Ας προσπαθήσω να συνεχίσω το έργο μου.
Ξέχασα λοιπόν, περνώντας από την Piazza Venezia και πριν πάω στο δρόμο που οδηγεί στο κολοσαίο να σας δείξω δύο σημαντικά πράγματα.
1ον το μπαλκόνι του διαμερίσματος του Ναπολέοντα. Εκεί στο βάθος που φαίνεται ένα πτυσόμενο μάυρο μπαλκόνι γωνιακό (στην πραγματικότητα είναι πράσινο. Αυτό λοιπόν είναι το μπαλκόνι του διαμερίμσατος του Ναπολέοντα που σήμερα είναι μουσείο
Και σε αυτή τη φώτο, όποιος έχει δει κάποιο ντοκυμαντέρ ή κάποια ταινία με τον Μουσολίνι, θα αναγνωρίσει ίσως(εγώ το είχα βγάλει και φάτσα κάρτα αλλά δεν μπορώ να βρω τη φωτογραφία, μην πω τίποτα για τη γκαντεμιά μου...) το γνωστό μπαλκόνι από το οποίο αυτός ο "καλός" κύριος έβγαζε λόγο και διέταζε τους πολίτες που με την τεράστια νοημοσύνη της εποχής τον υποστήριζαν και κραύγαζαν από κάτω. Κάτι σαν την Ελλάδα με της σημαίες κλπ κλπ
Κι ένας ιπτάμενος φίλος που δεν φαίνεται και πολύ καλά στη φωτογραφία, μέσα στο χορταράκι, νυχτερινή τσάρκα.
Και παρακάτω ο δρόμος προς το κολοσαίο που μερικοί το λένε κολοσιαίο
Κι εδώ ένα φιλαράκι μας. Το πετύχαμε εκεί μέσα στο κρύο. Κάτι δεν πήγε καλά και ήταν ξύπνιος τέτοια ώρα. Μόλις όμως άκουσε το χαρακτηριστικό θόρυβο από το iphone το έβαλε στα πόδια να κρυφτεί.
Και πάρτε τώρα και μπόλικο κολοσαίο από πολλές απόψεις και by night. Είναι τεράστιο, όμως, ε!!!
Μόλις έμαθα ότι ο πρωθυπουργός μας, είπε ότι η χώρα θα απογειωθεί το 2013, οπότε άνοιξα φτερά. Μπορεί να μη φαίνεται αλλά ζώνη φόρεσα.
Κι εδώ κάπου προσγειώθηκα και έβγαλα και την κλασσική φωτογραφία, που λέγαμε πιο πάνω.

- IMG_0566.JPG (33.87 KiB) 1027 προβολές
Η αψίδα του Κωνσταντίνου. Δε θα κάτσω να σας πω την ιστορία της Ρώμης. Ryanair, ταξιδάκι, να τα δείτε και μόνοι σας. Μη σας το χαλάω κιόλας.