AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide
? Updates every 5 Seconds
spiros76 έγραψε:Ex.kostas έγραψε:spiros76 έγραψε:τα νεότερα με τον χρονισμό των βαλβίδων δεν είναι και τα καλύτερα όπως και τόσες φορές. Το πήγα για ρύθμιση και μου τις ρυθμίσαν με ζεστό κινητήρα, με αποτέλεσμα με το που το βάλαμε μπροστά να χτυπάνε και πάλι, ο μηχανικός μου είπε να μην ανησυχώ οτι δεν παθαίνει τίποτα και να του το πάω την επόμενη μέρα από το πρωί να το ξαναρυθμίσει με κρύο κινητήρα όπως και έγινε! αφου λοιπόν την επόμενη μέρα παριμέναμε να κρυώσει καλά το ξαναρύθμισε λέγοντάς μου οτι τις ρύθμιζε με όσο πιο κλειστές μπορούσε στα διάκενα που έδεινε ο κατασκευαστής. το αποτέλεσμα ήταν οι βαλβίδες σαφώς να είναι καλύτερα αλλα όχι να μην ακούγονται.Πρόσεξα οτι εξέτασε πολύ προσεχτικά όλο το σύστημα των βαλβίδων για τυχών πατούρες στα μέταλα, μήπως υπήρχε κανένα σπασμένο ελατήριο επαναφοράς (αν δεν κανω λάθος έτσι μου το είπε), όλα μου είπε οτι δείχνουν να μην έχουν πρόβλημα. Απο τότε έχω κάνει περίπου 500χλμ και μπορώ να πώ οτι ακούγονται πάλι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο το πρωί και το οδηγώ, όταν πατάω το γκάζι για να επιταχύνει οι βαλβίδες ακούγοντε τόσο πολύ λες και βαράει μπιέλα.Όταν ζεσταθεί λιγάκι αυτό το φαινόμαινο σταματάει. Δεν ξέρω γιατί αλλα η απογοήτευση είναι μεγάλη.
κοίτα μην φταίει κάτι άλλο όπως τα κουζινετα της μπιελας στο στροφαλο
που χτυπάνε και όχι οι βαλβίδες .
φαντάζομαι οτι ο μηχανικός θα το επαιρνε χαμπάρι,τοσες φορες το άκουσε, τα κουζινέτα θα χτυπούσαν ακόμη και με ζεστή μηχανή, ο θόρυβος προέρχεται σίγουρα απο τις βαλβίδες απο ψηλά στη μηχανή, τα κουζινέτα είναι χαμηλά!!!!
είμαι παθών γι'αυτό το ανέφερα και για να το καταλάβει και να σιγουρευτεί ο μηχανικός σήκωσε το αμάξι και άκουγε από κάτω με ακουστικά κάθε κύλινδρο ξεχωριστά ενός εγώ ήμουν μέσα και πατούσα γκάζι.και μάλιστα την πρώτη φορά που πήγα δεν άκουγε τίποτα και την δεύτερη επέμενα να το ακούσει και ο αρχημηχανικος, γιατί μέσα στην καμπίνα ακουγόταν πιο έντονα κατά την επιταχυντή σε συγκεκριμένο εύρος στροφών και δεν με πιστευαν.