από iakgia » Τετ Φεβ 06, 2013 12:03 am
[video]http://www.youtube.com/watch?v=1ldl01tUaM4[/video]
Καλησπέρα,
χρόνια τώρα αναρωτιέμαι εάν τα βελτιωτικά λιπαντικού (friction reducer-oil additive-oil treatment) αξίζουν τα λεφτά τους ή πρόκειται για μία απάτη !!
υπάρχουν πολλές μάρκες STP-LIQUI MOLY-ACTIV8-ZX1-XADO κτλ κτλ .. παραπάνω έχω το λινκ με βίντεο απο το ACTIV8 ....!!
αφού το θέμα είχε εξασθενίσει απο το μυαλό μου ...έτυχε πριν μερικές εβδομάδες να δώ ένα επεισόδιο των Mythbusters -Discovery channel στο οποίο δοκίμασαν ένα τέτοιο αμερικάνικο προϊόν..!!
Σε 2 ολόιδια αυτοκίνητα υποβάλλοντας τα σε διάφορα τεστ (το ένα με χρήση oil additive ,ενώ στο άλλο όχι)...το τελευταίο εκ των οποίων ήταν ενώ είχαν συμπληρώσει τέτοιο προιόν στον ένα απο τους 2 κινητήρες , θα άδειαζαν τα κάρτερ για να τρέξουν τα αυτοκίνητα με αδειανό κάρτερ.
το αποτέλεσμα ήταν το ένα αυτοκίνητο (αυτό χωρίς βελτιωτικό) να αντέξει μόλις ένα γύρο βγάζοντας καπνούς και κροταλίζοντας σαν τενεκές , ενώ το άλλο με το βελτιωτικό άντεξε πολύ περισσότερο (περίπου 10 γύρους) μέχρι να τα φτύσει.
Επειδή τελευταία με γαργαλάει η τσέπη μου ....αλλά δεν θέλω να "πετάξω" χρήματα . καθώς αυτά τα βελτιωτικά είναι πανάκριβα .....
....Ρωτάω μήπως κάποιος απο τα παιδιά το έχει δοκιμάσει η έχει ακούσει κάτι σχετικό αλλά επιβεβαιωμένο...!!Αξίζει τον κόπο.....??????????
Τελευταία επεξεργασία από
nick_89 και Τετ Φεβ 06, 2013 1:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διορθώθηκε το βίντεο
VITARA JLX 1.6 16v 5d 180.000χλμ Ιάκωβος
ΑΠΛΩΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ !!! ...ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ....!!!