Εξαιρετικη τεκμηριωση που δειχνει το επιπεδο της παρεας μας

πραγματικα απολαμβανω να βλεπω αποψεις με επιχειρηματα που προερχονται απο γνωση και εμπειρια
Η δικη μου προσωπικη εμπειρια που φυσικα προερχεται απο τα δικα μου βιωματα και μονο λεει τα εξης:
Χιονι
Εμεις οι εκδρομικοι τυποι συνηθως συνανταμε δυο τυπους χιονιου, το φρεσκο και το παγωμενο, το φρεσκο ειναι σχετικα ευκολο και βατο με οποιοδηποτε λαστιχο αρκει να μην εχει βαθος μεγαλυτερο απο την κοιλιακη ανοχη του οχηματος, με σταθερη ταχυτητα, συνηθως δευτερα η τριτη αργο και χωρις αλυσιδες ταξιδευεις ανετα, το παγωμενο ειναι συνηθως παλαιο χιονι που εχει λιωσει την ημερα γιατι η θερμρμοκρασια ανεβαινει πανω απο τους μηδεν και παγωσει την νυχτα στην επιφανεια, αυτο που πατας και πεφτει μεσα το ποδι, αυτο το χιονι θελει, α)ελαστικο με μεγαλο πελμα, αναλογο του βαρους κλπ κλπ, και β) ελαστικο που δεν σκαβει οταν σπιναρει.
Παγος
Ειτε χιονι που εχει παγωσει και ειναι συμπαγες ,εκει θες χιονολαστιχο η αλυσιδες, ειτε νερο απο λιωμενο χιονι η τρεχουμενο που εχει παγωσει και εκει εκτος των τελευταιων θες και εναν Αγιο γιατι η σχετικη εμπειρια εμας των νοτιων ειναι εξαιρετικα μικρη εως ανυπαρκτη
Στην πρωτη περιπτωση θες ιδανικα φαρδυ στην δευτερη ιδανικα στενο για τους λογους που προανεφερε ο Γιαννης και ο Θοδωρης πιο πανω.
Λασπη
Εμεις οι εκδρομικοι τυποι ... μπλα μπλα μπλα........

θα συναντησουμε δυο ειδων λασπη, την επιφανειακη λασπη, την μερεντα δηλαδη οπου θες στενο μαντολαστιχο να φτιαξει οσο τον δυνατον καλυτερο πατημα και να βρει στερεο εδαφος και την πλουσια παχια και βαθεια λασπη οπους θες φαρδυ μαντολαστικο, με μεγαλα τακουνια να μην βουλιαζει και ταυτοχρονα να μην μπουκωνει για να μην καταληξεις με την γαλοτσα και τον ιμαντα στο χερι..
Επειδη ομως δεν εχουμε την πολυτελεια να εχουμε τεσσερις τετραδες ελαστικα και να τα αλλαζουμε συνεχεια περνουμε οτι πιο κοντα στις συνθηκες που θα κινηθουμε αναζητωντας την μεση λυση.
Περισσοτερες εκδρομες σε μεικτες συνθηκες τον χειμωνα απο ασφαλτο?? μαντολαστχο και αλυσιδες και καλη παρεα να σε τραβηξουν
Περισσοτερη ασφαλτο απο εκδρομες και αυτες προσεκτικα επιλεγμενες ? ΑΤ και αλυσιδες και καλη παρεα να σε τραβηξουν
Περισσοτερο χιονι - παγο απο τα υπολοιπα?? οπως ο Γιανναρος στα συνορα?? χιονολαστιχο.
Μονο χιονι παγο για οκτω μηνες γιατι ειμαι Νορβηγος και πηγαινοερχομαι στο Βορειο Ακρωτηρι?? ενα Μοτοσκι και ζεστα ρουχα.
Κινηση σε χορταριασμενα Highlands με μερεντα και υγρασιες γιατι ειμαι Σκωτσεζος και πηγαινοερχομαι στον πυργο μου?? στενο μαντολαστιχο
Μελος του vitaraclub που θελει να κανει και τις βολτιτσες του με το οικογενειακο αλλα δεν ξερει που θα τον βγαλει ο καλιακουδας?? παει συνοδηγος πρωτα μετα ξαναδιαβαζει το φορουμ και δοκιμαζει σιγα σιγα και μονος του

Τοσο μεγαλο ποστ εχω πολυ καιρο να κανω
Αυτα κατα την δικη μου και μονο ταπεινη αποψη
ΥΓ
Τα Ελληνικα εδαφη εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες, η μεγαλυτερη απο αυτες ειναι οτι μπορεις να κινηθεις παντου σε αντιθεση με την Ευρωπη που η εκτος δρομου κινηση απαγορευεται στις περισσοτερες χωρες:!:

μπορεις να εισαι με 12 βαθμους στο βουνο και λασπη και σε μιση ωρα να κανεις μπανιο στην Θαλασσα με 30 βαθμους, να εισαι στο χιονι με -5 και σε μιση ωρα σε στεγνη ασφαλτο με δεκα βαθμους.
Τι λαστιχο φορας