Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον μπερδεμένο φίλο μας από την Θεσσαλονίκη αν και δεν είχα ποτέ ασφάλτινα λάστιχα στο GV μου, η προσέγγιση μου όμως θα είναι διαφορετική από τους άλλους φίλους που έχουν απαντήσει.
Από την εικοσαετή εμπειρία μου σε βιομηχανικά προϊόντα έχω να πώς τα εξής:
Τα περισσότερα αυτών που προέρχονται από επώνυμους και καταξιωμένους κατασκευαστές έχουν παρόμοια ή ίδια χαρακτηριστικά, οι κανόνες τις αγοράς δεν επιτρέπουν στους κατασκευαστές να αποκλίνουν θεαματικά από τους ανταγωνιστές τους γιατί θα επιβαρύνουν το κόστος με αποτέλεσμα να έχουν υψηλή τιμή πώλησης, κατά συνέπεια όλα τα προϊόντα να μοιάζουν μεταξύ τους και το διαπιστώνουμε καθημερινά με αυτό που λέμε διαρκή αγαθά όπως για παράδειγμα μια τηλεόραση LCD 42’ μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα SUV 2.0.
Υπάρχουν πολλές λύσεις από πολλούς κατασκευαστές και εάν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε προϊόντα της
ίδιας όμως κατηγορίας θα δούμε ότι οι ουσιαστικές διαφορές είναι ελάχιστες.
Τι μας κάνει να ξεχωρίσουμε λοιπόν ένα προϊόν ανάμεσα από πολλά άλλα? Τρία πράγματα
α) Η άποψη που έχουμε για τον κατασκευαστή
β) Η γνώμη του πωλητή
γ) Η ικανοποίηση που μας προσφέρει η πρώτη επαφή μαζί του δηλαδή η αισθητική του, το πώς είναι σχεδιασμένο, και εάν τελικά μπορούμε και να το πληρώσουμε (ή νομίζουμε ότι μπορούμε ) τότε το αγοράζουμε.
Εν κατακλείδι φίλε συνονόματε, έχεις αποφασίσει να αλλάξεις λάστιχα, έχεις επιλέξει τον τύπο τους, ασφάλτινα δηλαδή, βρες ποιοι κατασκευαστές έχουν τέτοια για το αμάξι σου στην μαμά διάσταση (δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή διάστασης) , δες τα από κοντά ρώτα τιμές και όποιο σου αρέσει οπτικά και μπορείς να το πληρώσεις αγόρασε το με κλειστά μάτια.
Είναι όλα ίδια
Και για να εξειδικεύσω και λίγο, η μοναδική διαφορά που θα μπορούσε να σου – μας φανεί χρήσιμη είναι το πόσο μαλακή γόμα έχουν, σκληρή γόμα = μεγάλη διάρκεια κακό κράτημα, μαλακή γόμα = μικρή διάρκεια καλό κράτημα, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που δεν μπορεί κανένας χρήστης να αξιολογήσει ποτέ στην ζωή του εκτός και εάν λέγεται Sebastien Loeb ή Michael Schumacger .
Ελπίζω να νιώθεις καλύτερα τώρα αλλιώς τσάμπα έγραφα τόση ώρα