
Για φέτος και πάλι θα κάνουμε ορεινή διάσχιση από της 3 εως της 10 Αυγούστου σε αγαπημένα και δροσερά μέρη , με αντίσκηνα , με την καλύτερη παρέα , κάτω από τα αστέρια!

Οι διαφορές της φετινής διάσχισης σε σχέση με προηγούμενες θα είναι όπως είπε και ο καλός φίλος Dpol τα λιγότερα χιλιόμετρα , το περπάτημα σε επιλεγμένα σημεία , η επίσκεψη σε χωριά (με στημένα αντίσκηνα και όχι απλά να περνάμε και να φεύγουμε).
Θα συγκεντρωθούμε στην πόλη της Καστοριάς το απόγευμα της 3ης Αυγούστου και αφού ανεφοδιαστούμε σε καύσιμα , θα ανηφορίσουμε προς το χωριό Απόσκεπος όπου και θα γευματίσουμε κάτω από τα πλατάνια και δίπλα στις δροσερές πηγές , με πανοραμική θέα προς την λίμνη και την πόλη. Θα συζητήσουμε για την όλη εκδρομή και στη συνέχεια θα μεταβούμε σε δασικό χώρο όπου και θα κάνουμε την πρώτη διανυκτέρευσή μας. Σκοπός είναι να είμαστε κοντά στην πόλη , ώστε το πρωί της 4ης Αυγούστου να ανεφοδιάσουμε τα ψυγεία μας και ότι άλλο χρειαστεί χωρίς να χάσουμε χρόνο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΚΥΡΙΑΚΗ - 3 Αυγούστου προσέλευση πληρωμάτων στην πόλη της Καστοριάς το απόγευμα!

ΔΕΥΤΕΡΑ - 1η ημέρα - 4 Αυγούστου
Ξεκινάμε από την πόλη της Καστοριάς και κατευθυνόμαστε προς το ορεινό συγκρότημα του Βοίου. Θα διασχίσουμε πολύ πυκνό δάσος Οξυάς και απώτερος στόχος μας διανυκτέρευση στην λίμνη των Πάνω Αρρενών Γράμμου - Μουτσάλια στα 1700 μέτρα περίπου.
ΤΡΙΤΗ - 2η ημέρα - 5 Αυγούστου
Μετά το πρωινό μας , θα περπατήσουμε γύρο από τις λίμνες και ως την τοποθεσία Μπαλκόνια όπου και θα απολαύσουμε καταπληκτική θέα. Μπορούμε να επισκεφτούμε το απόγευμα το χωριό Αετομιλίτσα που είναι σε κοντινή απόσταση και να πιούμε καφέ με θέα τον Σμόλικα και την Τύμφη.
ΤΕΤΑΡΤΗ - 3η ημέρα - 6 Αυγούστου
Ξεκινάμε από Αρρένες με σκοπό το βράδυ να φτάσουμε στην Ασβεσταριά ορεινών Τρικάλων. Θα κάνουμε αρκετές στάσεις κατά την διάρκεια όλης της ημέρας μιας και που η απόσταση δεν είναι μικρή. Προτεινόμενο δρομολόγιο : Χρυσή - Φούρκα - Σαμαρίνα - Δίστρατο - Στάνη Ντίζα - Βάλια Κάλντα - Μέτσοβο - ΧΚ Μετσόβου - Κρανιά.
ΠΕΜΠΤΗ - 4η ημέρα - 7 Αυγούστου
Εδώ αναλαμβάνει ο Ινδιάνος μας!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 5η ημέρα - 8 Αυγούστου
Μετάβαση από Κρανιά προς Τροβάτο Αγράφων!





ΣΑΒΒΑΤΟ - 6η ημερά - 9 Αυγούστου
Ο αγραφιώτης μας θα κάνει πρόγραμμα και ελπίζω να είναι υψομέτρου!



ΚΥΡΙΑΚΗ - 7η ημέρα - 10 Αυγούστου
Ξυπνάμε και μετά το πρωινό μας προτείνω επίσκεψη λίμνη Πλαστίρα και μεσημεριανό πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής!
