To bullying είναι ένας κακέκτυπος νόμος της ζούγκλας υπερίσχυσης του δυνατότερου, μόνο που στην ζούγκλα συμβαίνει λόγω της ανάγκης για επιβίωση ενώ στις συγχρονες κοινωνίες είναι μέρος της εξέλιξης της τεχνολογίας και του τρόπου που την χρησιμοποιούμε και τι εννοώ μ αυτό.
Η αποξένωση, ο μονοχνωτισμός , ο εσωστρεφισμός που προκαλεί η πολύωρη και καθημερινή χρήση του υπολογιστή από τα παιδιά και όχι μόνο δημιουργεί τεράστιες αποστάσεις μεταξύ γονιών και παιδιών με αποτέλεσμα τα καθημερινά μικρά ή μεγάλα προβλήματα να μην συζητούνται μέσα στην οικογένεια.
Η εικονική πραγματικότητα που ζουν τα παιδιά μέσω των βίαιων ως επί τω πλείστων παιχνιδιών του internet γεννούν μίσος και απέχθεια και διαμορφώνουν χαρακτήρες βίαιους πολεμοχαρείς που διψούν για αίμα.
Η ενημέρωση κατά την γνώμη μου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επίσης παίζει έναν ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη αυτού του "σύγχρονου ανθρωποφαγισμού", όπως θα προτιμούσα να λέγεται ελληνιστί το bullying, τα οποία με σκοπό το κέρδος μέσω της τηλεθέασης μας βομβαρδίζουν καθημερινά ανεξέλεγκτα με βιντεάκια αποκεφαλισμών από τσιχάντ , εικόνες από κομμένα χέρια πόδια και.........
δεν θέλω να αναφέρω άλλα αηδιάζω !!!!
Ας μου πει κάποιος τέλος πάντων, αν ένα δελτίο ειδήσεων είχε μόνο απλή αναφορά αυτών των θεμάτων και είχε πληθώρα βίντεο και εικόνων από τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά , δεν θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα ???
Τέλος πάντων, το θέμα είναι πως μπορούμε εμείς που έχουμε παιδιά να αντιμετωπίσουμε
αυτά τα φαινόμενα των καιρών.
Πιστεύω πως το πρώτο και ευκολότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συζητάμε με τα παιδιά μας και να έχουμε συνεχεί επαφή με τα ίδια αλλά και με το περιβάλλον τους (δασκάλους, προπονητές, συμμαθητές, φίλους...)
Ο αθλητισμός παίζει μεγάλο ρόλο επίσης στην διαμόρφωση ισχυρής προσωπικότητας και αυτοπεπείθησης σε ένα παιδί ώστε να μην γίνει ούτε θύμα ούτε θύτης bullying
Η σωστή χρήση του διαδικτύου και με μέτρο και αποφυγή του με εκδρομές , φύση, παιχνίδι, ευγενή άμιλλα όπως κατάφεραν και μας μεγάλωσαν και εμάς οι γονείς μας..
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ..!!!!