E9

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

E9

Δημοσίευσηαπό logo » Δευτ Ιουν 22, 2009 6:34 pm

ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ :
Του Νεκτάριου Νώτη

Το αλαλούμ με το Ενιαίο Τέλος Κατοχής συνεχίζεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι προχθεσινές διευκρινίσεις μάλλον περιέπλεξαν περισσότερο την κατάσταση, παρά την αποσαφήνισαν. Αφού σας περιγράψαμε τις προηγούμενες μέρες τα βασικά στοιχεία των νέων ρυθμίσεων, πήραμε χαρτί και μολύβι και ομαδοποιήσαμε τις περιπτώσεις ιδιοκτητών, που θα υποστούν την ταλαιπωρία της φορολογικής γραφειοκρατίας.

* Αν έχετε λάθη ή παραλείψεις στο Ε9

Θα λάβετε επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών. Θα σας δίνει προθεσμία δέκα ημερών για να διορθώσετε τα όποια λάθη στη σχετική δήλωση.Αυτό μπορείτε να το κάνετε

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
μέσω τηλεφώνου ή μέσω του διαδικτύου, στη διεύθυνση www.E9.gr.

Προσοχή! Αν στο Ε9 δεν προσδιορίζεται η γεωγραφική θέση του ακινήτου, τότε η όποια διόρθωση θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από το internet. Τι θα γίνει με όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο; Πρόβλεψη για εξυπηρέτηση μέσω των ΚΕΠ δεν υπάρχει, οπότε θα πρέπει να βρουν την άκρη μέσω των φοροτεχνικών γραφείων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το πόσα χρήματα θα ζητήσουν οι λογιστές.

Αν περάσει η προθεσμία των δέκα ημερών, δεν κινδυνεύετε με πρόστιμο ή άλλη κύρωση. Το ζητούμενο, λοιπόν, εδώ είναι πώς θα διορθωθούν λάθη ή παραλείψεις, στις περιπτώσεις, που κάποιοι δεν ανταποκριθούν στην κλήση.

* Αν αμφισβητείτε τα στοιχεία του εκκαθαριστικού

Αν λάβετε το εκκαθαριστικό σημείωμα και διαφωνείτε με τα στοιχεία του ακινήτου σας, όπως αυτά αναγράφονται εκεί, τότε μπορείτε να υποβάλλετε νέο Ε9 χωρίς πρόστιμο, αν η διόρθωση των στοιχείων γίνει μέσα σε 60 ημέρες από την έκδοση του εκκαθαριστικού.

Αν αμφισβητείτε τη φορολογική αξία των ακινήτων σας, τότε υποβάλλετε αίτηση για νέα εκκαθάριση.

* Αν το εκκαθαριστικό προβλέπει λανθασμένα φόρο σε αφορολόγητη περιουσία

Πρόκειται για τις γνωστές περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, όπου θα πρέπει να υποβάλλετε υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνετε το καθεστώς συνιδιοκτησίας. Η δήλωση αυτή θα κατατίθεται μαζί με αίτηση για νέα εκκαθάριση, όπου θα αναγράφονται τόσο τα προς απαλλαγή εμπράγματα δικαιώματα, όσο και τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες.

nectarios.notis@capital.gr

Ναι οκ και εγω λάθος διεύθυνση αλλά το δικό μου σπίτι βρίσκεται στο πουθενά θα ήθελε αυτός που έβγαλε αυτό το πρόγραμμα να μου πει τι να γράψω αφού ο προπάππους μου δεν μου είπε οδό ? μπορεί καποιος να μου πει κατι ? (και ας ειναι off topik ?)
ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ . . .
Άβαταρ μέλους
logo
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: CONTINENTAL A/T
cb: Ναι

Δημοσίευσηαπό vaxevana » Τρί Ιουν 23, 2009 9:32 am

Κάποιες ιδέες από τις δικές μου εμπειρίες:

1. Να υποθέσω ότι μιλάμε για εκτός σχεδίου.
2. Να υποθέσω επίσης ότι σου ήρθε χαρτί από την εφορία που αναφέρει ότι πρέπει να κάνεις τη διαδικασία που αναφέρεις στο άρθρο του www.capital.gr που επαναδημοσίευσες.
3. Να υποθέσω επίσης ότι μπήκες στο www.e-9.gr και διάβασες τα προβλήματα που βρήκαν στο E9 έτσι όπως είναι καταγεγραμμένο από την φετινή ή παλιότερες δηλώσεις σου

Σου αναφέρει στη λίστα με τα προβλήματα σε ακίνητο εκτός σχεδίου, να προσδιορίσεις οδό και αριθμό?
Λίγο παράξενο γιατί σε περίπτωση αποθήκης που γνωρίζω δεν ζήτησαν προσδιορισμό διεύθυνσης.
Δοκίμασε να γράψεις ως οδό "Ανώνυμη" χωρίς αριθμό. Φαντάζομαι γνωρίζεις Δημο/Κοινοτητα και Δημοτικό Διαμέρισμα και τα έχεις συμπληρώσει ...
Σε περίπτωση εντός σχεδίου ακινήτου, γνωρίζοντας τον αριθμό οικοδομικού τετραγώνου μπορείς να το βρεις στους χάρτες που έχει μέσα στο www.e-9.gr

Ελπίζω να βοήθησα, δεν είμαι φοροτεχνικός, όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι λάθος ... καλή τύχη
Nissan Qashqai +2, 1.6 dci,
vaxevana
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Michelin Latitude Cr
cb: Όχι

Re: E9

Δημοσίευσηαπό harijohn » Τρί Ιουν 23, 2009 12:30 pm

logo έγραψε:ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ :
Του Νεκτάριου Νώτη

Το αλαλούμ με το Ενιαίο Τέλος Κατοχής συνεχίζεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι προχθεσινές διευκρινίσεις μάλλον περιέπλεξαν περισσότερο την κατάσταση, παρά την αποσαφήνισαν. Αφού σας περιγράψαμε τις προηγούμενες μέρες τα βασικά στοιχεία των νέων ρυθμίσεων, πήραμε χαρτί και μολύβι και ομαδοποιήσαμε τις περιπτώσεις ιδιοκτητών, που θα υποστούν την ταλαιπωρία της φορολογικής γραφειοκρατίας.

* Αν έχετε λάθη ή παραλείψεις στο Ε9

Θα λάβετε επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών. Θα σας δίνει προθεσμία δέκα ημερών για να διορθώσετε τα όποια λάθη στη σχετική δήλωση.Αυτό μπορείτε να το κάνετε

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
μέσω τηλεφώνου ή μέσω του διαδικτύου, στη διεύθυνση www.E9.gr.

Προσοχή! Αν στο Ε9 δεν προσδιορίζεται η γεωγραφική θέση του ακινήτου, τότε η όποια διόρθωση θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από το internet. Τι θα γίνει με όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο; Πρόβλεψη για εξυπηρέτηση μέσω των ΚΕΠ δεν υπάρχει, οπότε θα πρέπει να βρουν την άκρη μέσω των φοροτεχνικών γραφείων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το πόσα χρήματα θα ζητήσουν οι λογιστές.

Αν περάσει η προθεσμία των δέκα ημερών, δεν κινδυνεύετε με πρόστιμο ή άλλη κύρωση. Το ζητούμενο, λοιπόν, εδώ είναι πώς θα διορθωθούν λάθη ή παραλείψεις, στις περιπτώσεις, που κάποιοι δεν ανταποκριθούν στην κλήση.

* Αν αμφισβητείτε τα στοιχεία του εκκαθαριστικού

Αν λάβετε το εκκαθαριστικό σημείωμα και διαφωνείτε με τα στοιχεία του ακινήτου σας, όπως αυτά αναγράφονται εκεί, τότε μπορείτε να υποβάλλετε νέο Ε9 χωρίς πρόστιμο, αν η διόρθωση των στοιχείων γίνει μέσα σε 60 ημέρες από την έκδοση του εκκαθαριστικού.

Αν αμφισβητείτε τη φορολογική αξία των ακινήτων σας, τότε υποβάλλετε αίτηση για νέα εκκαθάριση.

* Αν το εκκαθαριστικό προβλέπει λανθασμένα φόρο σε αφορολόγητη περιουσία

Πρόκειται για τις γνωστές περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, όπου θα πρέπει να υποβάλλετε υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνετε το καθεστώς συνιδιοκτησίας. Η δήλωση αυτή θα κατατίθεται μαζί με αίτηση για νέα εκκαθάριση, όπου θα αναγράφονται τόσο τα προς απαλλαγή εμπράγματα δικαιώματα, όσο και τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες.

nectarios.notis@capital.gr

Ναι οκ και εγω λάθος διεύθυνση αλλά το δικό μου σπίτι βρίσκεται στο πουθενά θα ήθελε αυτός που έβγαλε αυτό το πρόγραμμα να μου πει τι να γράψω αφού ο προπάππους μου δεν μου είπε οδό ? μπορεί καποιος να μου πει κατι ? (και ας ειναι off topik ?)

Μου συνέβη και εμένα αλλά είχαν αυτοί κάνει λάθος την οδό. Μόλις έβαλα τον νούμερο του οικοδομικού τετραγώνου, που το βρίσκεις στο χάρτη που έχουν στην σελίδα τους και την σωστή διεύθυνση τα αναγνώρισε αμέσως.
Ψάξτο λίγο και θα το βρεις, κάνε και δοκιμές δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην πας στην οικονομική εφορεία που ανήκεις, η απάντηση που θα πάρεις είναι ότι δεν γνωρίζουν τίποτε.
Άβαταρ μέλους
harijohn
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: General Grabber AT3
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: ΚΥΒ-MAD
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό vaxevana » Τετ Ιουν 24, 2009 9:09 am

Και σε μένα συνέβηκε αυτό, παιδευόμουν να βάλω διεύθυνση και μου γυρνούσε λάθος, αλλά μόλις έβαλα το σωστό αριθμό οικοδομικού τετραγώνου δέχθηκε τη διεύθυνση που έβαλα ...
Μιλώ για εντός σχεδίου ακίνητο
Nissan Qashqai +2, 1.6 dci,
vaxevana
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Michelin Latitude Cr
cb: Όχι

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες