από libero » Τρί Μαρ 19, 2013 9:34 pm
Εμένα προσωπικά με χαλάει. Εκτός από το αλληγορικό μέρος, φυσικά.
Με χαλάει γιατί η βουλή, ως κτίριο, την επιβλητικότητά της δεν την κέρδισε λόγω αυτών που είναι μέσα. Την κέρδισε όταν πολλοί αξιότιμοι προκάτοχοι αυτών, έγραψαν και ψήφισαν ένα σύνταγμα.
Με χαλάει γιατί όταν αυτοί ψήφιζαν το σύνταγμα, στο μυαλό τους είχαν θεμελιώδη από την αρχαιότητα. Είχαν τη φιλοσοφία με το μέρος τους. Είχαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως αρχή τους.
Με χαλάει γιατί το να διαλυθεί ένα κτίριο το οποίο αντιπροσωπεύει ότι καλύτερο έχει διαχρονικά η Ελλάδα θα δώσει βήμα σε όλους αυτούς που θέλουν το χάος. Και θα χτίσουν ένα άλλο κτίριο το οποίο θα είναι χειρότερο από το στρατηγείο της Βέρμαχτ.
Αντιθέτως, αλληγορικά δε με χαλάει, όπως έλεγα, καθόλου. Δε με χαλάει γιατί ζω ακόμη με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να τους πετάξουμε έξω όλους αυτούς που βρώμησαν τα έδρανα, που διασπάθισαν όλα τα δικαιώματα και όλα τα χρήματα των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν αυτούς ως εκπροσώπους τους για να συνεχίσουν τα θεμελιώδη της Δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο. Δε με χαλάει γιατί πιστεύω ότι υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα και κάποια στιγμή πολύ κοντινή θα πάρει στα χέρια της την ευθύνη και τα δικαιώματά της και θα δράσει όπως πρέπει απέναντι σε αυτούς τους λοιδωρούς της ζωής μας. Και δε με χαλάει γιατί νομίζω ότι ακόμη κι αν την ιστορία την γράφουν οι νικητές, αυτή είναι καταδικασμένη να γίνει διδακτέα ύλη και να τη μάθει όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται, ενώ όταν οι ηττημένοι γράφουν ιστορία γίνεται μύθος και κρατάει εις τους αιώνας των αιώνων.
Δεν κάνω πολιτική σε μπλογκ με αυτοκίνητα...Απλώς νομίζω ότι ακόμη και σε ένα μπλογκ με αυτοκίνητα πρέπει να υπάρχει η δύναμη της υποστήριξης της δημοκρατίας όπως αυτή μας έχει κληροδοτηθεί...