή του αυτοκινήτου είναι επίσης πολύ καλός. Βρίσκεις όλες τις νέες τεχνολογίες με μερικές μικρές ελλείψεις που ίσως υπάρχουν στον ανταγωνισμό αλλά έχει σχεδόν τα πάντα. Βέβαια πρέπει πάντα να μιλάμε ανάλογα και με την κατηγορία, δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον εξοπλισμό του Vitara με SUV των 50.000+€ ούτε να πούμε ότι είναι υπερπλήρες επειδή το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχαμε ήταν του 1970 και μας φαίνεται διαστημόπλοιο μπροστά του.
Τα ελαστικά Continental που φοράει με τις 17’’ ζάντες είναι καθαρά ασφάλτινα και δε θα έπρεπε. Σε συνθήκες βροχής και ειδικά χιονιού είναι πολύ επικίνδυνα και γλιστράνε απίστευτα. Προσωπική εμπειρία: Πήγαινα πίσω από το γκρέιντερ που πέταγε αλάτι και καθάριζε το δρόμο και δε πήγαινε μία το αυτοκίνητο, με προσπέρασε μέχρι λεωφορείο και διπλή νταλίκα χωρίς αλυσίδες. Εκείνη τη στιγμή ήθελα απλά να το πετάξω στο γκρεμό.
Σχετικά με τον άμεσο ανταγωνισμό, δηλαδή Qashqai, Juκe, Capture, 500X, Renegade, Duster, Tivoli, ASX και HR-V είναι το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα το πιο καλό και γι’ αυτό το επέλεξα. Το Qashqai μπορώ να πω ότι σε εξοπλισμό υπερτερεί ελαφρώς αλλά έχει και σχετικά πολύ μεγαλύτερη τιμή. Ενώ ένα άλλο μεγάλο + για εμένα είναι ότι δεν κυκλοφορεί πολύ στο δρόμο σε αντίθεση με τα Nissan ας πούμε που σε κάθε φανάρι σταματάνε 2-3 Qashqai και Juke δίπλα μου.
Αυτό που θα ήθελα να πω κλείνοντας είναι ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο πιστεύω αξίζει να αγοράσει κανείς μόνο την AllGrip έκδοση με το GLX εξοπλισμό, κάτι που έχω χιλιο-μετανιώσει εγώ προσωπικά (αφού άκουσα τη γυναίκα). Αξίζει να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω για να έχει πραγματικά αυτό που πληρώνεις και όχι κάτι απλά για μόστρα μιας και το 2WD είναι καθαρά αυτοκίνητο πόλης χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα εκτός δρόμου. Η GLX έκδοση είναι όλα τα λεφτά. Έχει όλες τις πολυτέλειες που θέλεις ή πιστεύεις ότι θέλεις σε μια σχετικά καλή τιμή. Γούστα είναι αυτά απλά το λέω για όσους είναι ακόμα προβληματισμένοι για πια έκδοση να επιλέξουν.
Καλές, ασφαλείς και οικονομικές διαδρομές σε όλους!
Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες