Θελω τη γνωμη σας

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Θελω τη γνωμη σας

Δημοσίευσηαπό alroad87 » Παρ Οκτ 03, 2014 6:38 pm

Καλησπερα παιδες,
οπως ξερετε, πουλησα το αμαξι μου και τωρα ψαχνω για κατι οικονομικο (να μην καει), ΜΟΝΟ πετρελαιο και να μην εχει τελη κυκλοφοριας και να μπαινω στο δακτυλιο καθε μερα :violin:
Εχω στο μυαλο μου 2-3 αυτοκινητα που κοιταω, αλλα προσφατα μου επεσε στο ματι το συγκεκρημενο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5515486/

Εγω γενικα ψανχω μεχρι 10.000 να δωσω.
Το συγκεκρημενο μου αρεσε πολυ αλλα με προβληματιζουν τα χλμ..72,000 για αλφα δεν ειναι πολλα? (ειναι μεν πετρελειο, αλλα δεν εχω ακουσει τιποτε για τα συγκεκρημενα αυτοκινητα για αυτο ζηταω τη γνωμη σας).
Τα παλια αλφα ρομεο ηταν πολυ προβλιματικα θυμαμαι...τι παιζει με τα καινουργια?
ΤΟ συγκεκρημενο ειναι πολυ ωραιο, για αυτο μου εχει κατσει στο μυαλο τωρα...

για πειτε μου τι ξερετε αν ξερετε:)
''Experience is not what happens to a man; it is what a man does with what happens to him''
Άβαταρ μέλους
alroad87
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

cb: Όχι
Name: Alan

Re: Θελω τη γνωμη σας

Δημοσίευσηαπό DENNISLA » Παρ Οκτ 03, 2014 6:55 pm

φιλος εχει το συγκεκριμενο αμαξι
Εχει κανει σε εναν χρονο 80.000χλμ!!!! Ναι ναι κ ομως. Λογω δουλειας γυριζει κυριολεκτικα ολη την Ελλαδα
Προβληματα? Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α!!!
οποτε θα σου ελεγα να το κοιταξεις οποσδηποτε
ΑΡΓΑ ΒΑΔΙΖΩ ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
DENNISLA
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra + Geo A/T
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16-225/65/17
Suspension: MAD+KYB+3,5cm
cb: Ναι
Aka: Troooolllllllll
Name: DENNIS

Δημοσίευσηαπό nidi » Παρ Οκτ 03, 2014 7:02 pm

Επειδή πολύ πρόσφατα ολοκλήρωσα 2 αγοραπωλησίες (ένας ο Ζήκος και έπειτα την κλούβα), ταπεινή μου γνώμη είναι να αποφύγεις με κάθε δυνατό τρόπο μάντρα. Τα γυρισμένα χιλιόμετρα, οι βαφές, οι σκουριές και το ιστορικό που χάνεται στο βάθος του τούνελ είναι μελανά σημεία και θα πρέπει να το ψάξεις πάρα πάρα πολύ. Επιπλέον, οι μαντράδες δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά με πλήθος απατεωνιών στο ενεργητικό τους.

Η αγορά είναι γεμάτη αυτοκίνητα εισαγωγής τα οποία είναι μεγάλες πληγές. Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε συνομιλία ρώτησε για βιβλίο service για να βεβαιωθείς ότι ο προηγούμενος κάτοχος/ κάτοχοι ήταν τυπικός/οί στη συντήρηση του οχήματος. Αν το αυτοκίνητο είναι ελληνικό πάλι προσπάθησε να βεβαιωθείς ότι υπάρχει βιβλίο service και ότι ο κάτοχος στο βωμό του κόστους και της ρημάδας της κρίσης παρέμεινε τυπικός και έκανε τα service στην ώρα τους.

Προσωπικά, ασχολήθηκα μόνο με αυτοκίνητα με βιβλίο service και μάλιστα πήρα μία μία όλες τις αντιπροσωπείες (συνολικά είχε περάσει από 5) για να βεβαιωθώ ότι οι σφραγίδες δεν ήταν μούφα (παίζει κι αυτό). Ήμουν μάλιστα τυχερός όταν ο μηχανικός ενός επαρχιακού πλην εξουσιοδοτημένου συνεργείου θυμόταν το συγκεκριμένο όχημα και μου τόνισε πόσο μερακλής ήταν ο προηγούμενος κάτοχος και πως έβαζε πάντα το πιο ακριβό λάδι. Καταπίνοντας αμάσητο το γεγονός ότι το έπαιρνα από μάντρα -και άρα πληρώνοντας ένα μικρό premium στην συνολική τιμή-, ήμουν -σχεδόν- βέβαιος ότι το αυτοκίνητο ήταν προσεγμένο και σωστά συντηρημένο.

Στη συγκεκριμένη αγγελία, το αυτοκίνητο έχει εργοστασιακή τιμή 19.000. Οι έμποροι κρατούν από 600 έως 400 ευρώ προμήθεια/ αμοιβή αναλόγως του αυτοκίνητου. Αν βάλεις λοιπόν την προμήθεια του εμπόρου, τότε παραείναι σκοτωμένο.

υ.γ.: Πολύ πρόσφατο αληθινό παράδειγμα: NISSAN XTRAIL με "110.000 χλμ" ήταν στο car.gr στην τιμή των 3.600 και επειδή ο μαντράς ήταν γνωστός μου είπε ορθά κοφτά και χωρίς ίχνος ντροπής ότι το αυτοκίνητο είχε 250.000 πραγματικά χλμ. Απλά φανταστείτε τον αγοραστή να καμαρώνει για το απόκτημα και την "ευκαιρία" που βρήκε. Μερικοί μάλιστα είναι τόσο "πτωχοί το πνεύματι" που κοκορεύονται πως έπιασαν κότσο το μαντρά.. α ρε κακομοίρηδες..
Τελευταία επεξεργασία από nidi και Παρ Οκτ 03, 2014 9:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Λάστιχα: Goodyear EfficientGrip P2
Διάσταση ελαστικών: 195/70 R15
Suspension: Factory
Εργάτης: Όχι
Aka: the pin project
Name: Nikos

Δημοσίευσηαπό alroad87 » Παρ Οκτ 03, 2014 7:09 pm

προτεραιοτητα μου ειναι να παρω αμαξι απο ιδιωτη !! εννοειται αυτο! τους μαντραδες δεν τους εμπιστευομαι απο το πρωτο μου αμαξι που ειχα παρει (ενα σαξο) ημουν 18 χρονων και καταλαβενεται:)))
μου κανει και εμενα εντυπωση το γεγονος οτι ειναι πολυ φθηνο ας πουμε με τα εξτρα που εχει πανω του... και δεν ξερω αν ειναι ελληνικο ή εισαγωγης..
αν ειναι εισαγωγης (ετσι νομιζω) και βιβλιο να εχει - δε θα μαθουμε ποτε την αληθεια μαλλον, αν ειναι αλληνικο, νομιζω μπορω να το δω αν ειναι πραγματικα ή οχι τα χλμ..(σε ενα κτεο ας πουμε? η κανω λθος?)

τωρα, εφοσον το συγκεκρημενο αμαξι ειναι 1ος του 2012, δηλ μεσα σε 3 χρονια ποσα παραπανω χλμ να εκανε??? (ασχετα που ο φιλος πιο πανω εγραψε οτι εκανε ο αλλος 80κ το χρονο (!)...)

τι να πω , δε ξερω..εχω προβλιματιστει.. :think: :think: :think:
''Experience is not what happens to a man; it is what a man does with what happens to him''
Άβαταρ μέλους
alroad87
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό fluflitsa » Παρ Οκτ 03, 2014 7:32 pm

μπορεί να κάνω λάθος αλλά σύμφωνα με αυτόhttp://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=361&id=&tid=361#3 Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια Ε.Ι.Χ. και Φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους, διενεργείται σε τέσσερα (4) χρόνια (με περιθώριο ± 1 εβδομάδα) μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, με εξαίρεση το Νομό Αττικής όπου γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης που ανακοινώνεται από την Δ/νση Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Υ.Μ.Ε.
Πως στην ευχή αυτό που κοιτάς έχει πρώτη άδεια τον Ιανουάριο του 2012 και πρέπει να πάει για ΚΤΕΟ τον Αυγουστο του 2016? δηλαδή 7 μήνες μετά την προθεσμία που δίνει το Υπουργείο????

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ βλέπω και κάτι περίεργους λεκέδες στην άσφαλτο περιμετρικά του αυτοκινήτου :think: :think:
Tiguan 1.4 Escape
Άβαταρ μέλους
fluflitsa

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Name: Νίνα

Δημοσίευσηαπό nidi » Παρ Οκτ 03, 2014 9:33 pm

alroad87 έγραψε:μου κανει και εμενα εντυπωση το γεγονος οτι ειναι πολυ φθηνο ας πουμε με τα εξτρα που εχει πανω του... και δεν ξερω αν ειναι ελληνικο ή εισαγωγης..

Για να βρεθεί Έλληνας να πάρει στο απώγειο της ρημάδας της κρίσης (2012) τέτοιο αυτοκίνητο με τόσα έξτρα ή θα πρέπει να κέρδισε το ΤΖΟΚΕΡ ή να "ξέπλενε" χρήμα ή δεν ξέρω και γω τι.. Αντίθετα στο εξωτερικό είναι πιο σύνηθες το γεγονός να πωλούνται αυτοκίνητα με φουλ έξτρα εξοπλισμό.

Αν η πληροφορία για το ΚΤΕΟ δεν είναι λάθος εκ παραδρομής, τότε όπως σημειώνει και η fluflitsa, βρωμάει πολύ το πράγμα..

Έτσι για περιέργεια όμως, κάνε τον ένα τηλ και πες του το να δούμε τι θα σε πει.. :lol: :lol:
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Δημοσίευσηαπό kostasgal » Παρ Οκτ 03, 2014 10:02 pm

:naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:
kostasgal
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: -
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: -
Name: Κώστας Γαλανός

Δημοσίευσηαπό kostasRS » Παρ Οκτ 03, 2014 11:36 pm

Παντως απο μοτερ μην φοβασαι η fiat εβγαζε και βγαζει τους καλυτερους πετρελαιοκινητηρες παγκοσμια ,,,την δε τεχνογνωσια της (πετρελαιο και μη) την εχει δανεισει,,,σε μεγαλες φιρμες ,,που το εχουν κανει αβαβα,,και ενω ολοι το ξερουν κανουν τις παπιες!!
-
-
υγ ,,αλλα λεω εγω τωρα ,, :violin: με τοσα που εχει το μιτο ,,εχει το ngv το πετρελαιο μεταχ ,,, :whistle: :whistle:
βαριεμαι
Άβαταρ μέλους
kostasRS

Λάστιχα: Michelin latitude cross
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: 3,5
Aka: Παντου & πουθενα
Name: kostas

Δημοσίευσηαπό nidi » Παρ Οκτ 03, 2014 11:58 pm

kostasRS έγραψε:Παντως απο μοτερ μην φοβασαι η fiat εβγαζε και βγαζει τους καλυτερους πετρελαιοκινητηρες παγκοσμια

+10000
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Δημοσίευσηαπό alroad87 » Σάβ Οκτ 04, 2014 4:31 am

θα δω τι θα κανω…
μου αρεσει πολυ σαν αμαξι (το συγκεκριμενο μονο λογο της αντιθεσης γρκι-κοκκινο) και φαινεται πολυ προσεγμενο (ζαντες κτλ)..
αν και ψαχνω για κατι πιο φρεσκο (οσον αφορα τα χλμ) απλα προς το παρον αυτα που εχει ειναι τσιμπημενα (τουοτα υαρις ντιζελ ας πουμε ειναι πολυ ανεβασμενα (του 2012 κι μετα)..
τεσπα, θα δω και θα σας ενημερωσω)
παντως σας ευχαριστω :)
Άβαταρ μέλους
alroad87
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ » Σάβ Οκτ 04, 2014 9:45 am

Aπο μακρια και αγαπημενοι :!: :!: :!:
ειναι καλο αν σε καθε service κανεις καταθεσεις τρελες :!:
απο μουρη ειναι φοβερο κατα τα αλλα ομως μακριαααααα :naughty:
και μεταπωλιση :tsoukalas:
κοιτα κατι αλο κατα την γνωμη μου :-)
Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται!!!
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

Λάστιχα: NANKANG 205/80/16 MT
Διάσταση ελαστικών: 225
Suspension: +6cm KYB,αποστατες
Aka: ΚΑΣΤΟΡΑΣ
Name: ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευσηαπό LEMON » Σάβ Οκτ 04, 2014 10:09 am

Δες κι αυτό : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5417661/, και όχι απαραίτητα το συγκεκριμενο
Το έχουμε στην οικογένεια σαν "δεύτερο" αλλά τελικα έχουμε παροπλίσει σχεδόν το βιταρα μου.
Μετα απο δυο χρόνια συμβίωση μαζί του και με τριάντα μια χιλιάδες χλμ μεσα και εξω μπορω να σου πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο το πάτημα
του ,την κατανάλωση του (34λιτ-720χλμ) και στην στιβαρότητα της κατασκευής του που θυμίζει αμέσως μεγαλυτερο αυτοκίνητο.
Επίσης όπως έμαθα εκ των υστέρων φοράει κινητήρα Φίατ, στα πλαίσια της συνεργασίας των δυο εταιριών,βλ sx4-sedici .
Α! Και είναι και suzuki !
Ελπίζω να βοήθησε έστω και λίγο και καλη επιλογή σου εύχομαι !

:violin:
κάθε μέρα μαθαίνω..........
. . .οι άνθρωποι δεν σταματούν να παιζουν επειδή γερνανε . . . !
. . .γερνανε επειδή σταματούν να παίζουν ! ! !
Άβαταρ μέλους
LEMON
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: General Graber 2
Διάσταση ελαστικών: 205/75/15
Suspension: +5
Aka: Κι εγώ το ......... βιολι μου !!!
Name: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

Δημοσίευσηαπό alroad87 » Σάβ Οκτ 04, 2014 12:47 pm

ωραιο το σουζουκακι, απλα θα ηθελα να αλλαξω λιγο παραστασεις, να μη παω σε σουζουκι παλι.. δε ξερω..
μου αρεσουν πολυ τα φιεστα του 2014 που εχουν κανει φεϊς λιφτ τα οποια βεβαια δεν υπαρχουν ακομα σαν μεταχειρισμενα..
υπηρχε μια ευκαιρια, εκδοση τιτανιουμ και την εδινε ενας μπαρμπας 11500 με 6000 χλμ (απο 15500 που κανει κανονικα) αλλα δεν το προλαβα ρε γμτ:\
τεσπα, θα δουμε , προς το παρον και το τρολεϋ ειναι βολκο)) εχω κανει τρελη οικονομια αυτες τις μερες.. ουτε βενζινη ουτε εξοδα :violin:
Άβαταρ μέλους
alroad87
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Σάβ Οκτ 04, 2014 3:26 pm

Τα bmw σειρά 1 diesel που έχω πάει και ταξίδι και πέρα δώθε είναι πολύ καλά. Δες και αυτά ;-)

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό alroad87 » Σάβ Οκτ 04, 2014 5:12 pm

ειναι πολυ ακριβα μαζι με αουντι Α1,εχουν και τελη κυκλοφοριας και ακριβο σρβις
Άβαταρ μέλους
alroad87
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες