- Αναλυτικα
- 2469484_l_bΦΟΡΟΥΜ.jpg (176.49 KiB) 7831 προβολές
Καλησπέρα σας,
Χρειάζομαι βοήθεια. Εχω απελπιστεί, πραγματικά. Λοιπόν, εδώ και ένα χρόνο με ταλαιπωρεί η λυχνία αυτή. Το σηματάκι με τον ξαπλωμένο κεραυνό.Το παρατήρησα να ανάβει κυρίως όταν φόρτωνε η 4η ταχύτητα και κούμπωνε η 5η και ανέβαζε η τελευταία σχέση στροφές. Οι συνέπειες αυτού, όταν είναι αναμμένο χαμηλές στροφές μιας και safe mode. Αλλά, εγώ έχω μυρωδιές από καυσαέρια στη καμπίνα, όχι μεγάλη απόδοση, πολύ μεγάλη κατανάλωση καυσίμου (βλέπω στο όργανο του ΝGV 10,0 ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ..), και σφυρίγματα από τον κινητήρα όταν πατάω και αφήνω το γκάζι(νομίζω προέρχεται από εκεί που είναι η βαλβίδα EGR, καταλύτης, κάπου εκεί. ΑΥΤΑ!!
Το ¨λεπόν¨, αρχικά πήγα σε ηλεκτρολόγο και έδειξε βλάβη σε προθερμάνσεις τις οποίες και άλλαξα.----> Τίποτα. Το πρόβλημα συνεχίζεται..
Παρακάτω, πήγα σε συνεργείο για σέρβις, μου είπανε πως φταίει ο καταλύτης αλλά χωρίς τεκμηριωμένη απάντηση, μιας και μέχρι εγώ το κατάλαβα πως τουλάχιστον αυτό απλά δεν το ήξεραν και έπρεπε να το παίξουν μάστορες. Το προσπέρασα και αυτό..
Τελευταία, πήγα σε ενα μηχανικό που ασχολείται με τουρμπίνες κτλ. Μου είπε πως για τις μυρωδιές (αφού το τα έλυσε όοοοολα) είπε πως χρειάζομαι φλάντζα πολλάπλης εισαγωγής μιάς και από εκεί είδε πως έχανα καυσαέρια και νέο μετρτή μαζας αέρα MAF για τη λυχνία(αυτό είναι πρίν το φίλτρο αέρα). Μετά από άπειρες προσπάθειες εύρεσης της περιβόητης φλάντζας, ήρθε στα χέρια μου τόσο αυτή όσο και ο νέος σένσορας.
Τοποθετήθηκαν, και δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται..Και αυτό που εμένα προσωπικά με προβληματίζει πάρα πολύ είναι το σφύριγμα και ο φόβος του να πατήσω το γκάζι και να απελευθερώσω το "θηρίο"....
Χρειάζομαι βοήθεια..Ειλικρινά, όσοι από έσας έχετε έστω μία γνώμη, παρακαλώ παραθέστε τη, διότι έχω κουραστεί.Είναι σα να μην έχω αυτοκίνητο, και @@μώτο το έχω μόλις ένα χρόνο και δε μπορώ να το χαρώ (πιστεύω να με καταλάβαίνετε...).
Περιμένω από όλους βοήθεια..Μπορεί να σας κούρασα λίγο αλλά...θέλω να είμαι όσο το δυνατόν και εγώ πιό συγκεκριμένος και αναλύτικός.
Ευχαριστώ...