Όχι δεν μου είπαν κάτι για αλλαγή του ιμάντα. Αν μου το είχαν πει, σίγουρα θα τους έλεγα να τον αλλάξουν μιας και για να περάσω εγώ από την αντιπροσωπία, πρέπει να κάνω ταξίδι με καράβι εκτός νησιού. Οπότε σε κάθε μου επίσκεψη πάντα αλλάζω ότι μου πουν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Μιας και είμαι λίγο άσχετος από μηχανικά θα ήθελα τα φώτα σας.
Από αυτά που καταλαβαίνω, οι 3 τροχαλίες που άλλαξαν είναι σε ξεχωριστό ιμάντα από τον ιμάντα του εκκεντροφόρου που μου έσπασε. Κάνοντας την αλλαγή των τροχαλιών, ο ιμάντας του εκκεντροφόρου πρέπει να βγει και αυτός για να γίνει η εργασία; Αν όχι, είναι κάτι που φαίνεται ή είναι κρυμμένο και πρέπει να ανοιχτεί άλλο τμήμα την μηχανής για να φανεί; Σκέφτομαι δηλαδή μήπως δεν τον έλεγξαν καν γιατί είμαι στα 52000χιλ. και στο βιβλίο γράφει αλλαγή στα 75000χιλ.
Αλλά επίσης στο βιβλίο γράφει αλλαγή ή στα 75000 ή 60 μήνες. Το αμάξι μου έκλεισε 64 μήνες από την αγορά του. Οπότε μήπως θα έπρεπε να το είχαν αντικαταστήσει ακόμα και στα 52000χιλ που είμαι;
Διαβάζοντας ποιο κάτω στο βιβλίο χρήσης (
http://www.suzuki.gr/uplds/File/pdf/New ... Vitara.pdf ), στην σελίδα 7-5 (216 του παρόντος) διαπιστώνω ότι λόγω μικρού μεγέθους του νησιού που μένω, ίσως να ανήκω στην κατηγορία Α του κώδικα δυσκολίας οδήγησης, δηλαδή “Συνεχείς μικρές διαδρομές”. Εδώ λέει ότι θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του ιμάντα εκκεντροφόρου στο diesel στα 45000χιλ. ή 36 μήνες. Δηλαδή ίσως και να χρειαζόταν άλλαγμα πριν 2 χρόνια.
Οπότε μπαίνω σε σκέψεις και λέω μήπως τελικά φταίω που δεν είπα στο συνεργείο ότι ίσως είμαι σε αυτήν την Α κατηγορία και ότι θα έπρεπε να τον ελέγξουν νωρίτερα από το κανονικό; Αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να είχαν ελέγξει τον ιμάντα τώρα αφού πέρασα τους 60 μήνες;
Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι θα μπορούσε να είχε γίνει και έσπασε και αν τελικά φταίω εγώ ή το συνεργείο.