DG109 έγραψε:Οι ζάντες αλουμινίου που έχω βάλει στο gv μου έχουν κενό στο μουαγιε στο κέντρο , ελάχιστο, αλλά έχουν.Η ερώτηση μου είναι η εξής ... είναι φυσιολογικό? 2 λαστιχάδες μου είπαν ότι δεν τίθεται θέμα παρα μόνο αν κάνει τρέμουλο το τιμόνι, και συνεργείο που φτιάχνει ζάντες μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα από την στιγμή που η ζάντα στερεώνεται με τα μπουλόνια (καρυδάκια). Ο σθγκεκριμένος μάλιστα ου ανέφερε ότι μπορώ να βάλω δάχτυλίδια αλουμινίου κόστους 20 ευρω το καθένα το οποίο θα λύση το πρόβλημα....
Ξέρει κανείς πιο είναι το σωστό? Αν υπήρχε πρόβλημα από την αρχη δε θα πάταγε στο μουαγιε?
Κανονικα οι ζαντες κεντραρονται πανω στο μουαγιε, γιαυτο πρεπει ο αφαλος της ζαντας να μην ειναι μεγαλυτερος αλλα να πεφτει ακριβως (οπως οι εργοστασιακες).
Τα μπουλονια δεν ειναι ικανα να κεντραρουν ακριβως τον τροχο.
Στην περιπτωση που ο αφαλος της ζαντας σου ειναι μεγαλυτερος βαζεις δαχτυλιδια πλαστικα τα οποια προμηθευεσε απο μεγαλα βουλκανιζατερ και ειναι αρκετα φθηνοτερα αποτι σου ειπαν.
Τωρα στην περιπτωση που τα κανεις φθιαχτα απο αλουμινιο η τεφλον θα στοιχισουν οσο σου ειπαν.
Πηγαινε σε ενα βουλκανιζατερ να δουν ποσο μεγαλυτερος ειναι ο αφαλος της ζαντας σου και να σου βαλουν τα καταληλα δαχτυλιδια.