Καλησπέρα σας
Η λύση με τους αποστάτες που μου είχε προτείνει ο φίλος Κυριάκος κράτησε μια χαρά για 3 χρόνια αλλά πλέον το vitaraki έκατσε πάλι
και λέω να το μαζέψω όσο μπορώ και μου το επιτρέπει η τσέπη μου.
Πήρα σήμερα ελατήρια KYB +6cm ασημί απο Sportage απο την προσφορά για τα μέλη που είχε βγάλει ο Ηλίας ( liakos.gv.2.5 )
θα τα άλλαζα διότι και στο ΚΤΕΟ που το πέρασα μου είπαν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Θέλω να αλλάξω όμως και τα ελατήρια, πριν κανα μήνα που πήγα να μου φτιάξουν την εξάτμιση παρατήρησα ότι τα ελατήρια δεν ήταν
ίσια, είχαν μια μικρή καμπυλότητα σαν το ακορτεόν :)
Μέχρι στιγμής έχω βρει τις δύο παρακάτω λύσεις.
Στο κατάστημα
http://www.xtreme4x4.gr/ μου είπε ότι υπάρχουν ελατήρια τα οποία είναι ενισχυμένα με κόστος 195€ ( τα δυο πίσω) δωρεάν εργασία
Μου ανέφερε ότι τα αμορτισέρ έχουν πάρει αυτή την καμπυλότητα διότι έχουν κάτσει και λόγω των αποστατών.
Σε κατάστημα με ανταλλακτικά που ρώτησα σήμερα στην Στρατηγου Καλάρη ο ιδιοκτήτης πήρε τηλ. την MUD και του είπαν ότι δεν έχουν
ελατήρια μακρύτερα- ενισχυμένα για vitara και ότι βγάζουν κάποια ελατήρια που μπαίνουν επιπρόσθετα με τα μαμα ελατήρια ( το ένα μέσα στο άλλο απ οτι καταλαβα) και είναι για να δέχεται το αμάξι μεγαλύτερο φορτίο χωρίς να κάθεται. κόστος 120€ + 30€ εργασία
Υπάρχει κάποια άλλη λύση να προτέινετε εσείς για πίσω ελατήρια ?
Δεν θέλω να ξεφύγω σε κόστος διότι πρέπει να αλλάξω και τα λάστιχά ( ~400€) εξάτμισή ( 100 - 120 €) και κάτι αλλά μαζέματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δημήτρης