Dimitris_T έγραψε:Απ' ότι κατάλαβα από το αρχικό post του Πάνου, δεν ψάχνει για λογισμικό backup, αλλά για λογισμικό συγχρονισμού αρχείων: πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, μιας και το backup χρησιμοποιείται για την λήψη αντιγράφων ασφαλείας (backups επί το ελληνικότερον) του σκληρού δίσκου, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η χρησιμότητά του είναι ότι μπορείς να επαναφέρεις τα δεδομένα του δίσκου σου όπως αυτά ήταν την στιγμή που πήρες το backup, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ποτέ δεν παίρνεις backup στο ίδιο μαγνητικό μέσο κάθε μέρα (αν πρόκειται για καθημερινό backup). Ένα σχήμα που χρησιμοποιείται είναι π.χ. να παίρνεις backup σε δύο εξωτερικούς δίσκους (ή μαγνητικές ταινίες για τους παλιότερους): στον ένα την Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και στον άλλο την Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Τα δεδομένα του backup επίσης δεν διαβάζονται «απ' ευθείας», αλλά ανακτώνται με ειδική διαδικασία (restore) κάθε λογισμικού. Το πλεονέκτημα του backup δηλ. είναι ότι μπορείς να επαναφέρεις τα δεδομένα σου σε προηγούμενη κατάσταση που κυμαίνεται - ανάλογα με το σχήμα που ακολουθείς - από μία έως αρκετές ημέρες. Επιπλέον η διαδικασία backup είναι σαφώς πιό χρονοβόρα (μπορεί όμως να αυτοματοποιηθεί κια να τρέχει σε μη εργάσιμες ώρες), ιδίως όταν παίρνεις full backup (full backup παίρνεται συνήθως μία φορά την εβδομάδα, ενώ τις καθημερινές παίρνεις incremential backup). Για τους λόγους αυτούς - και μερικούς ακόμη - η διαδικασία backup ακολουθείται συνήθως από εταιρείες με σημαντικό και πολύτιμο όγκο δεδομένων, απαιτεί αυστηρό πρωτόκολλο και τα σχετικά λογισμικά κοστίζουν ακριβά.
Το λογισμικό συγχρονισμού αρχείων έχει τελείως διαφορετική λογική και λειτουργία. Αποσκοπεί - και είναι χρήσιμο - στον συγχρονισμό των αρχείων διαφορετικών Η/Υ (π.χ. γραφείο - σπίτι - φορητός), ώστε να είσαι σίγουρος ότι δουλεύεις κάθε φορά με την τελευταία έκδοση του αρχείου που θέλεις. Είναι απλούστερο στη χρήση (τα αρχεία είναι άμεσα αναγνώσιμα και η προσπέλασή τους δεν απαιτεί ειδικό λογισμικό ούτε ειδική διαδικασία ανάκτησης - restore), αλλά το μειονέκτημά του είναι ότι χάνεις ουσιαστικά τις προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων (μένουν για λίγο βέβαια στον κάδο ανακύκλωσης, μέχρι τον επόμενο συγχρονισμό).
Ααααα γεια σου!!!!
Αυτό θέλω να κάνω...... και κατέληξα εκεί γιατί δεν με ενδιαφέρει το "ιστορικό" αρχείων στο backup.... Διότι προφανώς και ΔΕΝ έχω υπαλλήλους να θέλω να προσέχω τυχόν μ@λ@κί@ τους και να την επαναφέρω....
Όταν είχα πάρει έναν εξωτερικό σκληρό 2ΤΒ είχε μαζί και πρόγραμμα για backup (το Seagate Dashboard) και η μ@λ@κί@ στο "Continues backup" καταλήγει να προσθέτει κάθε φορά όγκο δεδομένων στον 2ΤΒ εξ. σκληρό με αποτέλεσμα μετά από 1 μήνα να γεμίζει

Τα συνολικά δεδομένα να φανταστείς που θέλω να έχω backup είναι το πολύ 130GB όλα κι όλα....

Άρα ψάχνω για MIRROR πρόγραμμα αλλά και να μην τρέχει συνέχεια.... σε κάθε startup των Windows μου φτάνει.... Να γλυτώσω τα αρχεία μου σε περίπτωση crash των σκληρών θέλω μόνο....
Κάτσε να δω πως θα πάει με αυτό που κάνω τώρα....DimitrisGV έγραψε:Μια και ενδιαφέρθηκες για τις εντολές DOS, να πώ ότι το πρόβλημα των 260 χαρακτήρων μπορει να λυθεί με την εντολή subst (ίσως και με την εντολή assign, δεν είμαι όμως σίγουρος)
Αν επιμείνεις σε αυτό και θέλεις βοήθεια,![]()
Αλήθεια, για αυτό ρε Δημήτρη:
τι λες?panoshm έγραψε:Το ερώτημα είναι:
έχω φτιάξει 3 "σενάρια" με 3 διαφορετικά batch files και έχω φτιάξει 3 TaskSchedulers που τρέχουν στο Windows startup... 15min μετά το startup, για να έχει "φορτώσει" ο υπολογιστής ότι άλλο χρειάζεται στο startup και μετά να "ασχοληθεί" με τα backup
Κάθε "σενάριο" φυσικά χρησιμοποιεί το ίδιο πρόγραμμα (freefilesync)... αν δεν έχει τελειώσει ακόμα το 1ο και έρθει η "ώρα του" να ξεκινήσει το 2ο, θα ξεκινήσει ή θα γίνει καμιά διένεξη? Αφορούν διαφορετικούς σκληρούς και προορισμούς το κάθε "σενάριο" απλά δεν ξέρω αν σε TaskScheduler μπορεί να "ανοίξει" 2 φορές το ίδιο πρόγραμμα... Χειροκίνητα το άνοιξα 2 φορές και έκανα ταυτόχρονα compare σε 2 σενάρια και πάει μια χαρά.....