Γνωρίζει κανείς τη συνδεσμολογία, που είναι η καλωδίωση, τι άλλο θα χρειαστώ και γενικότερα τα βήματα για να πετύχω αυτό που περιγράφω στο θέμα και να ανάβουν με το άνοιγμα των πορτών....? Ευπρόσδεκτες όλες οι απαντήσεις... Ευχαριστώ.
Η υποενότητα "Tutorials/How to's" , είναι για κάτι που φτιάξαμε και θέλουμε να δώσουμε αναλυτκές οδηγίες πως να το φτιάξουν και τα ενδιαφερόμενα μέλη , βήμα προς βήμα (ως αναφέρεται και στην επεξήγηση της υποενότητας ). Το θέμα σου σαν τεχνική ερώτηση ενός αξεσουαρ ,έχει θέση στον Εξοπλισμό - Αξεσουαρ των τεχνικών θεμάτων .
ειχα κ εγω led ταινιες σε μπλε χρωμα αλλα δεν ειχα μεινει ικανοποιημενος εβαλα τα παρακατω,τα οποια βεβαια τα βαζεις κ εξωτερικα στον προφυλαχτηρα( θα βαλω 2 στο πισω συνδεδεμενα με την οπισθεν) κ παρεχουν απλετο φως στο εσωτερικο. θα σου βαλω φωτο αυριο να δεις πως φωτανε μεσα στο αμαξι μου για να καταλαβεις http://www.ebay.com/itm/2PCS-3W-LED-Ult ... ea&vxp=mtr
Γνωρίζει κανείς τη συνδεσμολογία, που είναι η καλωδίωση, τι άλλο θα χρειαστώ και γενικότερα τα βήματα για να πετύχω αυτό που περιγράφω στο θέμα και να ανάβουν με το άνοιγμα των πορτών....? Ευπρόσδεκτες όλες οι απαντήσεις... Ευχαριστώ.
Η ledoταινία πωλείται με το μέτρο και μπορείς να την κόψεις σε μήκη ανά 3 led (από τον Μαρκίδη στην Ιερά οδό όμως )
και το σημείο όπου κόβεις:
100_8724-1-qpr.jpg (29.92 KiB) 3401 προβολές
Το (+) πρέπει να το ενώσεις με ένα λαμπτήρα εκεί κοντά (ακόμα και από το περιμετρικό φως του αναπτήρα (μην φοβάσαι για την ασφάλεια, το ρεύμα που τραβάνε τα led είναι ένα τίποτα--> 7,2W / 30 led "τραβάει"). Το (-) το ενώνεις σε μία βίδα για να κάνεις το "σώμα"
Δεν ξέρω αν η δικιά σου ταινία είναι μόνο λευκού χρώματος, αλλά υπάρχουν RGB (σαν αυτή που πήρα εγώ).... τι είναι αυτό?
Έχει τρία (-). Αν ενώσεις τα 3 (-) μαζί και "φύγουν" όλα μαζί να πάνε στη βίδα που λέω παραπάνω για να κάνει σώμα, βγάζει λευκό φως (απίστευτα δυνατό). Αν ενώσεις ένα (-) R, ή G, ή Β τότε έχεις ένα από τα 3 χρώματα (Red, Green, Blue)
Για φωτό από εγκατάσταση, μην περιμένεις, έχω τα συμπλάγκαλα
Α! Ξέχασα να σου πω..... για να ενώσεις την ledoταινία με καλώδια, χρειάζεσαι κολλητήρι-καλάι κλπ συμπράγκαλα ηλεκτρονικών, αν δεν έχεις ασχοληθεί με αυτά, πήγαινε σε κάποιον που ξέρει
Εμένα το πρόβλημά μου είναι με ποιο καλώδιο θα πρέπει να συνδέσω αυτό που αγόρασα ώστε να ανάβει και να σβήνει με τις πόρτες και πως θα το κάνω αυτό.Θα κόψω κάτι, θα ενώσω τι, κτλ. Άνοιξα κάτω από το τιμόνι να δω τι γίνεται από ασφάλειες κτλ, και δεν κατάλαβα τίποτα και δεν βρήκα άκρη. Αυτά..! Το βλέπω να πηγαίνω σε ηλεκτρολόγο, εάν δεν πάρω απάντηση εδώ..Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
Το (+) πρέπει να το ενώσεις με ένα λαμπτήρα εκεί κοντά (ακόμα και από το περιμετρικό φως του αναπτήρα (μην φοβάσαι για την ασφάλεια, το ρεύμα που τραβάνε τα led είναι ένα τίποτα--> 7,2W / 30 led "τραβάει"). Το (-) το ενώνεις σε μία βίδα για να κάνεις το "σώμα"
Αν δεν σε βοηθάνε αυτά, καλύτερα να πας σε ηλεκτρολόγο, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Αν δεν σε βοηθάνε αυτά, καλύτερα να πας σε ηλεκτρολόγο, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Ποιο περιμετρικό φως??? Επίσης, θέλω να ανάβει και να σβήνει με το άνοιγμα και το κλείσιμο των πορτών. Για να γίνεται αυτό, δεν θα πρέπει να το συνδέσω σε καλώδιο που να έχει σχέση με την πλαφονιέρα ή με τις πόρτες...?
3kalos έγραψε:Ποιο περιμετρικό φως??? Επίσης, θέλω να ανάβει και να σβήνει με το άνοιγμα και το κλείσιμο των πορτών. Για να γίνεται αυτό, δεν θα πρέπει να το συνδέσω σε καλώδιο που να έχει σχέση με την πλαφονιέρα ή με τις πόρτες...?
Άστο το περιμετρικό φως (δαχτυλίδι) του αναπτήρα, σε αυτό θα βοηθούσε αν έβαζες και ένα διακοπτάκι να το αναβοσβήνεις όποτε θέλεις ακόμα και με κλειστές τις πόρτες.... Για αυτό που θες εσύ, πρέπει όντως να πας καλώδιο στην πλαφονιέρα, ή στις πόρτες, που σημαίνει αρκετό ξήλωμα μοκέτας, πλαστικών κλπ...
Γενικώς, αν γνωρίζεις, ζυγίζεις κάθε επιλογή τι θα σου προσφέρει με το τι χρειάζεται να κάνεις, και αποφασίζεις ανάλογα