Φίλε dpol, πόσο μα πόσο δίκιο έχεις. Μακάρι όλοι να σκέφτονταν με τη δική σου ψυχραιμία, αντ'αυτού όλοι αποφασίζουν σύμφωνα με το συναίσθημα και τις κομματικές τους γραμμές.
Το κείμενο έχω υπόψη μου να το διαβάσω με ησυχία, το προγραμμάτιζα για Παρασκευή η Σάββατο για δύο λόγους.
1. Να έχω χρόνο.
2. Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι θα ανακληθεί, ή θα γίνει κάτι αλλό τελοσπάντων και θα ακυρωθεί.
(αλλα αν μου λες ότι δεν τα κατάφερες με σπουδές οικονομικών, με βάζεις σε σκέψεις. Και καλά εσύ και εγώ, έστω ότι κουτσά/στραβά το κάνουμε, η μητέρα μου πως θα το κάνει αυτό ?????)
Πριν πάμε στο τι σημαίνει το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ, όπως αναρωτιέσαι, εγώ θα ήθελα να τονίσω ότι μάλλον δεν έχει νόημα το ερώτημα. Αυτό που καλούμαστε να αποφασίσουμε δεν υφίσταται πια. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατι μου λένε να αποφασίσω, να κάνουμε συμφωνία, να αποδεχτούμε αυτό που έδωσαν οι δανειστές, Οχι σε αυτό, ναι αυτό που έδωσε η κυβέρνηση. Δεν ξέρω
Λογικά, καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι αυτό έχει προεκτάσεις όσο και αν το αρνούνται. Ισως όχι Ευρώ ή Δραχμή, αλλά σίγουρα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ολα πρόχειρα, μπερδεμένα. Ούτε για το ΝΑΙ μας λένε τι θα γίνει ούτε για το ΟΧΙ. Δεν καταλαβαίνω τι προκύπτει μετά.
Ταυτόχρονα, κάποιοι ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, αντιπολίτευση ή κυβέρνηση, όλοι είναι φεύγα. Οχι όλοι, αλλά άντε ο απλός κόσμος να ξεχωρίσει ποιος λέει την αλήθεια, είναι ψύχραιμος και λέει την αλήθεια, όταν μεταξύ τους αλληλοκατηγορούνται ως Προδότες, Τρομολάγνοι, Ανευθυνοι, Καταστροφολόγοι, ανάλογα με ποια μεριά είναι. Το τι φήμες έχουμε να ακούσουμε, δεν περιγράφεται. Και το κακό δεν είναι ότι θα τις ακούσουμε, είναι ότι θα τις ακολουθήσουμε, και μέσα στο πανικό μας θα κάνουμε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.
Εντωμεταξύ, οι τράπεζες είναι κλειστές. Και αυτό δεν είναι κάτι απλά διαδικαστικό, είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είμαι με τους τραπεζίτες, αλλά είστε σίγουροι ότι θα ανοίξουν μετά το δημοψήφισμα ????
Να σας υπενθυμίσω, ότι αυτά είναι τριτοκοσμικές καταστάσεις. Στην Κύπρο, που έγινε για άλλους λόγους, τα μέτρα αν και καλύτερα, κράτησαν 18 μήνες περίπου, πιο χαλαρά στην πορεία βέβαια. Ολα αυτά σε μια μικρή οικονομία, και σε μια περιορισμένη χώρα (νησί). Εδώ τι θα γίνει ???
Είναι off topic αυτό με τις τράπεζες, οπότε και σταματώ, αλλά κρίνω ότι επηρρεάζει την αποφαση όλων σχετικά με το δημοψήφισμα. Διαφωνείτε ??
Τελος πάντων, ψυχραιμία και θα δούμε....
NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.