σας παρουσιάζω ολίγον από Τζιά, την οποία φέτος επισκέφτηκα το προηγούμενο 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος, αλλά και παλιότερα (2005, 2007 -2 φορές- & 2008). Φτιάξτε λοιπόν φραπέ και βάλτε σαγιονάρεςchar έγραψε:Εξερευνήσατε όμως τη Τζιά κι ακόμα δεν έχουμε δεί φωτογραφίες...

Ο φάρος μπαίνοντας στο λιμάνι της Κορησσίας.

Άποψη της Ιουλίδας (Χώρα) by night! Πανέμορφα σοκάκια, 2-3 καλά μπαράκια (δυστυχώς το Leon έκλεισε απ'ότι ξέρω

Οι Ποίσσες όπου και υπάρχει το μοναδικό camping (μέσα στη μεγάλη συστάδα δέντρων

Νοτιοδυτική πλευρά του νησιού (νότια των Ποισσών). Άποψη από Κούνδουρο (δεξιά) έως Καμπί. Το Καμπί φαίνεται στην κάτω φωτό. Ο Κούνδουρος είναι ο κατ'εξοχήν κόλπος που ελκύει τα γιωτ και κότερα. Έχει και βραδυνή ζωή και από τα πιο ωραία (πλουσιό)σπιτα. Χαρακτηριστικό οι πέτρινοι ανεμόμυλοι!

Ο "παραλιακός" δρόμος (αυτός δλδ στην από πάνω φωτό) οδηγεί στην παραλία Λιπαρό και τέλος.

Η παραλία Ξύλα (στη Δυτική πλευρά του νησιού, Νότια της Κορησσίας) είναι μια από τις πιο πολυπληθής και ονομαστές. Τρομερή ζέστη πάντως, όποτε και να έχω πάει!! :?

Την παραλία Καλόγηρος την ανακάλυψα φέτος, μετά από πολύ τρελό χωματόδρομο (από σπαστήρι μέχρι πούδρα) και κατά τόπους μεγάλες κλίσεις! Αλλά άξιζε...

Και κάποιες σκόρπιες φωτό από παραλίες από διάφορες περιπλανήσεις

Αυτή είναι στα Δυτικά του νησιού, κάπου μεταξύ Ξύλα και Καλόγηρος (πιθανότατα να είναι το Μαυραμπέλι, αλλά μπερδεύτηκα στους χωματόδρομους και δε μπόρεσα να κατέβω). Λίγο αργότερα όμως έκατσε ο Καλόγηρος που είδατε :wink:

Αυτές οι 2 βρίσκονται στα Νοτιο-Ανατολικά του νησιού (μεταξύ Καλησκιάς και Σχοίνου), αλλά δεν υπάρχει δρόμος. Είναι από αυτές τις τέλειες για όταν έχεις σκάφος!! Και είναι γεμάτη η Τζιά από δαύτες!

Τέλος, αυτή πάλι από τα ΝΑ του νησιού, στην οποία υπήρχε πρόσβαση, αλλά δε ξέρω το όνομά της. Έχω και πλάνο ολόκληρης της παραλίας, αλλά κάποιος "φτωχός" έχει χτίσει ένα "σπιτάκι" λίγο πιο πάνω από τον αιγιαλό και για προφανείς λόγους δε τη δείχνω. Και για να γίνω ακόμα λίγο πιο κακός θα σας πω και την ιστοριούλα: μέχρις ενός σημείου το "σπίτι" δε φαινόταν και μόλις το είδα μετά από κάποια στροφή τα'παιξα!

Τη Τζιά τη χαλάνε οι ψευτο- αληθινο-πλούσιοι της Αθήνας (που δε τους φτάνει το εξοχικό στις αναδασωτέες και φτιάχνουν κι ένα ΠΑΝΩ σε μια παραλία) με τη συμπεριφορά τους εν γένει