Ευτυχώς τέλος η ταλαιπωρία, έλαβα τις νέες πινακίδες μου.
Πιο συγκεκριμένα, και προκειμένου να είναι διαθέσιμο για όποιον αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα αναφέρω τη διαδικασία.
1. Μια αίτηση από το Υπουργείο, για αντικατάσταση των πινακίδων (Μ10) όπου αναγράφεις τα στοιχεία σου.
2. Η άδεια του αυτοκινήτου
3. Η βεβαίωση από την Αστυνομία περί απώλειας/κλοπής.
4. Φωτοτυπία της ταυτότητας
5. Παράβολο από την ΔΟΥ 30 ευρώ αν είναι η πρώτη φορά, ή 60 ευρώ αν είναι η δεύτερη φορά.
6. Οτι υπάρχει από πινακίδες, τμήματα/ολόκληρες, 1 απο τις δύο ή και τις δύο. (στη δική μου περίπτωση παρέδωσα την πίσω)
Εκανα την διαδικασία εχθές Πέμπτη, και σήμερα μετά τις 10 το πρωί ήταν έτοιμες.
Σχόλια/Παρατηρήσεις.
1. Δεν μου έδωσαν κανένα χαρτί/αποδεικτικό ότι παρέδωσα πινακίδα, έκανα αίτηση κλπ. Συνεπώς δεν θα μπορούσα να κυκλοφορώ με το όχημα. Οταν τους το ανέφερα απλά μου είπαν ότι έτσι είναι η διαδικασία. Δεν επέμεινα όμως, αφου με ενημέρωσαν ότι την επόμενη κιόλας (σε λιγότερο απο 24 ώρες) θα είχα τις νέες.
2. Κατά την διαδικασία της αίτησης, μπορείτε να ζητήσετε μονό ή ζυγό.
3. Οταν τις παρέλαβα, ούτε καν μου ζήτησαν ταυτότητα.

Οποιοσδήποτε, θα μπορούσε να πάρει τις πινακίδες κάποιου άλλου, και φαντάζεστε ότι εκει στο γκισέ για τις διάφορες εργασίες γινόταν χαμός. Φώναζε ο τύπος ένα όνομα, πεταγόταν κάποιος από την ουρά και τις έπερνε. Ολα στην τύχη ρε παιδί μου, και κατά τα άλλα μας ζήταγαν αποδεικτικό απο την αστυνομία ότι χάθηκαν/κλάπηκαν.
4. Η νέα άδεια είναι σε απλό μηχανογραφικό χαρτί, τα υπουργεία μου μέσα. Ευτυχώς αναφέρει και το παλιό αριθμό κυκλοφορίας.
5. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα του υπουργείου, και όχι αποκλειστικά έκει που έχει εκδωθεί η άδεια.
NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.