Έχουμε και λέμε...
Απ'ότι έχει προταθεί εδώ για το συγκεκριμένο ζήτημα, δύο αντιμετωπίσεις παίζουν: α) αλλαγή ψυγείου και β) καθαρισμός ψυγείου και συντήρηση με ειδικά υγρά (π.χ. Protec). Όπως θα είδατε και στην πιο πάνω δημοσίευσή μου, κι εγώ μέχρι πρότεινος ήμουν υπέρ της 1ης λύσης και μάλιστα ετοιμαζόμουν εντός λίγων ημερών να αλλάξω ψυγείο, ως λύση. ΟΜΩΣ ξαναείδα (ως ανήσυχο πνεύμα...) τη δημοσίευση ενός χρήστη από το forum "to4x4" και ξανα-το-έψαξα.
Από πληροφορίες λοιπόν που πήρα από: α) τεχνικό της Protec στη Θεσ/νίκη (τηλ/κή επικοινωνία) και β) κατασκευαστή - επισκευαστή ψυγείων, προέκυψε το εξής, το οποίο και
αναιρεί την παλαιότερη δημοσίευσή μου:
Αν το ψυγείο είναι σε καλή κατάσταση (δλδ δεν έχει βουλώσει εντελώς και δεν έχει πιάσει πολλή "μάκα") τότε η λύση είναι ένας καθαρισμός του ψυγείου (εγώ θα χρησιμοποιήσω το Protec Radiator Flush που είναι για πλύσεις), πλήρωσή του με παραφλού-νερό και προσθήκη του Protec Radiator Conditioner. Κάθε έτος συμπληρώνουμε κι ένα μπουκαλάκι conditioner

. Κάθε 2 χρόνια που αλλάζουμε αντιψυκτικό, επαναλαμβάνουμε πλύση κλπ, όπως πιο πάνω. Για καθαρισμό ψυγείου μου ζήτησαν 40 ευρώ (άντε να πάρει άλλα 10 για λύση-αρμολόγηση). Από τη λύση αγοράς νέου ψυγείου που κάνει τουλάχιστον 150 ευρώ (μη γνήσιο, 310 ευρώ από Suzuki), νομίζω ότι η αντιμετώπιση αυτή (καθαρισμός, κλπ), εκτός από σωστότερη, δεν έχει σαφώς καμία σχέση οικονομικά. Και λέω "σωστότερη" γιατί το πρόβλημα με τα ιζήματα και τη μάκα γενικώς λόγω ηλεκτρόλυσης, δεν γεννιέται μέσα στο ψυγείο

Απλά εκεί καταλήγουν όλες οι επικαθίσεις γιατί το ψυγείο λειτουργεί σα σουρωτήρι (φίλτρο). Οπότε και ψυγείο ν'αλλάξει κανείς, το πρόβλημα με τις ηλεκτρολύσεις θα συνεχίσει να υφίσταται και να βουλώνει και το καινούργιο ψυγείο με το χρόνο
Τώρα
αν το ψυγείο δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλάζουμε ψυγείο και προσθέτουμε το conditioner
οπωσδήποτε (κατ'εμέ).
Τέλος, όταν κάνω τον καθαρισμό και προσθέσω και το conditioner, ό,τι εντυπώσεις έχω θα σας τις πω.