Μην βαράτε....διαβάστε πρώτα προσεκτικά τα σχόλια μου....και φυσικά αναφέρομαι στο βιβλίο των ημερών.....{ χάρις στην Μισέλ - οχι την Ομπάμα αλλά την μπάμια - που φρόντισε να το διαφημίσει έστω και εκ λάθους στις γνωστές κόντρες της με την αντιπολίτευση ..........} Δημήτρης Κουφοντίνας " Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη " ........
Ο υποφαινόμενος έχει σπουδάσει ιστορικός άσχετα εάν για βιοποριστικούς λόγους ουδέποτε ασχολήθηκε όσο θα ήθελε....το πάθος μου είναι η σύγχρονη ιστορία και επειδή προσπαθώ στην διαμόρφωση των απόψεών μου να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικός, διαβάζω ότι μπορώ περισσότερο από κάθε πηγή, και την μεν και την δε...στην βιβλιοθήκη μου συνυπάρχουν δίπλα δίπλα τα πιο αντίξοα βιβλία , από κάθε κυριολεκτικά πλευρά προκειμένου να εξετάσω τα υπέρ και τα κατά και να προσπαθήσω στα μέτρα του ανθρωπίνως δυνατού { γιατί ποτέ και κανένας δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικός, πάντα θα υπάρχουν έστω και στο υποσυνείδητο προσωπικά βιώματα και εμμονές }.
Το θέμα της 17Ν έχει χαραχθεί για πάντα στην μνήμη και την ιστορία αυτού του τόπου, έχει επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις , έχει διαμορφώσει ιδέες και απόψεις..και σίγουρα έστω και ως ερασιτέχνη πλέον ιστορικού με ενδιαφέρει απόλυτα και η άποψη αυτών των ανθρώπων το τι τους ώθησε ιδεολογικά και όχι μόνο σε αυτή την μορφή αγώνα, οι ιστορικές και κοινωνικές καταβολές τους...το συγκεκριμένο βιβλίο έπεσε σήμερα το μεσημέρι στα χέρια μου και έχω αισίως φτάσει στην σελίδα 118....δεν έχω μπει ακόμη στα του ένοπλου αγώνα και βρίσκομαι στα ιδεολογικά του συγγραφέα και το πολιτικό κλίμα της μεταπολίτευσης ...σίγουρα δεν θα αρέσει σε ΠΑΣΟΚ ,ΚΚΕ και όχι μόνο..
Θα μου πεί κανείς μα γιατί να πληρώσω να πάρω το βιβλίο ενός τρομοκράτη, στυγνού δολοφόνου κλπ, κλπ...απόλυτα σεβαστό...απο την άλλη όμως μήπως θα πρέπει κανείς να το μελετήσει για να δει τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την " παραβατική " συμπεριφορά ? Τι πήγε λάθος μετά το 74 ? στην κοινωνία και όχι μόνο?
Σίγουρα ο συγγραφέας ξέρει πάρα πολύ περισσότερα απο αυτά που αποκαλύπτει.......αλλά σαν ιστορικό κείμενο και όχι μόνο το συγκεκριμένο βιβλίο έχει την αξία του σε όποιον δεν έχει παρωπίδες και θέλει μία σφαιρική ενημέρωση...
Οσο για την προσωπική μου άποψη εδώ και πολλά χρόνια...κάποιοι άλλοι που ίσως δεν τους γνωρίζουν ως πρόσωπα ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές , απόλυτα συνδεδεμένοι με κέντρα αποφάσεων κατεύθυναν εκμεταλευόμενοι το πάθος για αγώνα και την απογοήτευση απο την κατάσταση της χώρας τους ανθρώπους αυτούς σε χτυπήματα που εξυπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα, αναμιγνύοντας κατά καιρούς και " άσχετους " στόχους απλά για να θολώσουν τα νερά......η Ιστορία ίσως κάποτε δείξει...έως τότε θα συνεχίσω το διάβασμα

Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ