από 4troxos » Δευτ Μαρ 23, 2015 9:35 pm
johntorounidis έγραψε:1) 2012 αλλαγή κινητήρα στα 120000χλμ από κακής ποιότητας καύσιμα(μεγάλη ποσότητα biodiesel)στην αντιπροσωπεία Σερρών(κινητήρας με 5000χλμ απο τρακαρισμένο).2)Τον φεβρουάριο του 2014 στα 148000χλμ εκεί που πήγαινα με 120χλμ/ωρα ανέβασε μόνο του στροφές λες και του έριξες κηροζίνη με αποτέλεσμα να τα γ...........

...όλα!!!
Έκοψε την σφήνα από τον στρόφαλο,γύρισε τρελά και έκανε και υδραυλική σε 2 κυλίνδρους.Κράτησα τον κορμό της δεύτερης μηχανής,έβαλα στρόφαλο,εκκεντροφόρο και 2 μπιέλες από την πρώτη μηχανή,αγόρασα 2 μπέκ μεταχειρισμένα και τα υπόλοιπα(ελατήρια,βαλβίδες,τσιμουχάκια κτλ)καινούρια στο ρεκτιφιέ.3)Τον Δεκέμβριο του 2014 άλλαξα τσιμούχα στροφάλου και δίσκο-πλατό.4)Σήμερα διέλυσε η τουρμπίνα στα 163000χλμ και απ'ότι μου είπε ο μάστορας πήρε κάποιο γρέζι(κομμάτι μέταλλο).Θέλω να πιστεύω ότι το κομματάκι αυτό ήταν από την προηγούμενη φορά

!!! Αύριο έρχεται καινούρια τουρμπίνα από θεσσαλονίκη 900 συν φπα και αποφάσισα να βγάλω το φίλτρο dpf.Επειδή όπως καταλάβατε είμαι αρκετά κουρασμένος με το αμάξι μου θα ήθελα κάποιος φίλος να μου προτείνει κάποιον οικονομικό τρόπο για την αφαίρεσή του και αν είναι δυνατόν ένα τηλ. για επικοινωνία!Ευχαριστώ πολύ όλους σας εκ των προτέρων!
Η αιτια εδω....
viewtopic.php?f=27&t=5282&p=202548#p202548......" ενα αλλο μεγαλο προβλημα ,που συμβαινει οχι τοσο συχνα ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , ΙΣΩΣ ΚΑΙ στα δικά μας ,με χρηση των αυτοκινητων κυριως μεσα στις πολεις και με φιλτρο dpf ειναι να περνει ατμους απο το λαδι η τουρμπινα και να αρχιζει ξαφνικα το μοτερ να ανεβαζει στροφες "ακυβερνητο" μεχρι τρελας!!!!!!6.000-6.500 στροφες χωρις να μπορουν να το σβυσουν."
Το θεμα ειναι εαν χρησιμοποιουσαν το σωστο λαδι ή οχι.???????....ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ACEA C3.???????
Με μικρη πτητικοτητα ?????.
http://www.lubrizol.com/EuropeanEngineOils/default.htmlΓια αυτο πρεπει να βαζουμε ΜΟΝΟ το λαδι που προτεινει ο κατασκευαστης και ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.
ΕΣΥ ΤΙ ΛΑΔΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ????
03/08,5D,full extra,esp/tcs,Ποδιές XMC,lift +2",cruise control,
Φιλτρο αερος K&N , kenwood 7200,Nuvicam ,κοτσαδορος απ/νος,
λασπ/ρες,parktronic, rear view camera, σποτάκια ,προστ/κα πλαινα,
alarm,ανεμοθ/στες, μπαγαζιέρα ορφ,7-8 lit/100km.