Dimis έγραψε:ZΗΡΕΙΑ έγραψε:....και κατεργαζεται πανευκολα.....
Δεν μου λες φίλε μου ??? μήπως φθείρεται και ευκολα ???
για λέγε να ξέρουμε...
(επιπλεον μπορείς να μου πεις μερικές ιατρικές εφαρμογές που το χρησιμοποιείς...)
Ακουσε Δημοσθενη ...
Το υλικο αυτο στον τομεα μας μπορεις να το συναντησεις στις αρθρωσεις των μπρατσων του χειρουργικου προβολεα ( φωτός ) σαν παρεμβασμα για την αποφυγη τριβων και κατα συνεπεια φθορας .
Επισης σε αντιστοιχα σημεια σε μια χειρουργικη τραπεζα , ακομα και σε οδηγους απο ατερμονες κοχλιες ετσι ωστε να μην υπαρχει τριβη μεταλλου με μεταλλο . Οι παραπανω κοχλιες πραγματοποιουν τις κινησεις της τραπεζας , φαντασου κατι σαν μοτερ με μια χονδρη βιδα προσαρμοσμενη στον αξονα του .
Αυτες ειναι οι πιο πρακτικες εφαρμογες , που μπορουν να αντιλειφθουν οι περισσοτεροι .
Ειδικοτερα τωρα , στον τομεα μου ( οδοντιατρικα μηχανηματα ) , χρησιμοποιω το ΕΡΤΑΛΟΝ για να κατασκευασω πνευματικες βαλβιδες (ελεγχουν τη διελευση ή οχι νερου με εντολη αερα ) , βασεις για τα κοπτικα εργαλεια ( εκλα΄ι΄κευμενα τροχος ) , σε δοχεια αντισυπτικου υγρου , σε χειρολαβες υπερηχων ( φαντασου μια σωληνα που εσωτερικα τοποθετηται ενας πυρηνας που καταληγει σε ενα ξεστρο και εξωτερικα τιλυγεται ενα πηνειο που μεταφερει τη συχνοτητα της συσκευης επαγωγικα στο ξεστρο ... ) , και απειρες αλλες εφαρμογες .
Τελος το φθειρεται ευκολα ειναι σχετικο!
Δεν ειναι αθανατο . Απλα ο συνδιασμος του οτι ειναι ευκολα κατεργασιμο , οτι δεν οξειδωνεται , οτι ελαχιστοποιει τις τριβες όπου υπαρχουν , οτι ειναι ελαφρυ , οτι δεν μεταδιδει κραδασμους οπως τα μεταλλα κλπ. κλπ. , το κανουν ενα υλικο με πραγματικα τεραστιες σε ολο το ευρος της τεχνολογιας , εφαρμογες .
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
* Υψηλή μηχανική αντοχή, ακαμψία, σκληρότητα και δυσθραυστότητα
* Καλή αντίσταση σε κόπωση
* Υψηλή μηχανολογική συμπεριφορά
* Καλές ιδιότητες ολίσθησης Εξαιρετική αντίσταση σε φθορά
Ουφ! Με επηξες... Σαν να γυριζω 18 χρονια πισω , και αρχιζω τη διπλωματικη μου απο την αρχη...
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΛΑΚΑ - Ελπιζω ....να σας φωτισα!