Yπαρχει μια περιπτωση να μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ενα φτηνο μεταχειρισμενο μοτοσυκλετιστικο power commander για να επεμβουμε στο duty cycle των μπεκ(ειναι ο χρονος που μενουν ανοιχτα και ψεκαζουν).
Ενα οποιοδηποτε pc3 η' pcv για τετρακυλινδρα θα εκανε αυτη τη δουλεια,προτιμοτερο μαλιστα απο μοντελο που να μη συνδεεται στη πλεξουδα αλλα βγαζει ενα ουδετερο και 4 φισες,μια για καθε μπεκ ξεχωριστα.Προυποθεση βεβαια τα μπεκ μας να ειναι γυρω στα 12 ωμ.Αν βαζαμε και συσκευη autotune θα ειχαμε και αυτοδιορθωση του afr με ξεχωριστο αισθητηρα λ.Επισης θα χρειαστει μια συνδεση στο tps.
Το μονο που δεν ξερω ειναι τι παιζεται με το VVTI,υπαρχει περιπτωση ο εγκεφαλος να εχει πολλους χαρτες καυσιμου μεσα του για τα διαφορα σεναρια των εκκεντροφορων