Κλοπή μπροστινής πινακίδας

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

Re: Κλοπή μπροστινής πινακίδας

Δημοσίευσηαπό DimitrisGV » Τρί Δεκ 31, 2013 12:38 am

Kalavritara , fluflitsa ευχαριστώ πολύ παιδιά. Νομίζω ότι ο συνδιασμός των απαντήσεων σας είναι αυτό που έχω καταλάβει και εγώ δυστυχώς αν και ήλπιζα σε κάτι διαφορετικό, πιο εύκολο. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα, γιατί αλλάζουν κιόλας τα πράγματα στην Ελλάδα του σήμερα απο την μια μέρα στην άλλη, ώστε να έχουμε όλοι μια νεότερη ενημέρωση.
NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.
Άβαταρ μέλους
DimitrisGV
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Yokohama GEO A/Τ-S
Suspension: MAD
cb: Όχι
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό sakis GV » Τρί Δεκ 31, 2013 3:02 am

φιλε μου εχασα την μπροστινη πινακιδα σε ποταμι,εκανα δηλωση απωλεις στην τροχαια και κυκλοφορουσα ετσι.Μετα απο αρκετο καιρο με σταματησε η τροχαια για ελενχο,ευτυχως ηταν γνωστος μου,και μου ειπε οτι εχει προστιμο 350ε.Πηγα μηχανολογικο και με 60e παραβολο εβγαλα πινακιδες με αλλο αριθμο.Αν ειναι πρωτη φορα που αλαζεις πινακιδες ειναι 30e το παραβολο και οχι 60e.
Άβαταρ μέλους
sakis GV
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Name: ΘΑΝΑΣΗΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Τρί Δεκ 31, 2013 9:28 am

Χρόνια πριν σε ένα ιχ που είχα, μετά απο μία αντικάτάσταση του μποστινού προφυλακτήρα, χάθηκε :doh: :doh: η πινακίδα....πηγαίνοντας ΚΤΕΟ το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, αναγκάστηκα και έβγαλα απο το Υπουργείο καινούριες πινακίδες με νέο αριθμό κυκλοφορίας αλλιώς δεν το δεχόντουσαν.....
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό gv2000 » Τρί Δεκ 31, 2013 10:16 am

Αρθρο 90
Πινακίδες αριθμoύ κυκλoφoρίας

1. Δεν επιτρέπεται σε κανένα μηχανoκίνητo όχημα, ρυμoυλκoύμενo, μoτoπoδήλατo ή ζωήλατo όχημα να κυκλoφoρεί oπoυδήπoτε στη Χώρα, αν δεν φέρει τις πινακίδες αριθμoύ κυκλoφoρίας, oι oπoίες χoρηγήθηκαν νόμιμα. Oι χoρηγoύμενες πινακίδες πρέπει να είναι αντανακλαστικές.
2. Οι διαστάσεις, οι προδιαγραφές, ο τρόπος κατασκευής και η διαδικασία χορήγησης των πινακίδων της προηγούμενης παραγράφου, τα της αντικατάστασης αυτών σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, καταστροφής ή φθοράς, τα της χορήγησης πινακίδων για δοκιμαστική ή προσωρινή κυκλοφορία, ο τρόπος και η θέση ανάρτησης, τα των εγγραφών και ενδείξεων επ' αυτών, καθώς και οποιοδήποτε σχετικό θέμα, ρυθμίζονται, για τα αυτοκίνητα, καθώς και για τα τρίτροχα οχήματα και τις μοτοσικλέτες και τα υπ' αυτών ρυμουλκούμενα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τα αγροτικά μηχανήματα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα μηχανήματα έργων με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, για τα μοτοποδήλατα με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και για τα ζωήλατα οχήματα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
3. Aπαγoρεύεται για oπoιαδήπoτε αιτία αντικατάσταση των πινακίδων, πoυ καθoρίζoνται στην παράγραφο 1 τoυ άρθρoυ αυτoύ με άλλες πoυ δεν έχoυν χoρηγηθεί νόμιμα ή παραπoίηση αυτών με oπoιαδήπoτε μoρφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματoς ή γράμματoς, κάμψη της πινακίδας κ.λπ.) ή μετάθεση από τoυ ενός oχήματoς σε άλλo ή κατασκευή από άλλoν πλην τoυ κατά τις διατάξεις τoυ παρόντoς Kώδικα oριζoμένoυ και κατά τρόπo διάφoρo, ως και η πώληση, αγoρά και χρήση τέτoιων πινακίδων. Oι παραβάτες της διάταξης της παραγράφoυ αυτής, ως και αυτoί πoυ υπoβάλλoυν ψευδή στoιχεία, για τη λήψη ανταλλακτικών πινακίδων για τo σκoπό παράνoμης χρησιμoπoίησής τoυς, τιμωρoύνται με φυλάκιση μέχρις ενός (1) έτoυς (σύμφωνα με το άρθρο 31 Ν.3904/2010 τιμωρείται πλέον με κράτηση μέχρι έξι (6) μηνών και πρόστιμο μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ ).
4. Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία αυτοκίνητο όχημα, το οποίο δεν έχει τοποθετημένες και τις δύο πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν νόμιμα χορηγηθεί, καθώς και εκείνος, ο οποίος κυκλοφορεί άλλης κατηγορίας όχημα, που δεν είναι εφοδιασμένο με κανονικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ. Με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ τιμωρείται και αυτός που οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι, για οποιοδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ή τοποθετεί επ' αυτών μη αντανακλαστικό υλικό. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006.

thank you for the memories GV2000 ! ... I mean it!
(2004-2017)
Άβαταρ μέλους
gv2000

Λάστιχα: 235/70/16
Suspension: custom
cb: Ναι
Name: Παναγιώτης

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Τρί Δεκ 31, 2013 11:28 am

gv2000 έγραψε:4. Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία αυτοκίνητο όχημα, το οποίο δεν έχει τοποθετημένες και τις δύο πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν νόμιμα χορηγηθεί, καθώς και εκείνος, ο οποίος κυκλοφορεί άλλης κατηγορίας όχημα, που δεν είναι εφοδιασμένο με κανονικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ. Με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ τιμωρείται και αυτός που οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι, για οποιοδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ή τοποθετεί επ' αυτών μη αντανακλαστικό υλικό. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006.

Τώρα μάλιστα. :D
Σε ευχαριστώ κυρίως εγώ μιάς και δε το είχα δεί ποτέ :clap:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό DimitrisGV » Τρί Δεκ 31, 2013 2:32 pm

Ευχαριστώ πολύ gv2000, ήσουν σαφέστατος. Φίλε Μωραίτη, απλά και εσύ μου επιβεβαίωσες ότι και τα παιδιά παραπάνω, θα καταλήξω με νέα νούμερα.
Και όχι τίποτα άλλο, όσο σκέφτομαι τη γραφειοκρατία ανατριχιάζω.
Κάτι ήξερε ο Λιάπης κύριοι. Πολύ μπροστά το άτομο. :tsoukalas:
Άβαταρ μέλους
DimitrisGV
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό DimitrisGV » Παρ Ιαν 10, 2014 8:45 pm

Ευτυχώς τέλος η ταλαιπωρία, έλαβα τις νέες πινακίδες μου. :D
Πιο συγκεκριμένα, και προκειμένου να είναι διαθέσιμο για όποιον αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα αναφέρω τη διαδικασία.

1. Μια αίτηση από το Υπουργείο, για αντικατάσταση των πινακίδων (Μ10) όπου αναγράφεις τα στοιχεία σου.
2. Η άδεια του αυτοκινήτου
3. Η βεβαίωση από την Αστυνομία περί απώλειας/κλοπής.
4. Φωτοτυπία της ταυτότητας
5. Παράβολο από την ΔΟΥ 30 ευρώ αν είναι η πρώτη φορά, ή 60 ευρώ αν είναι η δεύτερη φορά.
6. Οτι υπάρχει από πινακίδες, τμήματα/ολόκληρες, 1 απο τις δύο ή και τις δύο. (στη δική μου περίπτωση παρέδωσα την πίσω)

Εκανα την διαδικασία εχθές Πέμπτη, και σήμερα μετά τις 10 το πρωί ήταν έτοιμες.

Σχόλια/Παρατηρήσεις.
1. Δεν μου έδωσαν κανένα χαρτί/αποδεικτικό ότι παρέδωσα πινακίδα, έκανα αίτηση κλπ. Συνεπώς δεν θα μπορούσα να κυκλοφορώ με το όχημα. Οταν τους το ανέφερα απλά μου είπαν ότι έτσι είναι η διαδικασία. Δεν επέμεινα όμως, αφου με ενημέρωσαν ότι την επόμενη κιόλας (σε λιγότερο απο 24 ώρες) θα είχα τις νέες.
2. Κατά την διαδικασία της αίτησης, μπορείτε να ζητήσετε μονό ή ζυγό.
3. Οταν τις παρέλαβα, ούτε καν μου ζήτησαν ταυτότητα. :wank: :wank: Οποιοσδήποτε, θα μπορούσε να πάρει τις πινακίδες κάποιου άλλου, και φαντάζεστε ότι εκει στο γκισέ για τις διάφορες εργασίες γινόταν χαμός. Φώναζε ο τύπος ένα όνομα, πεταγόταν κάποιος από την ουρά και τις έπερνε. Ολα στην τύχη ρε παιδί μου, και κατά τα άλλα μας ζήταγαν αποδεικτικό απο την αστυνομία ότι χάθηκαν/κλάπηκαν.
4. Η νέα άδεια είναι σε απλό μηχανογραφικό χαρτί, τα υπουργεία μου μέσα. Ευτυχώς αναφέρει και το παλιό αριθμό κυκλοφορίας.
5. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα του υπουργείου, και όχι αποκλειστικά έκει που έχει εκδωθεί η άδεια.
Άβαταρ μέλους
DimitrisGV
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Παρ Ιαν 10, 2014 9:20 pm

Μια χαρά ωραίος! :D
Είσαι νόμιμος και με τις 2 τώρα :p :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό Kalavritara » Σάβ Ιαν 11, 2014 12:14 am

Μεγειά :!: Πριτσίνωσέ τις :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Vitara 1.6 1997 16v και New Vitara 1600 Diesel Allgrip Auto , παππούς και εγγονός στο ίδιο garage "
Άβαταρ μέλους
Kalavritara

Λάστιχα: Viking
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: normal
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Name: Takis

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες