βαλε 25 το πολυ και θα εισαι κομπλε...
Λευτερης έγραψε:...Εκεινη την ημερα που ειχα γραψει αυτο εκανα 100χλμ Αθηνα-Κορινθο, δηλ. σε δρομο "αεροδρομιο". Τις επομενες μερες που κυκλοφορησα σε επαρχιακο δικτυο που διαβαινω πολυ συχνα, αρα μπορω να κρινω την αποσβεση στις γνωστες ανωμαλιες του δρομου αρχισα να διαπιστωνω οτι το αμαξι χοροπηδαει. Τοτε αρχισε το "γλεντι"....
Λευτερης έγραψε:Παιδια θα κανω οτι χρειαζεται για να βελτιωθει η ανεση.
Φιλε Νικο ειχα γραψει...........
.......Αλλιως θα παω να βαλω αεραναρτηση να τελειωνω με ανεση, υψος και ολα
char έγραψε:Λευτερης έγραψε:...Εκεινη την ημερα που ειχα γραψει αυτο εκανα 100χλμ Αθηνα-Κορινθο, δηλ. σε δρομο "αεροδρομιο". Τις επομενες μερες που κυκλοφορησα σε επαρχιακο δικτυο που διαβαινω πολυ συχνα, αρα μπορω να κρινω την αποσβεση στις γνωστες ανωμαλιες του δρομου αρχισα να διαπιστωνω οτι το αμαξι χοροπηδαει. Τοτε αρχισε το "γλεντι"....
Έτσι εξηγείται...![]()
Πάντως, σε πρώτη φάση, μείωσε την πίεση σε 25 Psi και πες μας αν είδες διαφορά.
Επίσης, αν μπορέσεις, έλα σε κάποιο από τους καφέδες μας με το αυτοκίνητο.
Πολύ θα ήθελα να το οδηγήσω, για να καταλάβω τι εννοείς. Και να οδηγήσεις κι εσύ το δικό μου, φυσικά!
A7PILOT έγραψε:Λευτερης έγραψε:Παιδια θα κανω οτι χρειαζεται για να βελτιωθει η ανεση.
Φιλε Νικο ειχα γραψει...........
.......Αλλιως θα παω να βαλω αεραναρτηση να τελειωνω με ανεση, υψος και ολα
Για πες....... για πες.......
Λευτερης έγραψε:Ειναι πολυ φυσιολογικο λοιπον το κατα πολυ ελαφρυτερο 3θυρο να "πηδαει" σα παραφουσκωμενη μπαλα του μπασκετ και να εχει πολυ σκληρες κι αποτομες αποσβεσεις. Εδω λοιπον το θεμα της ανεσης δε χωραει υποκειμενισμους. Εξαλλου εγω το συγκρινω εργοστασιακα που σιδερωνε την ασφαλτο ενω τωρα απλως χοροπηδαει στην ασφαλτο. Εκτος δρομου αν δεν φορας ζωνη και παντα χωρις να το επιδιωξεις απλα απογειωνεσαι απο το καθισμα σου. Οταν λενε οτι με αυτο το συνδυασμο το αμαξι γινεται σκληρο, πρεπει να συμπληρωνουμε οτι στο 3θυρο γινεται παρα πολυ σκληρο, κατι που δυστυχως το διαπιστωσα και το εμαθα κατοπιν της τοποθετησης..
a.antonisvitara έγραψε:Επιτέλους μπήκε η ανάρτηση και ησύχασα . mad ελατήρια+προσθήκες στα πίσω ελατήρια λαστιχένιες ,kyb αμορτισέρ με αποστάτες εμπρός.
Σήμερα έκανα τα πρώτα μου τεστ και το αμάξι είναι πάρα πολύ καλό σε όλα. Στην άσφαλτο είναι πολύ σταθερό ,στις λακούβες και σαμαράκια γλύκανε αρκετά και καμία σχέση με αυτά που διάβαζα οτι θα είναι κούτσουρο . Απλά είναι σφιχτό και συμπαγές . Στο χώμα μπορώ να πω ότι είναι πολύ πολύ καλύτερο απο πρίν . Καταρχήν δεν κοπανάει ,δεν χωροπηδάει σαν μπάλα και είναι πολύ πιο ήσυχο από πρίν . ok δεν είναι σαν τα όμε στο χώμα αλλα είναι καλό σε όλα ,και είμαι αρκετά αισιόδοξος οτι τα αμορτισέρ θα κρατήσουν τα διπλάσια χιλιομετρα με τα μισά λεφτά. Πάντως όπως μου έγραψε ο lyggas ,όντως πρέπει να είναι η χρυσή τομή. Σάς ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας και επαναλαμβάνω οτι το καλό και το κακό είναι υποκειμενικό ,ανάλογα με τις ορέξεις και τα γούστα του καθενός . όταν τα καταφέρω θα βάλω και καμιά φωτογραφία.
nidi έγραψε:Είναι πολύ άσχημο να προχωράμε σε αφορισμούς/μηδενισμούς/ισοπεδοτισμούς, μιας και από τη στιγμή που επεμβαίνουμε σε κάτι εργοστασιακό, κάθε φορά θα προκύπτει κάτι νέο.. ΕΝΤΕΛΩΣ μοναδικό, υποκειμενικό και απίστευτα σχετικό...
Από τη στιγμή που βάζουμε το χέρι στην τσέπη αλλά έχουμε ταυτόχρονα και το μεράκι να βελτιώσουμε πραγματάκια, αναλαμβάνουμε όλα τα ρίσκα και τις ευθύνες.. ο KON.GV έχει μιλήσει εδώ μέσα πολλές φορές για τις ευθύνες που συνοδεύουν οποιαδήποτε βελτίωση/μετατροπή..
Φιλικά.
Nikos
nidi έγραψε:Λευτερης έγραψε:Ειναι πολυ φυσιολογικο λοιπον το κατα πολυ ελαφρυτερο 3θυρο να "πηδαει" σα παραφουσκωμενη μπαλα του μπασκετ και να εχει πολυ σκληρες κι αποτομες αποσβεσεις. Εδω λοιπον το θεμα της ανεσης δε χωραει υποκειμενισμους. Εξαλλου εγω το συγκρινω εργοστασιακα που σιδερωνε την ασφαλτο ενω τωρα απλως χοροπηδαει στην ασφαλτο. Εκτος δρομου αν δεν φορας ζωνη και παντα χωρις να το επιδιωξεις απλα απογειωνεσαι απο το καθισμα σου. Οταν λενε οτι με αυτο το συνδυασμο το αμαξι γινεται σκληρο, πρεπει να συμπληρωνουμε οτι στο 3θυρο γινεται παρα πολυ σκληρο, κατι που δυστυχως το διαπιστωσα και το εμαθα κατοπιν της τοποθετησης..a.antonisvitara έγραψε:Επιτέλους μπήκε η ανάρτηση και ησύχασα . mad ελατήρια+προσθήκες στα πίσω ελατήρια λαστιχένιες ,kyb αμορτισέρ με αποστάτες εμπρός.
Σήμερα έκανα τα πρώτα μου τεστ και το αμάξι είναι πάρα πολύ καλό σε όλα. Στην άσφαλτο είναι πολύ σταθερό ,στις λακούβες και σαμαράκια γλύκανε αρκετά και καμία σχέση με αυτά που διάβαζα οτι θα είναι κούτσουρο . Απλά είναι σφιχτό και συμπαγές . Στο χώμα μπορώ να πω ότι είναι πολύ πολύ καλύτερο απο πρίν . Καταρχήν δεν κοπανάει ,δεν χωροπηδάει σαν μπάλα και είναι πολύ πιο ήσυχο από πρίν . ok δεν είναι σαν τα όμε στο χώμα αλλα είναι καλό σε όλα ,και είμαι αρκετά αισιόδοξος οτι τα αμορτισέρ θα κρατήσουν τα διπλάσια χιλιομετρα με τα μισά λεφτά. Πάντως όπως μου έγραψε ο lyggas ,όντως πρέπει να είναι η χρυσή τομή. Σάς ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας και επαναλαμβάνω οτι το καλό και το κακό είναι υποκειμενικό ,ανάλογα με τις ορέξεις και τα γούστα του καθενός . όταν τα καταφέρω θα βάλω και καμιά φωτογραφία.
Επανέρχομαι στο κομμάτι του κατά πόσο υποκειμενικός είναι ο ορισμός της άνεσης (και της αίσθησης της "μπάλας που χοροπηδάει") για την ίδια ανάρτηση (MAD-KYB) απλά κάνοντας παράθεση δύο διαφορετικών feedback που έδωσαν μέλη για το ίδιο αυτοκίνητο (GV 1.6 3Θ) με διαφορά ούτε 3 μηνών από τη δημοσίευση τους στο φόρουμ.
Και θα μου επιτρέψετε να καταθέσω και τη γνώμη μου περί υποκειμενικότητας..
Τίποτα δεν είναι ίδιο για τον καθένα μας. Αυτό που εγώ θεωρώ σφιχτό, ο τάδε μπορεί να το θεωρεί σκληρό.. και πάει λέγοντας..
Είναι πολύ άσχημο να προχωράμε σε αφορισμούς/μηδενισμούς/ισοπεδοτισμούς, μιας και από τη στιγμή που επεμβαίνουμε σε κάτι εργοστασιακό, κάθε φορά θα προκύπτει κάτι νέο.. ΕΝΤΕΛΩΣ μοναδικό, υποκειμενικό και απίστευτα σχετικό...
Από τη στιγμή που βάζουμε το χέρι στην τσέπη αλλά έχουμε ταυτόχρονα και το μεράκι να βελτιώσουμε πραγματάκια, αναλαμβάνουμε όλα τα ρίσκα και τις ευθύνες.. ο KON.GV έχει μιλήσει εδώ μέσα πολλές φορές για τις ευθύνες που συνοδεύουν οποιαδήποτε βελτίωση/μετατροπή..
Φιλικά.
Nikos
kaliakouda έγραψε:Λευτέρη διόρθωσε επ' ευκαιρία και το προφίλ σου ''μαμά ανάρτηση'' σίγουρα δεν έχεις πια
Καλορίζικη η ανάρτηση και θα την συνηθίσεις πιστεύω, αλλιώς υπάρχει και ο τρίτος δρόμος...
Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα
Γιωργος ΗΛΙΑΣ | Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm | Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!! |
makis_V | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am | Καλημέρα και καλό μήνα ! |
arahova | Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am | Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. |
antonis1627 | Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am | Καλημέρα σας και καλό μήνα. |
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες