Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους τους φίλους!
Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός παλαιού τρίθυρου GV απροβλημάτιστο μέχρι σήμερα και απόλυτα ικανοποιημένος για τις δυνατότητες που μου προσφέρει!! Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι μετατροπές έχουν γίνει στην ανάρτηση-ελαστικά μέχρι σήμερα ώστε να καταλάβετε και να με βοηθήσετε καλύτερα στις απορίες και τους προβληματισμούς μου..
1) Αρχικά τοποθετήθηκαν Mad ελατήρια +5, Kayaba αμορτισέρ και 215/70-16 BF A/T..
Πολύ ωραίο εμφανισιακά αποτέλεσμα αλλά στον δρόμο και εκτός αυτού τα αμορτισέρ δεν αποκρίνονταν καθώς ήταν λάθος διάστασης για τα εν λόγω ελατήρια.. Τα ελαστικά εξαιρετικά και η κατανάλωση είχε διαφοροποιηθεί ανεπαίσθητα..
2) Προσθήκες ελατηρίων για επιπλέον ύψος, νέα αμορτισέρ πάλι Kayaba με προσθήκες για μήκος τα μπροστινά ενώ μεγαλύτερα απο πριν τα πίσω και με κάτω προσθήκες που διόρθωναν και την γωνία στην οποία δουλεύουν..Επιπλέον προστέθηκαν βάσεις χαμηλώματος (αν το ερμηνεύω σωστά) μπροστινού διαφορικού, καμπερόβιδες, αποστάτης κεντρικού άξονα διαφορικού και επειδή έπρεπε να φαρδύνει δεξιά και αριστερά αποστάτες τροχών 3,2 εκ..
Το 2 πακέτο επιμελήθηκε και τοποθετήθηκε απο τον γνωστό σε όλους μας Κυριάκο Αθανασίου για τον οποίο δεν χρειάζονται συστάσεις ωστόσο όμως άλλο ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο Κυριάκο παρ'όλο τον καιρό που έχει περάσει..
Κι αφού σας ζάλισα με την φλυαρία μου σας παραθέτω τις απορίες μου και σας καλώ για κάτι που ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε..Το όλο σκεπτικό αφορά την απόκτηση 15'' ζάντας για (215/75-15) ελαστικά και κατάργηση των αποστατών τροχού με αυτή την ευκαιρία.Οι λόγοι είναι η ευκολότερη εύρεση ελαστικών στη διάσταση και η όσο το δυνατόν λιγότερη μεταβολή απο την αρχική διάσταση. Και εκφράζω τα εξής:
Για 15'' ζάντα εννοείτε..
1) Μήπως θα ήταν καλύτερα με τις νέες ζάντες να καταργήσω τους αποστάτες τροχών?? και αν ναι..
2) Τι φάρδος και πόσο αρνητικό offset θα πρέπει να έχουν οι νέες ζάντες ώστε να βγαίνουν εκτός των φρυδιών όπως τώρα??
3) Τέλος επειδή μελλοντικά θα αλλαχτούν ψαλίδια, θα γίνουν ρυθμιζόμενα τα πίσω μπράτσα, η πανάρ καθώς θα κάνω κι ένα bodylift 2-3 εκ το πολύ αν αλλαχτούν τότε τα ελαστικά (που θα αλλαχτούν δλδ) θα είναι αρκετή η ζάντα για να υποστηρίξει μεγαλύτερα ελαστικά?? Και αναφέρομαι στο φάρδος εννοείτε..
Να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά για όποια βοήθεια σας και ένα μεγάλο μπράβο για την κοινότητα που έχετε δημιουργήσει συγκεντρώνοντας πάρα πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και πάνω απο όλα στην καλή παρέα που κάνετε και ξέρετε να περνάτε καλά..Καλή συνέχεια!!