διαρροή βαλβολίνες!

διαρροή βαλβολίνες!

Δημοσίευσηαπό kibaris » Παρ Απρ 24, 2009 10:21 am

Λίγο μετά το σερβις των 15000 (όπου αλλάχθηκαν βαλβολίνες) συνειδητοποίησα πως ο ...λεκες εκεί που πάρκαρα, ήταν από το gv μου, (2008 5πορτο με 19000 κλμ)... Μου είπαν στο συνεργείο "τσιμούχα βοηθητικου διαφορικου, έλα να την αλλάξουμε". Είναι απλό ή κρύβει τίποτα παράξενο? Αν ξέρει κανείς ας μου πεί!
αλέκος
χαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικεύεις, γιά να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζεύεις... (New Vitara Hybrid 2023)
Άβαταρ μέλους
kibaris
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Παρ Απρ 24, 2009 5:56 pm

Ενας φιλος στο χωριο , παρελαβε το νεο του γκου βου 2000 cc , λιγο πριν τα Χριστουγεννα , και εδω και ενα μηνα βλεπει αρκετα λαδια απο κατω , στο σημειο του κεντρικου διαφορικου ...

Μαλλον δεν εισαι ο μονος :(

Του ειπαν οτι θα το φτιαξουν μαζι με το σερβις των 7500 χιλ.
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό mprizolas » Παρ Απρ 24, 2009 7:08 pm

Απλό αρκεί να έχεις το νού σου να μην σου στεγνώσει ..... :roll: :roll:
mprizolas
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: 235/60/16
Suspension: Mama
cb: Ναι
Name: Μιχάλης

Δημοσίευσηαπό harijohn » Σάβ Απρ 25, 2009 11:31 am

Οταν αλλάξεις την τσιμούχα να προσέξεις το ημιαξόνιο. Το γύρω του ημιαξονίου να είναι απόλυτα λείο αν έχει κανένα σταβωματάκι ή καμιά ανωμαλία τότε θα στην ξαναφάει την τσιμούχα και θα την ξαναλλάζεις. Η τσιμούχα κάνει 5 Ε αλλά η φασαρία είναι μεγάλη και έχεις και το άγχος μην στεγνώσει το διαφορικό από βαβολίνη.
Άβαταρ μέλους
harijohn
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: General Grabber AT3
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: ΚΥΒ-MAD
Εργάτης: Όχι
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό kibaris » Δευτ Απρ 27, 2009 9:30 am

Ευχαριστώ παιδιά, αύριο μάλλον παω στο συνεργείο...
αλέκος
χαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικεύεις, γιά να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζεύεις... (New Vitara Hybrid 2023)
Άβαταρ μέλους
kibaris
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kibaris » Τετ Απρ 29, 2009 11:40 am

... εν τω μεταξύ, κόλλησα σε λάσπη (βαθειά) για μισή ώρα. Στο συνεργείο που πήγα για την διαρροή της τσιμούχας μου είπαν οτι το κυρίως διαφορικό πήρε νερά από το κόλλημα, και έπρεπε να αλλάξουν βαλβολίνες. Επίσης έπρεπε να αλλάξουν και στο βοηθητικό διαφορικό, γιατί από το κόλλημα (και όχι από την τσιμούχα) πήρε νερά. Η ερώτηση μου είναι : πήραν τα διαφορικά νερό από το κόλλημα στην βαθειά λάσπη, ή από την χαλασμένη τσιμούχα? Μήπως αλλάζοντας την τσιμούχα θα έπρεπε έτσι κι αλλοιώς να αλλάξουν βαλβολίνες? Και καλά, οι βαλβολίνες δεν είναι σε κλειστό κύκλωμα? οπότε πως αν όλα είναι καλά, μπορούν να πάρουν νερό?
Αν κανείς ξέρει κάποια απάντηση, θα με βοηθήσει στις σχέσεις μου με το συνεργείο που πήγα, με κόστος 140 ΕΥΡΩ (γιά μία χαλασμένη τσιμούχα μέσα στην εγγύηση? ή από την ανοησία μου να κολήσω στις λάσπες?)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
αλέκος
Άβαταρ μέλους
kibaris
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό ΔΗΜΗΤΡΗΣ GV 2000 » Τετ Απρ 29, 2009 11:58 am

Είναι λογικό με φραρμένη τσιμούχα να περάσει νερό και να θέλουν άλαγη
οι βαλβολίνες είτε απο κόλημα είτε απο βροχή, με γερή τσιμούχα
ειναι αδύνατον να συμβεί, ελπίζω να τσέκαρες τον άξονα που σου είχαν πεί
τα παιδιά.οσο για τη χρέωση κοίτα τους όρους
εγγύησης του τουτου!!!!!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ 2000 GV
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ GV 2000
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό kibaris » Τετ Απρ 29, 2009 12:31 pm

...και όμως, ρώτησα στην Μεταμόρφωση, και μου είπαν οτι αν μείνεις μέσα σε λάσπη (βαθειά) θα περάσει νερό από τις βαλβίδες εκτόνωσης. Σωστό? Ισως σωστά μου τις άλλαξαν και μου τις χρέωσαν.
αλέκος
Άβαταρ μέλους
kibaris
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Απρ 29, 2009 1:26 pm

Μάλλον εννοούσαν τα σωληνάκια που μακρύναμε κάμποσοι από εμάς :!:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Τετ Απρ 29, 2009 1:30 pm

kibaris έγραψε:...και όμως, ρώτησα στην Μεταμόρφωση, και μου είπαν οτι αν μείνεις μέσα σε λάσπη (βαθειά) θα περάσει νερό από τις βαλβίδες εκτόνωσης. Σωστό? Ισως σωστά μου τις άλλαξαν και μου τις χρέωσαν.
αλέκος

Αυτο το θεμα με τις βαλβιδες εκτονωσης κ την εισοδο νερου στα διαφορικα εχει συζητηθει τοοοοοσες φορες......
Ναι περναει νερο.... μπορει να μην κολλαγες απλα να περναγες κ παλι να τραβαγε νερο μεσα.

Οχι δεν ειναι σε στεγανο μερος οι βαλβολινες, απλα με καλες τσιμουχες κ ψηλα τα αναπνευστικα εχεις ελαχιστες πιθανοτητες να βαλεις νερο.

Παντως ειδικα στην περιπτωση σου αφου εχανες βαλβολινες απο την τσιμουχα ειναι λογικο να μπορει ευκολα κ το νερο να περασει προς τα μεσα κι απο κει!!

Ασχετα απο αυτο ομως πιστευω οτι με αλλαγη τσιμουχας θα αλλαζαν κ βαλβολινες η τουλαχιστον θα συμπληρωναν παρα πολυ ..... δεν ξερω αν ειναι λογικο που στο χρεωσαν....
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό kibaris » Τετ Απρ 29, 2009 1:37 pm

Mitsos-Feroza έγραψε:Ασχετα απο αυτο ομως πιστευω οτι με αλλαγη τσιμουχας θα αλλαζαν κ βαλβολινες η τουλαχιστον θα συμπληρωναν παρα πολυ ..... δεν ξερω αν ειναι λογικο που στο χρεωσαν....

Μου είπαν οτι οι βαλβολίνες στο βοηθητικό (που ήταν φθαρμένη η τσιμούχα) είναι ανεξάρτητες από τις βαλβολίνες στο κεντρικό διαφορικό, επομένως λόγω αντικατάστασης τσιμούχας θα συμπληρωναν και μάλιστα μόνο στο βοηθητικό διαφορικό. Ίσως ακούγεται λογικό?
α.
Άβαταρ μέλους
kibaris
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Τετ Απρ 29, 2009 2:05 pm

kibaris έγραψε:
Mitsos-Feroza έγραψε:Ασχετα απο αυτο ομως πιστευω οτι με αλλαγη τσιμουχας θα αλλαζαν κ βαλβολινες η τουλαχιστον θα συμπληρωναν παρα πολυ ..... δεν ξερω αν ειναι λογικο που στο χρεωσαν....

Μου είπαν οτι οι βαλβολίνες στο βοηθητικό (που ήταν φθαρμένη η τσιμούχα) είναι ανεξάρτητες από τις βαλβολίνες στο κεντρικό διαφορικό, επομένως λόγω αντικατάστασης τσιμούχας θα συμπληρωναν και μάλιστα μόνο στο βοηθητικό διαφορικό. Ίσως ακούγεται λογικό?
α.

Βοηθητικο κ κεντρικο διαφορικο δεν ειναι το ιδιο?
Η ειναι πολυ πρωι για μενα κ δεν εχω επαφη με το περιβαλλον??
Παντως ο αναπνευστηρας του βοηθητικου ειναι απιθανο να σου πηρε νερα γιατι ειναι τοσο ψηλα που θα επρεπε να πλυμμηρησεις την μιση καμπινα για να βρεις νερα εκει!!!
Μαλλον τα νερα τα πηρε απο την τσιμουχα....

Εγω για τα αναπνευστικα αναφερομουνα στο πισω κ το μπρος διαφορικο κ οχι στο κεντρικο.
Μηπως σου συμπληρωσανε στο κεντρικο που αλλαξανε την τσιμουχα κ αλλαξανε βαλβολινες στο πισω που ειχε παρει νερα?
Μονο ετσι μου ακουγεται λογικο!
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό kibaris » Τετ Απρ 29, 2009 2:51 pm

όσο πάει μπερδεύομαι πιό πολύ...
1. Το νερό έφτασε 10εκ. πάνω από τον κάτω αρμό της πόρτας (ναι, μπηκε νερο στην καμπίνα)
2. Βοηθητικό διαφορικό (με την φθαρμένη τσιμούχα), λέω αυτό που ειναι στο κέντρο του αυτοκινήτου, κάτω από την καμπινα και λιγο δεξιά.
3. Το κεντρικό διαφορικό ούτε ξέρω που είναι...
α.
Άβαταρ μέλους
kibaris
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό Mitsos-Feroza » Τετ Απρ 29, 2009 2:59 pm

kibaris έγραψε:όσο πάει μπερδεύομαι πιό πολύ...
1. Το νερό έφτασε 10εκ. πάνω από τον κάτω αρμό της πόρτας (ναι, μπηκε νερο στην καμπίνα)
2. Βοηθητικό διαφορικό (με την φθαρμένη τσιμούχα), λέω αυτό που ειναι στο κέντρο του αυτοκινήτου, κάτω από την καμπινα και λιγο δεξιά.
3. Το κεντρικό διαφορικό ούτε ξέρω που είναι...
α.

Ωραια... τωρα το ξεκαθαριζουμε το τοπιο ....
Ακου:
Το αμαξι σου εχει 3 διαφορικα.
Μπροστινο, πισινο κ κεντρικο.
Το κεντρικο η κεντρικο το πεις, η μεσσαιο το πεις, η βοηθητικο το πεις η τρανσφερ το πεις ενα κ το αυτο ειναι!!!
(Οι γνωστες μην βιαστειτε να με κυνηγησετε... ναι η καθε μια ονομασια παραπεμπει στον διαφορετικο τροπο λειτουργειας αλλα μια η αλλη το ιδιο πραγμα ειναι "αυτο το κατω απο την καμπινα στο κεντρο κ λιγο δεξια")

Για να παρει νερα το αναπνευστικο του κεντρικου λοιπον πρεπει το νερο να ερθει καπου στα μισα της πορτας υπολογισε!!!! Ειναι απιθανο κατ'εμε να γινει κατι τετοιο γιατι σε αυτο το υψος νερου θα εχεις χιλια δυο αλλα προβληματα πριν απο την εισοδο των νερων απο το αναπνευστικο!!!
Οποτε αν το κεντρικο σου πηρε νερα, τοτε ναι τα πηρε απο την τσιμουχα.

Γι αυτο λεω εγω το πιθανοτερο ειναι να αλλαξανε τις βαλβολινες του κεντρικου επειδη αλλαξανε την τσιμουχα κ τις βαλβολινες του πισω διαφορικου γιατι αυτες βαζουνε νερα για πλακα απο τα αναπνευστικα απο το κολλημα.
Αλλιως απλα θελανε να σου χρεωσουνε τις βαλβολινες κ βρηκανε αφορμη!!
Mitsos-Feroza

Δημοσίευσηαπό kibaris » Τετ Απρ 29, 2009 3:17 pm

Σε ευχαριστώ, βρε feroza, τείνω να οδηγηθώ οτι σωστά με χρεώσαν εκτός από λίγες βαλβολίνες συμπλήρωσης του κεντρικού... (αλλοιώς, απλά ήταν της μοίρας γραφτό... )
Που τα ξέρεις όμως, όλα αυτά εσύ βρε παιδάκι μου... Εγκυκλοπαίδια αυτοκινήτου εισαι!
α.
Άβαταρ μέλους
kibaris
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Επόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες