αντωνης πατσαβουδης έγραψε:καλησπερα στην παρεα!!!μου φανηκε απιστευτο αυτο που μετρησα σημερα το πρωι και γι αυτο θελω να το μοιραστω μαζι σας!σαββατο μεσημερι φουλαρω υγραεριο με 0,819,μηδενιζω τα χιλιομετρα και ξεκιναω απο για γιαννιτσα για ουρανουπολη χαλκιδικης..διαδρομη που αποτελειται απο εθνικη οδο και επαρχειακο δρομο(ανεβασμα κατεβασμα για να περασεις τον χολομωντα..)και εγινε με με πολυ χαλαρη οδηγηση( 80-110km/h). Επιστρεφωντας το βραδυ της κυριακης τα χιλιομετρα που ειχα κανει ηταν 370,σημερα το πρωι γεμισα υγραεριο και αυτα που ειχαν καταναλωθει ηταν κατι λιγοτερο απο 28 λιτρα με κοστος 22,90ευρω..αν εκανα σωστα τους υπολογισμους μεση καταναλωση σε υγραεριο 7,56 λιτρα στα 100?? οπως και να χει επαθα πλακααα!!

vitara+lpg !!!
Φιλε μου μακαρι να ειναι πραγματι ετσι και να εισαι τοσο τυχερος ! Για να βγαλεις ομως σιγουρα συμπερασματα θα πρεπει να το ξαναμετρησεις μολις ξαναγεμισεις και να δεις οτι στο δευτερο γεμισμα δεν ειχες αυξημενη καταναλωση !! Τοτε οκ!!
Εξηγουμαι..... Πολλες φορες ετυχε και σε εμενα αυτο το περιστατικο της χαμηλης καταναλωσης το οποιο ομως σχεδον παντα συνοδευοταν απο αυξημενες τιμες στο αμεσως επομενο. Ρωτοντας λοιπον ,,,εμαθα οτι εαν η αντλια που θα γεμισεις εχει υψηλοτερη πιεση λειτουργιας (νομιζω οτι το θυμαμαι σωστα..ας με διορθωσουν οι ειδικοι) τοτε στο πρωτο κλωτσημα που κανει η βαλβιδα σταματαει την παροχη(ο γνωστος ηχος του γεμισματος) και εχεις την εντυπωση οτι εισαι οκ ! Στην πραγματικοτητα ομως εχεις βαλει λιγοτερα λιτρα και στο επομενο γεμισμα σε αντλια με χαμηλοτερη πιεση που θα σου γεμισει ολοκληρο το ρεζερβουρ ...θα δεις τραγικη αυξηση χωρις λογο !!!
Ενδεικτικα σου αναφερω οτι σε δικο μου αυτοκινητο με χωρητικοτητα 40 λιτρων ....ενα απογευμα εβαλα 50λιτρα!!! (δε με εκλεψε γιατι τα εβγαλα σε χιλιομετρα) Ειχε ξεγελαστει τοτε το φλοτερ της δεξαμενης που σταματουσε την πληρωση και γεμισε η μπουκαλα σχεδον 100% .
Ελπιζω να μη σου χαλασα το ονειρο ..