από gmak » Πέμ Νοέμ 29, 2012 8:58 pm
Λοιπόν πέρασα και εγώ στην πλευρά των ψηλωμενων...κατι η μαζωξη στο χιλιομοδι που ειδα τερατα και τερατα, κατι ο kopros στην ζηρεια...με βαλανε στην πριζα..ετσι το αποφασισα...
πρώτο βήμα να παραγγείλω τα συνεμπλοκ μπροστά οπού ήθελαν αλλαγμα..
δευτερο βημα να παραγγειλω μπροστα καμπεροβιδες απο το site bits4vits ..
τρίτο βήμα..λόγω του ότι έμενα για 4 χρόνια σε παραλία..τα συνεμπλοκ πισω και οι καμπεροβιδες ειχα γινει ενα...ειχαν σκουριασει...αποτελεσμα να τα παραγγειλω απο την σουζουκι ..
και βεβαια τεταρτο βημα και λιγο δυσκολο , η ευρεση των αμορτισερ...mud ελατηρια ηδη φοραγα...
αφου τα μαζεψα ολα...ηταν η στιγμη να αποφασισω το υψος στους αποστατες.."το 4 μπροστα 2 πισω" με ψιλοφοβισε μηπως εκανε σουζα το αμαξι...στις φωτο που εβλεπα κατα καιρους απο αλλα βιταρα, ηταν οριακα...τελικα το τολμησα και ψηλωσα 4 μπροστα και 2,5 πισω...το εκανα αυτο διοτι ειναι ευκολο να παω στα 2 εκ των υστερων αλλα δυσκολο να παω στα 2,5 μετα...
Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης για να καμπουριασει λιγο το αμαξι και να εισαι σουπερ ντουπερ ασφαλης το ιδεατο ειναι 3,5 μπροστα 2 πισω...μπορω να το κανω καποια στιγμη..αν δεν μου αρεσει το αποτελεσμα...
ο μαστορας δεν επελεξε τεφλον αλλα ενα μαυρο αυτολιπαντο υλικο(δεν το ξερω ακομη) με κωνους για τα αμορτισερ και κατι εξτρα βασεις για μπροστα...(λεπτομερειες δεν ξερω...δεν ειμαι μηχανικος...τον προετρεψα να μου πει ακριβως το υλικο για να σας το πω)...το αποτελεσμα ειναι οτι δεν φαινετε καν οτι εχουν μπει προσθηκες ενω μου εγγυηθηκε οτι ειναι πολυ καλυτερο και ασφαλεστερο απο το τεφλον.
το αμαξι εμεινε στο συνεργειο 2 μερες και ο μαστορας ταλαιπωρηθηκε πολυ στο να αλλαξει τα πισω συνεμπλοκ που ηταν κολλημενα..
επισης μου ειπε οτι κατα την γνωμη του τα ενισχυμενα συνεμπλοκ που εβαλα μπροστα εχουν το μειονεκτημα οτι αν κολλησει λασπη θα τριβεται το πλαστικο που ειναι γυρω..και με προετρεψε να το πλενω επιτοπου μετα απο βολτα...
Πρωτα από ολα το αποτελεσμα οπτικα μου αρεσε..οριακα "καμπουριαζει" και μου αρεσει..εκει που επαθα την πλακα μου ηταν οταν μπηκα μεσα..απο μεσα φαινετε ποσο "γαιδουρεψε"...ο μαστορας μου ειπε οτι αν και ειχε ενδοιασμους ως προς το ψήλωμα, το αποτελεσμα και το στησιμο ηταν επιτυχης και προπαντως ασφαλης...για πισω μου ειπε οτι το 2,5 ειναι οριακο..παραπανω δεν παει...
Στη βολτα που ακολουθησε και στην διαδρομη για το σπιτι μου, η συμπεριφορα του αυτοκινητου ηταν αψογη,αθορυβη και με αποσβεση στις λακουβες..επισης κατι που παρατηρησα ηταν οτι μειωθηκε ο θορυβος απο τα mud λαστιχα...αν δεν ειναι στην φαντασια μου υπαρχει η εξηγηση οτι μεγαλωσε η αποσταση απο τους θολους οποταν και ο θορυβος απομακρυνθηκε λιγακι...επαναλαμβανω μπορει να ειναι τις φαντασιας μου...τις επομενες μερες θα δειξει...οπως και θα σας εχω περισσοτερες πληροφοριες..
Φωτογραφιες απο αυριο....
αυτα....
Τελευταία επεξεργασία από
gmak και Πέμ Νοέμ 29, 2012 10:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά